Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Το παράδειγμα της "πράσινης ταράτσας" στην πλατεία Ελευθερίας

ΠΕΜΠΤΗ 28.01.2010 (Π.Α)


Σάββας Χιονίδης: "θέλουμε να βοηθούμε τον πολίτη και το περιβάλλον με πράξεις και όχι με λόγια"
Ο σχεδιασμός της "πράσινης ταράτσας" θα ακολουθηθεί για την κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπως τόνισε χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ισόγειο και πλέον θα μπορεί να δει ο κάθε πολίτης με ποιόν φθηνό τρόπο, μπορεί να κάνει την ταράτσα του πράσινη ή τον κήπο του, χωρίς καν να χρειαστεί να σπάσει κάτι.
Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του σεβασμού του περιβάλλοντος, καθώς με αυτόν τον τρόπο κερδίζονται πάρα πολλά στη θέρμανση, αλλά και στην ψύξη κατά τους ....καλοκαιρινούς μήνες, αφού αποτελεί μια πολύ καλή μόνωση.
"Με έναν πολύ χαμηλού κόστους τρόπο, μπορούμε να βοηθήσουμε την πόλη. Αυτή είναι η παιδαγωγική διάσταση της πολιτικής. Θέλουμε ο πολίτης να έχει άποψη, θέλουμε να βοηθούμε τον πολίτη και το περιβάλλον με πράξεις και όχι με λόγια", υπογράμμισε ο κ. Χιονίδης.
Όσον αφορά το κόστος της αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, θα κοστίσει 150.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στο Πάσχα. Παράλληλα, τα δύο συντριβάνια που μεταφέρθηκαν το ένα θα τοποθετηθεί στην περιοχή του υδατόπυργου, όπου και γίνεται ο κυκλικός κόμβος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: