Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Προς απόρριψη το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών Aναζήτηση βάσει τίτλου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Απορρίπτεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για την ψήφο των αποδήμων.
Κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε ότι η ρύθμιση αποτελεί εθνικό χρέος, το οποίο «δεν μπορεί να εμπλέκεται στη δύνη των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Η μίζερη, συνάμα αλαζονική άποψη πως είτε θα γίνουν όλα όπως τα θέλει το ΠΑΣΟΚ είτε δεν θα γίνει τίποτα δεν χωρά σε εθνικές υποθέσεις».
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «αυτός ο εκβιασμός δεν αφορά την κυβέρνηση, αφορά τον οικουμενικό ελληνισμό, αφορά τους Έλληνες του κόσμου που δικαιούνται και θέλουν να βρίσκονται κοντά στην πατρίδα». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οφείλουμε να κάνουμε τώρα το πρώτο μεγάλο βήμα, για να μη χάνεται χρόνος και για να δοθεί στη διοίκηση η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που θα έχει αποκτηθεί για την «καλύτερη δυνατή προετοιμασία των πρόσθετων ρυθμίσεων».
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές από Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό. (ΠΗΓΗ ΑΠΕ).
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: