Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ 300 ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ!



www.karximakis.gr



Μιχάλης Καρχιμάκης
Βουλευτής Λασιθίου & Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ


Πήρε αποζημίωση για να παραιτηθεί από δημόσιο οργανισμό 1,5 εκατ. ευρώ.
ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ 300 ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ!

Το ποσό είναι ίσο με το επίδομα θέρμανσης σε 300 ακριτικά ορεινά χωριά.
Το επίδομα δεν έχει δοθεί, γιατί δεν μπορούν να βρεθούν τα χρήματα.
Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία μέσα από μια καταγγελία 24 βουλευτών (ΠΑΣΟΚ) στην εποχή της αισχρής οικονομίας…
Tο επίδομα θέρμανσης που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα δώσει στους δικαιούχους φτωχούς, κατά κανόνα, κατοίκους χωριών είναι για τα ορεινά 200 ευρώ.
Στα ορεινά, όπως είναι σχεδόν ολόκληρη η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, έχουν επικεντρώσει, λέει, την προσοχή, ώστε να μην εγκαταλειφθούν, γιατί είναι πολύτιμες παραγωγικές μονάδες για την κτηνοτροφία, τη γεωργία κ.λπ. Για τα σύνορα ακόμα χειρότερα. Μόλις προχθές, ο μητροπολίτης Κόνιτσας κ. Ανδρέας ζήτησε μέτρα, ώστε να ενισχυθούν οι κάτοικοι των περιοχών για να παραμείνουν στα χωριά, πολύτιμους προμαχώνες του ελληνισμού, έστω και αν ποτέ δε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν ως προμαχώνες.
Πόσες οικογένειες έχει ένα χωριό;
Κατά μέσο όρο, το χειμώνα δε μένουν στα χωριά αυτά ούτε 20 οικογένειες. Στα πιο μεγάλα χωριά, που είναι κάπως χαμηλότερα από τα μεγάλα υψόμετρα, αλλά πάντως μέσα στο όριο για τα 200 ευρώ, είναι περισσότερες οι οικογένειες. Με 70 οικογένειες το χειμώνα θεωρείται «κεφαλοχώρι».
Αν υπολογίσουμε χωριά με 20-30 οικογένειες που θα πάρουν όλες επίδομα θέρμανσης, τότε ο πολλαπλασιασμός μάς δίνει 30x200 ευρώ ίσον 6 χιλιάδες ευρώ. Τόσα θέλει ένα χωριό για να ικανοποιηθεί ότι πήρε επίδομα θέρμανσης.
Αν θελήσουμε να μοιράσουμε 1,5 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης σε χωριά των 30 οικογενειών κυρίως στα σύνορα και στα ορεινά, η διαίρεση 1,5 εκατ. ευρώ διά 6 χιλιάδες μάς δίνει 250. Δηλαδή, με 1,5 εκατ. ευρώ ικανοποιούνται 250 χωριά των 30 χειμωνιάτικων οικογενειών. Αν οι οικογένειες είναι λιγότερες, τότε θα φτάσουμε και 300 χωριά. Όλα τα σύνορα, δηλαδή.
Γιατί διαιρέσαμε το ποσό αυτό του 1,5 εκατομμυρίου;
Διότι εντυπωσιαστήκαμε από μία καταγγελία που έγινε στη Βουλή από 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφορά στη λειτουργία του μονοπωλιακού ΟΠΑΠ.
Εκεί άλλαξε η διοίκηση που υπήρχε επί ΠΑΣΟΚ και την οποία κατήγγειλε για διασπάθιση του χρήματος η Νέα Δημοκρατία. Και πρόεδρος σήμερα είναι το «golden boy» από πλευράς ηλικίας και αποδοχών που ακούει στο όνομα Χατζηεμμανουήλ.
Εκεί υπηρετούσε με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου ένας δικηγόρος, ο κ. Τ.
Η διοίκηση ήθελε να απαλλαγεί από το δικηγόρο αυτό. Γιατί; Άγνωστο. Ίσως να σκέφτηκε ότι οι παλαιοί δικηγόροι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου δεν αποδείχθηκαν ελεγχόμενοι και έκαναν σοβαρές καταγγελίες στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν για τρόπο διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της ιστορίας αυτής.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ήρθε σε συμφωνία να αποχωρήσει ο δικηγόρος αυτός από τον ΟΠΑΠ, λαμβάνοντας αποζημίωση. Αυτή η αποζημίωση δεν ήταν 10-20.000 ευρώ ή λίγο παραπάνω, ώστε να φτάσει το εφάπαξ που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος όταν συνταξιοδοτείται μετά δεκαετίες εργασίας.
Η αποζημίωση που με συμφωνία δόθηκε στο δικηγόρο είναι… 1,5 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή στα καλά τού καθουμένου ένας δικηγόρος παραιτείται συμφωνώντας την αποζημίωσή του στο 1,5 εκατ. ευρώ.
Το μείζον πρόβλημα είναι για εκείνους που του έδωσαν τα χρήματα αυτά, που φτάνουν για να πάρουν επίδομα θέρμανσης 300 χωριά!
Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό για όλους, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας. Η προεδρία της Δημοκρατίας έφτασε στο σημείο (υποκριτικό βέβαια) να κόψει την χριστουγεννιάτικη συνάντηση του προέδρου με τους δημοσιογράφους για λόγους οικονομίας. Μια συνάντηση που στοίχιζε ψίχουλα και σε κάθε περίπτωση οι δημοσιογράφοι θα ήθελαν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα χρήματα για ένα ποτό και ένα τοστ. Άλλωστε, οι πιο πολλοί δεν έπαιρναν ούτε ποτό ούτε φαγητό…
Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο της αιματηρής οικονομίας και της επερχόμενης ύφεσης, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για να υπάρχουν θέσεις εργασίας, ο
ΟΠΑΠ δίδει τέτοιο ποσό σε ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ αποζημίωση και αυτό μέσα σε ένα κρεσέντο υπερβολής στις αμοιβές, όπως περιγράφεται στην ερώτηση των 24 βουλευτών με πρώτο υπογράφοντα τον κο Καρχιμάκη και δεύτερη τη γνωστή πρώην πρωταθλήτρια Σοφία Σακοράφα.
Μερικές περικοπές από την ερώτηση είναι αρκετές για να καταλάβει κανείς, εφόσον βέβαια είναι ακριβής η καταγγελία η οποία δεν έχει διαψευσθεί.


--------------------------------------------------------------------------------

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: