Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010
Άντε φτάνει τώρα, χορτάσαμε και χιόνι και κρύο …ας ζήσουμε τις αλκυονίδες τώρα, γιατί αρχίζουν να παγώνουν και οι εγκέφαλοι.
Για την αγορά βεβαίως αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα, μεσούσης της εκπτωτικής περιόδου παρακαλώ. Όπου φτωχός κι η μοίρα του λέει ο λαός. Συμφωνώ και επαυξάνω.
Μέχρι και το θέμα των μπλόκων αρχίζει να φθίνει πια. Έτσι όπως κατάντησαν οι ελληνικοί δρόμοι δεν μας κάνει καμία αίσθηση.
Τα παλαιότερα χρόνια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν μια άλλη αίγλη ρε παιδιά.
Τώρα οι δρόμοι κλείνουν από οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει .....ανθρώπου νους, οπότε δεν μας κάνει καμία εντύπωση.
Μ’αυτά και μ’αυτά όμως γνωρίζουμε την Ελλάδα μας. Μάθαμε παρακαμπτηρίους, γνωρίσαμε χωριά και κορφοβούνια που δεν θα είχαμε άλλοτε την ευκαιρία.
Αντί να πούμε και ένα ευχαριστώ στην ελληνική πολιτεία…γκρινιάζουμε κιόλας.
Ο Άγιος Δημήτριος έχει καταστεί τουριστικό θέρετρο πλέον, έχουν ανέβει οι μετοχές του και διανύει μέρες δόξας.
Άντε λοιπόν, να πάρουμε την καλή πλευρά των προβλημάτων, μπας και πάρουμε βαθιές ανάσες. Αλλιώς, τον βγάζουμε δεν τον βγάζουμε το χειμώνα.
Και μια είδηση που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει: Τα λεφτά που δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι στους αγρότες θα χρυσοπληρώσει η Ελλάδα. Σύμφωνα με την Κομισιόν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους από τον ΕΛ.Γ.Α.. Οι ενισχύσεις χορηγήθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α για τις ζημίες στην παραγωγή λόγω κακοκαιρίας, όμως είναι υποχρεωτικό να επιβάλλεται ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛ.Γ.Α.
Η Επιτροπή αμφιβάλλει αν οι ενισχύσεις είναι συμβατές με τις διατάξεις σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις». Και καλά κάνει και αμφιβάλλει η Ε.Ε. λέω εγώ.
Αλλάζω θέμα. Έφτασαν το λοιπόν στην εφημερίδα «ανώνυμα» πλην όμως  ενδιαφέροντα στοιχεία για τη λειτουργία μιας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Κατερίνης.
Καλό θα είναι βέβαια, όσοι μπήκαν στον κόπο να συγκεντρώσουν τόσα πολλά στοιχεία, να μας δώσουν και τη δυνατότητα της δικής μας έρευνας, προκειμένου να θέσουμε τα ερωτήματα που «ανωνύμως» επαναλαμβάνω θέτουν προς τη δημοτική αρχή.
Το αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι τελικά σ’αυτόν τον τόπο και να θέλεις ν’αγιάσεις δεν μπορείς.
Σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων, κρίσης και απελπισίας δημοσιονομικής, κάτι τέτοια σε εκνευρίζουν ακόμη περισσότερο.
Πάμε σε άλλα.
Χιόνια, χιόνια, γκρέηντερ, αλατιέρες και μηχανήματα επί ποδός. Οι χθεσινές έντονες χιονοπτώσεις, δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Την ίδια στιγμή στα ορεινά μας, γίνεται κυριολεκτικά πάρτυ. Τόσο χιόνι είχαν να δουν πολλά χρόνια.
Η κακοκαιρία παίρνει τέλος και από σήμερα αναμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας…ελπίζουμε.
Την Κυριακή εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις της Επιμελητηριακής Σχολής Πιερίας,  και τη μεθεπόμενη Κυριακή το ΕΒΕ κόβει και την πίτα του.
Εκδηλώσεων συνέχεια με Κάρμεν Ρουγγέρη στο δήμο Δίου και δείπνο υποδοχής στην πολύ αξιόλογη ηθοποιό και συγγραφέα.
Την είδηση τη διαβάσαμε στα μπλογκ και δεν μας άρεσε καθόλου.
"ΧΘΕΣ 26.1.2010 ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΠΑΓΙΑΣΕΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ...
ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ.ΛΙΓΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ!!!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Αφού δεν τα έβαλαν να πληρώσουν και το πετρέλαιο …πάλι καλά να λέμε. Αναισθησία.
Άντε, λίγο ακόμη και τον φάγαμε τον Γενάρη. Καλή μας και πιο ζεστή ελπίζω ημέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: