Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Θανατηφόρος συνδυασμός το κάπνισμα και ο σακχαρώδης διαβήτης

1
Επικίνδυνο συνδυασμό για τον ανθρώπινο οργανισμό χαρακτήρισε η νεφρολόγος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Dr Μαρία Μαλλιάρα, την ύπαρξη σακχαρώδους διαβήτη σε άτομα που ταυτοχρόνως είναι υπέρβαρα ή και καπνίζουν, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός αυτός έχει διαπιστωθεί πως προκαλεί πολύ σοβαρά προβλήματα.

2Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο ημερίδας σε ξενοδοχείο της Παραλίας, που πραγματοποίησε χθες ο Ιατρικός σύλλογος Πιερίας για το «σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές του», στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής πίτας.
Η όλη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε δύο γιατρούς, τη Βαλεντίνα Αντωνίου και την Μαριάννα Χαρμπή, που έφυγαν από τη ζωή από την επάρατο νόσο.
Για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές του μίλησαν οι ιατροί Ζαφειρία Σεκέρη, Γιώργος Σπυρομήτρος, Όμηρος Λιάμος, Νικόλαος Γκιάτας, Απόστολος Ρέτζιος, Παναγιώτης Μπερεδήμας, Βασίλειος Γουλιέλμος, Γιώργος Βέργουλας και Αθανάσιος Διαμαντόπουλος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ιατρικός σύλλογος Πιερίας τίμησε πέντε γιατρούς που συνταξιοδοτούνται. Συγκεκριμένα, τίμησε την κ. Καρόζα καθώς και τους κυρίους Αντωνόπουλο, Τζέτζη, Ψωμόπουλο και Κουγιουμτζή.(
Πολιτεία)

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
  


Δεν υπάρχουν σχόλια: