Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010
Θα ήμουν ο τελευταίος που θα καταφερόμουν κατά των αγροτικών διεκδικήσεων  όχι μόνο λόγω καταγωγής αλλά και λόγω ιδεολογικής ταύτισης με την πλειοψηφία των μη προνομιούχων.
***
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα αυτονόητα που πάνω από μια 15ετία υποστηρίζω  για το ανεπίτρεπτο της κατάληψης εθνικών οδών από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα το επιχειρεί.
***
Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας στο εθνικό οδικό μας δίκτυο. Καταλήψεις από τρακτέρ, αποκλεισμούς από νταλίκες, από κτηνοτρόφους, από φιλάθλους, από συνδικαλιστές, από χριστιανούς. Ένα τεράστιο μωσαϊκό των απανταχού πικραμένων και απελπισμένων της χώρας. Σκεφτείτε ότι έχουν κλείσει δρόμους ακόμη και για πέναλτι που δεν δόθηκε σε γήπεδο Γ’ Εθνικής.
***
Είμαστε ένας αστείος λαός και πολλές φορές αναλογίζομαι αν απόμεινε τίποτε στο DNA μας από τους ένδοξους προγόνους μας ή μεταλλαχθήκαμε σ’ένα άλλο είδος γιαλαντζί ανθρώπου χωρίς αξίες.
***
Παρακολουθώ τους επικεφαλής των μπλόκων και οργίζομαι με την αλαζονεία τους και τον ψευτοτσαμπουκά τους. Θέτουν όρους, δεν συζητούν, μόνο ακούνε, απειλούν και εκβιάζουν. Κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές βλέπουν στον εαυτό τους έναν επίδοξο Αντύπα, έναν επαναστάτη και ζουν την «ανυπακοή» της Αλέκας με ξεχωριστή οίηση.
***
Οι ίδιες γνωστές φάτσες, κάποιοι Αραμπατζήδες και Σιδηρόπουλοι,  στήνουν το δικό τους αντάρτικο που είναι πρωτίστως κομματικό, γιατί είναι αδιανόητο ένας σοβαρός συνδικαλιστής, να μην συνδιαλέγεται με μια κυβέρνηση μόλις 100 ημερών.
***
Πρόκειται για λίγους αγροίκους και όχι φυσικά για την πλειοψηφία των κινητοποιηθέντων που μπορούν αβίαστα να διακηρύττουν ότι θα παραλύσουν τη χώρα, ότι θα κλείσουν λιμάνια, ότι δεν θα περάσουν ευπαθή προϊόντα και άκουσον-άκουσον ούτε νεκροφόρες.
***
Δεν νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις τη συμπάθεια των άλλων κοινωνικών ομάδων, όταν παρουσιάζεσαι αδιάλλακτος, όταν αγνοείς τη δεινή θέση όλων των συμπολιτών σου, όταν δείχνεις ανυπακοή στον Έλληνα πρωθυπουργό και υπακοή στον Βούλγαρο.
***
Αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι θλιβερό και σημειολογικά παραπέμπει σε σκέψεις ιδιαίτερα άσχημες για τους πρωταγωνιστές του μπλόκου των Σερρών. Παλικάρι της αποφλοιωμένης ντομάτας.
***
Θα είναι λάθος μεγάλο να ενδώσει η κυβέρνηση. Όχι βέβαια, γιατί πολλά από τα αιτήματα είναι παράλογα, είναι απόλυτα δίκαια αλλά γιατί η τακτική διεκδίκησης που επελέγη είναι αντιδημοκρατική, εκβιαστική και ζημιογόνα για τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις.
***
Μ’αυτές και μ’αυτές τις τακτικές φτάσαμε στο τραγικό σήμερα για να κάνει ο καθένας ο,τι του γουστάρει και να’χουμε ένα κράτος μη κράτος.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: