Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Μετά από την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα στο Σβορώνο

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 20
Ευθύνες του δήμου Κατερίνης διαπιστώνει το υπουργείο Εσωτερικών
Στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης  παραπέμπεται η εξέταση της υπόθεσης (ΤΟΠΙΚΗ)


Ευθύνες στον Δήμο Κατερίνης για την μη αποξήλωση της διαφημιστικής πινακίδας στο Σβορώνο  διαπιστώνει το Υπουργείο Εσωτερικών  στην απάντηση που έθεσε για το γνωστό θανατηφόρο ατύχημα  στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ   Τάσου Κουράκη μιας και ο Δήμος  γνώριζε από το 2007 ότι δεν είχε άδεια εγκατάστασης στο συγκεκριμένο χώρο.
Παράλληλα παραπέμπει την εξέταση στο σώμα Στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τον πιθανό καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχουν παραδοθεί τα πορίσματα  των τελευταίων τριών θανατηφόρων ατυχημάτων  (στο Δήμο Κατερίνης το 2007, στην ΔΕΥΑΚ τα φετινό καλοκαίρι και το τελευταίο στο Σβορώνο). Επίσης η σχετική ερώτηση για το θανατηφόρο ατύχημα στη ΔΕΥΑΚ το φετινό καλοκαίρι δεν απαντήθηκε ουσιαστικά  ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επιδίωξη εξωδικαστικού συμβιβασμού  εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ  χωρίς ή ίδια να έχει  προχωρήσει σε κάποια σχετική έρευνα για αίτια του ατυχήματος, ΕΔΕ  κλπ. 
Σε επίσκεψή μας στο χώρο η αψίδα που είχε την διαφημιστική πινακίδα παραμένει ακλόνητη στη θέση της χωρίς να έχουν απομακρυνθεί ούτε τα καλώδια της ΔΕΗ   σαν έτοιμη για το επόμενο  θανατηφόρο ατύχημα.

Η  απάντηση του Υπουργού στην ερώτηση:
"Σε απάντηση της υπ αριθμ. 1238 /18.11.2009 ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Τάσος Κουράκης, αναφορικά με την ύπαρξη παράνομης υπαίθριας διαφημιστικής πινακίδας και το θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης αυτής, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, κατά λόγο αρμοδιότητάς μας , τα ακόλουθα:…….
……Αναφορικά με την διαφημιστική πινακίδα που αναφέρεται στην εν θέματι ερώτηση ζητήσαμε έγγραφη από τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από τα σχετικά απαντητικά έγγραφα ( φωτοαντίγραφα των οποίων σας επισυνάπτουμε), καθίσταται πρόδηλο ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν έχει εφαρμόσει τις κείμενες διατάξεις και δεν έχει προβεί στην αποξήλωση της εν λόγω διαφημιστικής πινακίδας, παρότι από το 23007 τελούσε εν γνώσει του η άνευ αδείας εγκατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο.
Στο πλαίσιο αυτό παραπέμπεται η εξέταση της υπόθεσης στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 3074/2002 με το υπ αριθμ. 74786/9-12-2099 έγγραφό μας, το οποίο σας επισυνάπτουμε, για την διερεύνηση των νομικών και πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης, τον εντοπισμό τυχόν παραλείψεων οφειλομένων νόμιμων ενεργειών και τον πιθανό καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς."
                                                                               Ο  υπουργός
                                                                          Γιάννης Ραγκούσης
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: