Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ωραίο μπάσκετ από την Ελλάδα

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ο Κουφός καρφώνει στο καλάθι της Ρουμανίας Η Εθνική νίκησε πολύ εύκολα τη Ρουμανία (102-57), αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για την επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ και έδειξε αναγεννημένη απέναντι σε μία αδύναμη αντίπαλο.
Η Ρουμανία δεν προσφερόταν για συμπεράσματα, καθώς η δυναμικότητάς της ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, πλην όμως η Εθνική ομάδα κατάφερε να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που την έχουμε συνηθίσει. Εχει βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι της και όλοι αναζητούν τον αιφνιδιασμό. Πιέζουν σε όλο το γήπεδο και έπειτα από ριμπάουντ αναζητούν το γρήγορο καλάθι.
Ενθουσίασε η νέα εικόνα του αδυνατισμένου Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος μοιάζει άλλος άνθρωπος. Με περισσότερη ενέργεια και πολύ λιγότερα κιλά δείχνει ικανός να βοηθήσει. Το δίδυμο Κουφού - Καλάθη διέπρεψε και με αυτούς τους δύο στην πεντάδα η Ελλάδα έμοιαζε μια ταχύτητα γρηγορότερη.
Ο Καλάθης μοίρασε 10 ασίστ και έκλεψε τη μπάλα έξι φορές, ενώ ο Κουφός εμφανίστηκε με εννιά μυϊκά κιλά περισσότερα από πέρυσι. Αποτελεσματικός και τρέχει γρήγορα το γήπεδο, αλλά μένει να δούμε αν έχει βελτιωθεί στην άμυνα.
Αυτό θα φανεί σε δυσκολότερα παιχνίδια κι όχι απέναντι στη Γερμανία. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Κώστας Παπανικολάου που όπως φαίνεται κερδίζει έδαφος για να βρεθεί στη δωδεκάδα της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 56-18, 72-37, 102-57
Διαιτητές: Μουζάκης, Αναστόπουλος, Σώμος
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 8, Μπουρούσης 10, Ζήσης 9, Σπανούλης 10, Φώτσης 7, Πρίντεζης 2, Κουφός 15, Περπέρογλου 5, Σχορτσανίτης 13, Καλάθης 7, Καϊμακόγλου 7, Παπανικολάου 9
Ρουμανία (Καλάντσα): Μπλιντάρου 5, Μαντάκε 8, Σιάρτο, Μουντεάν 3, Ντραγκουσίν 10, Μολντοβεάνου 6, Καπουσάν 3, Σετρεάν, Λαζάρ, Γιούκαν 2, Νικοάρ 10, Σιλβασάν 10 (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: