Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Όχι πάλι εμείς!


OXI_PALI_1
 

Την κρίση δεν θα την πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος, είπε ο Ηλ. Ηλιόπουλος, που χθες, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, είχε συναντήσεις με δημόσιους υπαλλήλους της Πιερίας, στους χώρους εργασίας τους
«Μπορεί να υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση στην οικονομία και στη χώρα, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτήν τη δυσκολία δεν θα την πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος», δήλωσε χθες το μεσημέρι από την Κατερίνη ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος βρέθηκε στην πόλη μας στο πλαίσιο εκστρατείας που έχουν ξεκινήσει τα μέλη του συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για την ενημέρωση των ......δημοσίων υπαλλήλων ενόψει της Πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει ο κλάδος τους για τις 10 Φεβρουαρίου.
Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, κατά την ενημέρωση των Νομαρχιακών Υπαλλήλων, ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ διαφωνεί πλήρως με όλα τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και με τα οποία στην ουσία ζητά από τους εργαζόμενους, (συνήθεις ύποπτους τους χαρακτήρισε) να πληρώσουν για την άσχημη σημερινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κράτος.
«Πράγματι αναγνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα της σημερινής κατάστασης, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε τη χρησιμοποίηση πάλι των εργαζομένων σε μια προσπάθεια να βγει βέβαια η χώρα από την κρίση, αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να εκμεταλλευτούν αυτήν την περίοδο», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για επανάληψη «φαινομένων» τα οποία «πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι», ενώ για πρώτη φορά, είπε, γίνεται ακόμη και μείωση μισθού. Ο γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, έκανε λόγο για άνιση και άδικη μεταχείριση των δημοσίων υπαλλήλων από το κράτος, αλλά και για «πολιτική καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε».
OXI_PALI_2Επίσης υποστήριξε ότι με την πολιτική που εξήγγειλε η κυβέρνηση παγώνουν οι μισθοί εκείνων που αμείβονται με πάνω από 2.000 ευρώ, ενώ μειώνονται και τα επιδόματα κατά 10% για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. «Έχουμε προτείνει μισθολόγιο, χωρίς επιδόματα, το οποίο θα αίρει τις ανισότητες και δεν θα δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν για ιδιαίτερη μεταχείριση και φορολογία», απάντησε ο  γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, ερωτηθείς για το τι αντιπροτείνει το συνδικαλιστικό τους όργανο.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πολιτικής, λέγοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι να πάρει κάποια χρήματα από τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσει τις σημερινές δυσκολίες, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει στο μέλλον.
Ο γραμματέας της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο «για προσπάθεια της χώρας να απεγκλωβιστεί από την υποχρέωση της υποστήριξης της κοινωνίας, από την περίθαλψή τους και να χρεώσει όλα τα βάρη στους ίδιους, είναι απίθανο να γίνει». Συνεχίζοντας είπε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη τραγικά άσχημη η οποία θα κοστίσει στους έλληνες πολίτες.
Τέλος, επανέλαβε τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, να υποστηριχθεί από το κράτος, «αφού έτσι κι αλλιώς οι έλληνες πολίτες πληρώνουν» και δεν μπορεί κανένας να τους στερήσει το δικαίωμα της σύνταξης και της υγείας.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: