Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
ELATOXORI

Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς (στις 27 Ιανουαρίου του 1944) Ελατοχωριτών τέλεσε χθες ο δήμος Πιερίων, στο χώρο όπου εκτελέστηκαν και όπου έχει ανεγερθεί μνημείο.
Παρόντες ήταν συγγενείς των θυμάτων, ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πιερίων, ο Νομάρχης Πιερίας, εκπρόσωποι των βουλευτών του νομού, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, εκπρόσωπος της 24ης Τ/Θ Ταξιαρχίας Λιτόχωρου και πλήθος κόσμου.


KARALIAS
Σε Πύραρχο προήχθη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κατερίνης Ιωάννης Καραλιάς.
Η προαγωγή του δε συνοδεύεται και από μετάθεση κι έτσι.... παραμένει επικεφαλής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού.

Διόρθωση
Εκ παραδρομής γράψαμε χθες ότι το Ζωοφιλικό Σωματείο  ΑΡΓΟΣ διαχειρίστηκε πάνω από μισό δισεκατομμύριο (αντί πάνω από μισό εκατομμύριο) ευρώ κατά τη διάρκεια των  τα περίπου οκτώ χρόνια που είχε την ευθύνη του δημοτικού κυνοκομείου.
Διότι, άμα δίναμε τόσα λεφτά για τα αδέσποτα σκυλιά, δε θα ‘χει νόημα η φράση «σκυλίσια ζωή».

Πολύ σωστή τη βρίσκω την ατάκα της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Μίχου, ότι είναι θλιβερό, εν έτει 2010, σε μια χώρα που μπήκε νωρίς στην Ένωση της αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, να είναι ακόμη ζητούμενο οι δρόμοι (από χωριό σε χωριό, ή ο περιφερειακός της πρωτεύουσας του νομού) και οι βασικές υποδομές.
Και λέω να την εκλάβω, όχι μόνο ως κριτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ, αλλά και ως αυτοκριτική, για όσα δεν μπόρεσε να κάνει το ΠΑΣΟΚ στα αμέτρητα τελευταία χρόνια, που κυβερνούσε τη χώρα.

Με μαζικές αγωγές απειλούν τους αγρότες τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της χώρας για τις οικονομικές ζημίες που υφίστανται.
Για τις ζημιές από το κλείσιμο των Τεμπών, δεν πήρε τίποτε ακόμη τ’ αυτί μου.

Μια προεκλογική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, θύμισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.
Η οποία έλεγε: «Το πάγωμα μισθών και συντάξεων είναι σαν να σκοτώνεις την κότα που κάνει το χρυσό αβγό».

Τα προβλήματα και τα αιτήματά τους θα θέσουν στην περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας οι δήμαρχοι της Πιερίας, τη Δευτέρα που η κ. Λιονή θα επισκεφθεί το νομό.
Φοβούμαι πως η απάντησή της δεν θα διαφέρει και πολύ από το «από λεφτά … δεν υπάρχει σάλιο».

1
Την ετήσια γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος-Πιερία 2008». Επτά ομιλητές, παρουσίασαν αναλυτικά τη δράση του Συλλόγου για το 2009 και όσοι την παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν το σύλλογο, αλλά και την επικαιρότητα, όπως πχ η «πράσινη διαδρομή», που έγινε αόρατη…
Επίσης, έγινε γνωστό ότι η πρωτοβουλία του Συλλόγου να παραδόσουν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στην Πιερία το καλοκαίρι, είχε αποτέλεσμα. Ο Κάρολος Παπούλιας, με επιστολή του στις 9-10-2009 προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, ζητάει από την κ. Μπιρμπίλη να ασχοληθεί με το αίτημα των Φίλων του Περιβάλλοντος που αφορά την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

2Απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης μικρής μερίδας υπαλλήλων, λίγο πριν την ενημέρωσή τους από τον Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Κάναμε το «λάθος» να απασχολήσουμε 5 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα (τόσο διήρκεσαν οι δηλώσεις του) τον γενικό γραμματέα της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα αυτό το πεντάλεπτο να φαντάζει πολύ για κάποιους υπαλλήλους που τον περίμεναν στην αίθουσα. Αυτό το πεντάλεπτο της καθυστέρησης, έγινε αφορμή να ακούσουν οι συνάδελφοι τα εξ’ αμάξης, λες και δεν βρέθηκαν εκεί για να προβάλουν τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Ευτυχώς στο τέλος επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι, χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το περιστατικό.

Προς συγχώνευση, κλείσιμο ή παραχώρηση οδεύουν 200-250 δημόσιες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Το σχέδιο αποτέλεσε αντικείμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.
Και να φανταστεί κανείς, ότι το Πα.Σο.Κ. όσο ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, αντιδρούσε στην πώληση του ΟΤΕ λέγοντας μάλιστα ότι θα πάρει πίσω της μετοχές που αγόρασε η DT…

4
«Έχω μια φυσιολογική ταύτιση με όσους είναι στα μπλόκα, γιατί βλέπω ότι οι περισσότεροι είναι στα κιλά μου».

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: