Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ομολογία με ερωτηματικά για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Ο ειδικός φρουρός δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν στο κουβούκλιο της σκοπιάς.

Αντιεξουσιαστής παρουσιάστηκε σήμερα στην αστυνομία και ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη τον Δεκέμβριο του 2004. Ωστόσο, στην κατάθεσή του δεν έδωσε πειστικά στοιχεία και γι’ αυτό το λόγο η αντιτρομοκρατική αντιμετωπίζει την ομολογία του με μεγάλη επιφύλαξη.

Ο αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς, 32 χρόνων, ομολόγησε ότι μαζί μ’ ένα ακόμη άτομο σκότωσαν, έξω από το σπίτι Βρετανού διπλωμάτη στην Κηφισιά, τον ειδικό φρουρό Χρήστο Αμανατίδη ενώ βρισκόταν στο κουβούκλιο της σκοπιάς.
Ο ίδιος ομολόγησε ότι στις 20 Μαρτίου 2009 λήστεψε το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οδό Ιπποκράτους.

Η δολοφονία του ειδικού φρουρού την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2004 είχε «χρεωθεί» στον Επαναστατικό Αγώνα. Όμως, η οργάνωση δεν έχει αναλάβει ποτέ σε προκήρυξή της την ευθύνη για εκείνη την επίθεση.

Επιφυλακτική η αστυνομία
Η κατάθεση του Κουνταρδά στην αντιτρομοκρατική δεν συνοδεύεται από στοιχεία που θα μπορούσαν να πείσουν για τη βασιμότητα της ομολογίας του.

Κατ’ αρχήν, δεν κατονόμασε το δεύτερο άτομο το οποίο, όπως είπε, συμμετείχε στην επιχείρηση. Επίσης, δεν έχει αναφέρει, μέχρι στιγμής, που βρίσκεται το υποπολυβόλο MP5 που απέσπασαν οι δράστες από το θύμα τους.

Το κυρΙότερο είναι ότι οι περιγραφές που έκανε ο αντιεξουσιαστής για τον τρόπο της επίθεσης κατά του ειδικού φρουρού δεν δένουν με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία από τον τόπο του εγκλήματος και τα οποία δεν μπορούν ν’ αμφισβητηθούν.
Η αστυνομία κρατά ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση για την υπόθεση καθώς, πέρα από τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την κατάθεση, θεωρεί ότι ο Κουνταρδάς αντιμετωπίζει έντονα ψυχοπαθολογικά προβλήματα ενώ η υγεία του έχει κλονιστεί από την πολυήμερη απεργία πείνας που είχε πραγματοποιήσει στη φυλακή.
Προχθές αποφυλακίστηκε
Ο 32χρονος είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε το 2006 στον ξυλοδαρμό του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Έμεινε 17 μήνες στη φυλακή αλλά βγήκε αφού οι κατηγορίες σε βάρος του αποσύρθηκαν με πρωτοβουλία του κ. Πολυζωγόπουλου.
Στη συνέχεια, συνελήφθη και προφυλακίστηκε, κατηγορούμενος για εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα τραπέζης στην Ξάνθη. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε με αποτέλεσμα, τον περασμένο Μάιο, να ξαναβρεθεί στη φυλακή.

Πραγματοποίησε πολυήμερη απεργία πείνας και πριν από τρεις ημέρες βγήκε από τη φυλακή με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και περιοριστικούς όρους.
Ο Κουνταρδάς συνελήφθη σήμερα μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί στον ανακριτή.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: