Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Αυτός δεν είχε ψυχή;

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΥΟΝΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Με περίεργο τρόπο αντιλαμβάνονται πολλοί σε τούτο τον τόπο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες και το δικαίωμα στη ζωή, την αντίθεση στη βια και την βαρβαρότητα και την υποχρέωση κάθε αληθινού δημοκράτη να αντιδρά σε όλες τις μορφές της, οποθενδήποτε και αν προέρχονται και οποιοδήποτε και αν είναι το θύμα τους.

Πολύ καλά έκαναν όσοι ξεσηκώθηκαν μετά την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό που λειτούργησε ως κουμπουροφόρος. Κι εγώ μαζί τους ήμουνα. Τα γραπτά άλλωστε μένουν.

Θα περίμενα όμως και τώρα, που οι άνανδροι δολοφόνοι, με μυαλό ...σεχταρισμένο, που παριστάνουν δήθεν τους «αντάρτες πόλεων», δολοφόνησαν εν ψυχρώ και με φρικώδη βαρβαρότητα έναν σαραντάχρονο αστυνομικό, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, να επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία. Να βγουν στους δρόμους οι ίδιοι άνθρωποι, σε όποιο κόμμα και αν πιστεύουν και να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε αυτή την εγκληματική δράση.

Δεν αρκούν οι τυποποιημένες δηλώσεις «καταδίκης» που εκδίδουν τα κόμματα.

Αλλά δυστυχώς δεν εκδηλώνεται τέτοια ευαισθησία ούτε από τα κόμματα τους ευρύτερου αριστερού φάσματος –ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ- ούτε καν από το κόμμα που κυβερνά.

Και μετά θα αναρωτιέστε όλοι μαζί γιατί «φουσκώνει» η ακροδεξιά. Γιατί της αφήνετε το πεδίο ελεύθερο. Γιατί αυτό το θύμα των άνανδρων δολοφόνων θα το «υιοθετήσουν» οι χρησαυγίτες, μαζί με κάτι ακραίους εργατοπατέρες των αστυνομικών υπαλλήλων. Και, φυσικά, θα το κάνει σημαία ο Καρατζαφέρης.

Αν σε αυτή τη στιγμή το κόμμα σας κ. Πρόεδρε, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί αυτό το απλό πράγμα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία και να καλέσει όλους σε μια πολιτική εκδήλωση καταδίκης της τρομοκρατίας, με άμεση κινητοποίηση των πολιτών, όπως έχει γίνει σε τόσες άλλες χώρες, τότε ίσως έχει δίκιο ο κ. Μανώλης που προτείνει να το διαλύσετε το μαγαζί.

Να τους χαίρεστε και τον Ζαγορίτη και την επί του πολιτικού σχεδιασμού Φεβρωνία σας, η μόνη έγνοια των οποίων φαίνεται ότι είναι πως θα εξασφαλίσουν καμία πρόσκληση στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Εκτός πια και αν κρίνετε ότι ...δεν αξίζει τον κόπο να επιχειρηθεί μια λαϊκή καταδίκη της τρομοκρατίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: