Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

agrotes_mploka_m_copyΣυνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις την ώρα που εκπρόσωποι από 13 αγροτικά μπλόκα συναντώνται σήμερα Πέμπτη από στο Μάλγαρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους. Στη χθεσινή συνάντηση στο Βελεστίνο δεν προσήλθαν εκπρόσωποι από το μπλόκο της Νίκαιας, στάση την οποία και στηλίτευσαν οι υπόλοιποι αγρότες, που συμμετείχαν, καθώς τους κατηγόρησαν ότι επιδιώκουν τη διάσπαση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο οι αγρότες της Νίκαιας υποστήριξαν ότι δεν κλήθηκαν. Από τη μεριά τους οι αγρότες του Πλατυκάμπου ανακοίνωσαν ότι από σήμερα Πέμπτη και έως τη Δευτέρα θα κλείνουν για ένα τρίωρο, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, τον παρακαμπτήριο οδικό άξονα των Τεμπών, που οδηγεί προς τα παράλια της Λάρισας, απ' όπου διεξάγεται η κυκλοφορία λόγω της κατολίσθησης στα Τέμπη.
Συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην .....κίνηση των οχημάτων. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», όσο και στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα. Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, αλλά και στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Η σιδηροδρομική γραμμή προς τη Βουλγαρία είναι ελεύθερη ενώ ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα είναι κλειστός για τα φορτηγά .
Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης. Ανοιχτός ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας, ενώ οι αγρότες αποφάσισαν να αποκλείσουν την η πρόσβαση . από τις 9 το πρωί. Αποκλεισμένος παραμένει ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, αλλά και οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.
Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας, ενώ ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, αλλά και το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς. Ομαλά λειτουργούν τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων.
Παράλληλα, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, χωρίς να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.
Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας. Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: