Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΓΣΕΕ: Καθολική η συμμετοχή στην απεργία



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Μεγάλη ήταν συμμετοχή των εργαζομένων χθες στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ξεκαθάρισε πως το μήνυμα των εργαζομένων είναι ότι «δεν θα φορτωθούν την κρίση που άλλοι δημιούργησαν».

Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι οι εργοδότες χρησιμοποιούν την κρίση για να υπερασπίσουν τα κέρδη τους αποδομώντας τις εργασιακές σχέσεις και αμφισβητώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να «στήσουν μπλόκο» στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, στις υποχρεωτικές άδειες, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως «οι άδικες πολιτικές όταν δεν αλλάζουν ανατρέπονται».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση με άλλοθι τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων καταργεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τουλάχιστον 150.000 εργάζονται με «μπλοκάκι» στο χώρο του Δημοσίου.

Σχετικά με τη χθεσινή απεργία ο κ. Παπασπύρος έκανε λόγο για αφετηρία ενός νέου τύπου αγώνα με άμεσο στόχο την αλλαγής πολιτικής.

Ο κ. Παπασπύρος κάλεσε το σύνολο της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την κρίση με τρόπο που θα αφήνει ανοικτό ένα μέλλον δικαιωμάτων και κάλεσε επίσης σε ενότητα τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Αντίστοιχα ο Κώστας Πουπάκης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ μίλησε επίσης για ηχηρό μήνυμα που προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να πληρώσουν τα σπασμένα των επιχειρηματιών, ενώ υπογράμμισε ότι η παράταξή του δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των συνδικάτων.

Τέλος, ο Αλέκος Καλύβης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προειδοποίησε την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους ότι στις πολιτικές τους δεν υπάρχει στοιχειώδης συναίνεση από την πλευρά των εργαζομένων και ζήτησε να αλλάξουν επειγόντως οι νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που επιτρέπουν την ελαστικοποίηση της εργασίας.

Ο κ. Καλύβης αναγνώρισε ότι δεν αρκούν αυτά που έκαναν μέχρι τώρα τα συνδικάτα, καλώντας τους εργαζόμενους να ανεβάσουν στο έπακρο τη μαχητικότητα και την αλληλεγγύη και να απορρίψουν ταυτόχρονα και τον συμβιβασμό και τη διάσπαση.(ΤΑ ΝΕΑ)

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: