Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
A_1
Το αδιαχώρητο προκλήθηκε χθες (και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί και σήμερα) στην Αγροτική Τράπεζα.
Πρώτη μέρα καταβολής των δικαιωμάτων στους αγρότες και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν το ποσό που τους αναλογεί…
Τρόπος του λέγειν, ποσό που τους αναλογεί, αφού ουδείς πήρε πάνω από το 50% εκείνων που δικαιούταν. Μάλιστα κάποιοι εκ των δικαιούχων πήραν πολύ χαμηλότερο ποσοστό από το 50%, κάτι που φυσιολογικά τους δυσαρέστησε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι οι αγρότες της Πιερίας, είχαν πάρει όλο το ποσό που δικαιούταν…
Πάντως η μη έγκαιρη καταβολή όλων των χρημάτων, αναμένεται να έχει τις ανάλογες επιπτώσεις και στην αγορά με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια περίοδο δύσκολη έτσι κι αλλιώς!

A_2
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και ....
Κλιματικής Αλλαγής, τα ονόματα των προέδρων και των ειδικών επιστημόνων με τους αναπληρωτές τους, στους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών.
Όπως τονίζεται από το υπουργείο η επιλογή τους έγινε από τα 425 βιογραφικά που κατατέθηκαν στην ιστοσελίδα. Οι πρόεδροι, οι ειδικοί επιστήμονες και οι αναπληρωτές τους στους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών έχουν ως εξής:
Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Πρόεδρος Παύλος Ανδρεαδάκης του Γεωργίου (Δασολόγος), Αναπληρωτής Ειδικός Επιστήμονας Μπούσμπουρας Δημήτριος του Γεωργίου (Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος)
Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Πρόεδρος Κουϊμτζής Θεμιστοκλής του Αθανασίου (Ομότιμος Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.), Αναπληρωτής Ειδικός Επιστήμονας, Καζαντζίδης Σάββας του Γεωργίου (Βιολόγος)

A_3
Αντισυνταγματική έκρινε την έκτακτη εισφορά το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Δηλαδή όσοι «μάτωσαν» και όσοι δεν «μάτωσαν» για να την καταβάλουν μπορούν να τη διεκδικήσουν ή περασμένα ξεχασμένα;

A_4
Ξεκίνησε η διαγράμμιση της 13ης Εθνικής Οδού, από συνεργεία της 3ης ΔΕΣΕ όπως εσχάτως πληροφορηθήκαμε.
Έπρεπε να κλείσουν τα Τέμπη, να κοπεί η Ελλάδα στα δύο, για να θυμηθεί το Κράτος, ότι έχει κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες. Λες και ο συγκεκριμένος δρόμος δεν χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες Πιεριείς.

A_5
«Δεν θέλουμε να κλέψουμε την ιστορία κανενός», δηλώνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Το σωστό θα ήταν αν έλεγε «δεν θέλουμε να κλέψουμε κι άλλη ιστορία», διότι μέχρι τώρα με δανεική ιστορία προσπαθεί να επιβιώσει το Κράτος του.

A_6
Το αδιαχώρητο έγινε και το περασμένο Σαββατοκύριακο στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, ενώ η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, αναμένεται να αγγίξει το 100% τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: