Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Δείχνει τα ταμεία Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, με Βαρθολομαίο, Γείτονα

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΥΣ «ΔΥΟ ΤΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ» ΠΟΥ «ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΡΡΟΗ» ΓΙΑ «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ SIEMENS»

Δείχνει τα ταμεία Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, με Βαρθολομαίο, Γείτονα

Τον εκλιπόντα γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Βαρθολομαίο και τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Γείτονα κατονομάζει ο Μ. Χριστοφοράκος ενώπιον της εισαγγελέα του Μονάχου που εξέδωσε εις βάρος του το ένταλμα επιβολής ποινής.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία αποκαλεί «οι δύο ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα», είχαν συμφωνήσει το αργότερο στα τέλη του 2003 να επηρεάσουν δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου «να αποφασίζουν υπέρ της εταιρείας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους».

Στο ένταλμα που κοινοποιήθηκε στις ελληνικές αρχές γίνεται αναφορά στην εταιρεία FAIRWAYS LTD, δικαιούχος της οποίας είναι ο Αλ. Λέτσας ο οποίος κατά την προκαταρκτική έρευνα είχε εξεταστεί ως ύποπτος αλλά ακόμη δεν έχει κληθεί με την ιδιότητα του κατηγορουμένου από τον ανακριτή.

Off shore

Πρόκειται για υπεράκτια εταιρεία στην οποία φέρεται να έχουν εισρεύσει εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Ο κ. Λέτσας στο πλαίσιο της εξέτασής του από τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου είχε «δώσει» τον Μιχ. Χριστοφοράκο, διευκρινίζοντας ότι «το σύνολο των χρημάτων που έφτασαν στην Ελλάδα παραδόθηκαν εις χείρας του κ. Χριστοφοράκου».

Στο ένταλμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Συμφωνήσατε, λοιπόν, σε διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα με τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, τέως αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματός του όπως και πριν είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών και με τον κύριο Βαρθολομαίο της Ν.Δ. ότι θα παρείχατε στα από αυτούς εκπροσωπούμενα κόμματα, χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ.

Ισότιμα

Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσε ο καθένας κομματικά επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο να χρησιμοποιούν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρείας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους. Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον κ. Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, επετεύχθη αυτό στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο κ. Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την του κόμματος του καθενός επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη».

Τα εμβάσματα

Σε άλλο σημείο το ένταλμα αναφέρει:

«Για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα χρησιμοποιήσατε την εταιρεία FAIRWAYS LTD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με τη Siemens. Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα "μαύρα ταμεία" τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FAIRWAYS LTD:

Την 05.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Tamarind.

Την 06.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology.

Την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind.

Την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology.

Την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology.

Την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind.

Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά. Σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική, παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον κ. Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τελειωτική παραλαβή του έργου C4Ι».

Ετσι στο ένταλμα των γερμανικών αρχών ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος για «δύο πραγματικώς συρρέουσες περιπτώσεις δωροδοκίας φορέων δημόσιου λειτουργήματος ενός άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε. κατά συναυτουργία». *ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: