Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

"πολλές γκρίζες υποθέσεις που χρήζουν εισαγγελικής έρευνας"....


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΛΕΥΤΕΡΙΑ)
Μετά την συνέντευξη τύπου του συλλόγου εξεδόθη το παρακάτω δελτίο τύπου :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

«ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»

ΠΛΗΡ. 6932214267

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Δικαιούχων παραλιακού οικισμού «Ολυμπιάδα» ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες και εγκρίθηκε το καταστατικό του από το πρωτοδικείο Κατερίνης τον Απρίλιο. Μοναδικός γνώμονας του Συλλόγου θα είναι να συνδράμει καθοριστικά τόσο στην υφιστάμενη Δημοτική Αρχή, όσο και στις επόμενες Δημοτικές Αρχές, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά αυτή η μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας, δηλαδή την αξιοποίηση του Παραλιακού Οικισμού Ολυμπιάδα.

Ταυτόχρονα, όμως θα μπορεί να εγγυηθεί αυτή την εξέλιξη επί τη βάσει κανόνων διαφάνειας και παρεμβάσεων που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα όλων των δικαιούχων, απεμπολώντας την οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή να ασυδοτεί.

Όπως γνωρίζεται όλοι σ’ αυτόν εδώ τον χώρο πριν οχτώ μήνες τοποθετήθηκε με την παρουσία του πρώην Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης η θεμέλιος λίθος στις 3 Νοέμβριου 2008 και ο Δήμαρχος Κορινου στην τοποθέτηση του είπε χαρακτηριστικά «με τη σημερινή τελετή εγκαινιάζουμε την έναρξη των έργων υποδομής στον Οικισμό». Σήμερα οχτώ μήνες μετά ομολόγει πως δεν υπάρχουν εφαρμόσιμες μελέτες στη διάθεση της Δημοτικής Επιχείρησης. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν η τελετή θεμελίωσης που είθισται να έπεται της δημοπράτησης των έργων ήταν απλά μία επικοινωνιακή φούσκα.

Ερχόμαστε στο σήμερα, δηλαδή στην πραγματοποίηση των μελετών για τα έργα Ύδρευσης, Οδοποιίας και Αποχέτευσης. Αποτελεί κοινή πιστή, όπως αυτό προκύπτει από τα παραστατικά της δημοτικής επιχείρησης πως για τις συγκεκριμένες μελέτες καθώς και για κάποιες άλλες δαπανήθηκαν στο παρελθόν 300.000.000 δρχ. Η σημερινή διοίκηση με ελαφρά τη καρδία προσπάθησε να προχωρήσει στην δημοπράτηση των ήδη υπαρχόντων μελετών αρχικά με το εξωφρενικό χρηματικό ποσό των 739.000,00 ευρώ και κατόπιν της καθολικής πίεσης των δικαιούχων έκανε λόγο για 487.000,00 ευρώ. Ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν καθόλου οι μελέτες Ύδρευση και Οδοποιίας, παρά μονό υπάρχει η μελέτη Αποχέτευσης η οποία όμως κρίθηκε ανεφάρμοστη. Ενώ στα αρχεία της δημοτικής επιχείρησης υπάρχουν παραστατικά πληρωμής αυτών των μελετών ο Δήμαρχος αρνήθηκε σθεναρά να αναζητήσει τους συντάκτες των μελετών ώστε να παραλάβει αντίγραφα τους. Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά εγείρει πολλούς προβληματισμούς στους οποίους καλείται ο Δήμαρχος να δώσει μία πιστική απάντηση, διότι τα λεφτά είναι κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Σύλλογος δικαιούχων κατέθεσε μια οικονομική προσφορά επικαιροποίησης των συγκεκριμένων μελετών της τάξης των 10.000,00 ευρώ για κάθε μία. Ύστερα από δυο αναβολές η σημερινή διοίκηση σύρθηκε να ψηφίσει ομόφωνα την πρόταση αυτή και να γλιτώσει η δημοτική επιχείρηση πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το οξύμωρο βέβαια είναι πως από την μια η σημερινή διοίκηση υπερψηφίζει την πρόταση του συλλόγου δικαιούχων και από την
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: