Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Υπό κράτηση ο 47χρονος για τη φωτιά στον Υμηττό

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Την κράτηση του 47χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας όπλων στην Αργυρούπολη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό στη μεγάλη πυρκαγιά του Υμηττού την περασμένη Δευτέρα, διέταξε ο ανακριτής στον οποίο οδηγήθηκε χτες.


5.000 στρέμματα έκανε στάχτη η φωτιά στον Υμηττό
5.000 στρέμματα έκανε στάχτη η φωτιά στον Υμηττό

Ο 47χρονος συνελήφθη προχτές το βράδυ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, την ώρα που έφτασε αεροπορικώς από Ρόδο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Πυροσβεστική, ήταν με το αυτοκίνητό του στην Ανω Γλυφάδα την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά και αμέσως μετά έφυγε άρον άρον. Η πυρκαγιά αποτέφρωσε 5.000 στρέμματα δάσους και απείλησε κατοικημένες περιοχές, γι αυτό και ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος από ιδιοτέλεια, η οποία έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κρατείται για να οδηγηθεί πάλι τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Εν τω μεταξύ χτες εκδηλώθηκε μια ακόμα πυρκαγιά στην Αττική, στην περιοχή Καπεταναίοι στο Αυλάκι. Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα, αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική. Σε ύφεση είναι από χτες το πρωί και η πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές σε δασική έκταση στα Κωσταίικα Αιτωλοακαρνανίας.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος αισιοδοξούν ότι σήμερα θα είναι μια καλύτερη μέρα. Και αυτό γιατί η ΕΜΥ προβλέπει εξασθένηση των ανέμων και βροχές, κάτι που ρίχνει τον βαθμό επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιών, από τα όρια συναγερμού (βαθμός 4) στον βαθμό 2.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: