Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Amstel Eco Bar, Στην Ακτή Περίστασης -παραλία Κατερίνης το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 - και παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα την Κυριακή 12 Ιουλίου


ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Το πρωτότυπο οικολογικό beach bar της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Amstel Eco Bar, ταξιδεύει στις ελληνικές παραλίες και επισκέπτεται την Κατερίνη και τη Λάρισα!

Στόχος του να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο για τη διατήρηση των παραλιών καθαρών και την ανακύκλωση,μέσα από παιχνίδια και δώρα!
Αθήνα, 1 Ιουλίου 2009. Το πρωτότυπο οικολογικό μπαρ της Amstel, Amstel Eco Bar, θα επισκεφθεί την Ακτή Περίστασης στην παραλία της Κατερίνης και την παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου αντίστοιχα. Μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να συγκεντρώσουν σκουπίδια από τις ακτές, να παίξουν παιχνίδια περιβαλλοντικών γνώσεων και να κερδίσουν δώρα από την Amstel. Το Amstel Eco Bar έχει ήδη επισκεφθεί τις παραλίες του Σχινιά και της Παλαιάς Φώκαιας στην Αττική ενώ θα βρεθεί σε έξι ακόμα πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στις 2 Αυγούστου στο Ρέθυμνο. Το Amstel Eco Bar, δημιουργήθηκε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι. Στους τρεις σταθμούς της περσινής περιοδείας του έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από περίπου 8.000 άτομα, γι΄αυτό και φέτος θα ταξιδέψει σε περισσότερα σημεία. Σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και εκπαίδευση των λουόμενων γύρω από τη διατήρηση καθαρών ακτών, αλλά και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση κάποιων υλικών, μέσα από δύο πρωτότυπες και δια-δραστικές ενέργειες: - τη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία, τα οποία οι λουόμενοι παραδίδουν στο Amstel Eco Bar, διαχωρίζοντάς τα σε ανακυκλώσιμα και μη και - ένα παιχνίδι γνώσεων, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται γρήγορα και ευχάριστα γύρω από σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα. Και οι δύο ενέργειες επιβραβεύουν τους συμμετέχοντες με δροσερά και καλοκαιρινά δώρα από την Amstel, όπως μπάλες θαλάσσης, καπελάκια, δροσερή μπίρα Amstel και νερό ΙΟΛΗ.

Μετά από την Κατερίνη και τη Λάρισα, το πρόγραμμα του Amstel Eco Bar είναι:
 Σάββατο 18.07, 11.00 – 18.00 Θεσσαλονίκη
 Κυριακή 19.07, 11.00 – 18.00 Χαλκιδική

 Σάββατο 25.07, 11.00 – 18.00 Καλογριά
 Κυριακή 26.07, 11.00 – 18.00 Κάτω Αχαϊα

 Σάββατο 01.08, 11.00 – 18.00 Ρέθυμνο
 Κυριακή 02.08, 11.00 – 18.00 Ηράκλειο

Ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Πέρυσι που ξεκινήσαμε αυτήν την πρωτότυπη περιβαλλοντική εκστρατεία εντυπωσιαστήκαμε από την ανταπόκριση του κόσμου και δεσμευθήκαμε πως θα συνεχίσουμε. Φέτος, όχι μόνο πολλαπλασιάζουμε τους σταθμούς του Amstel Eco Bar, αλλά ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τη σημασία της προστασίας των παραλιών μας και παράλληλα να παρακινήσουμε τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά για την προάσπιση αυτού του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου. Περιμένουμε και φέτος την ενεργή συμμετοχή όλων, γιατί δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την Ελλάδα χωρίς καθαρές παραλίες!».
Το Amstel Eco Bar αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Amstel Eco, για καθαρές παραλίες και φροντίδα του περιβάλλοντος. Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε το Μάιο με εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών και με τη στήριξη της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Στo πλαίσιο της εκστρατείας Amstel Eco, πραγματοποιήθηκαν και ειδικές ενέργειες ενημέρωσης φοιτητών πανεπιστημιακών σχολών θαλασσίων και περιβαλλοντικών σπουδών στη Μυτιλήνη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Η εκστρατεία, επεκτείνει τις «πράσινες» ενέργειες που ήδη υλοποιεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στις εγκαταστάσεις της, όπως η χρήση φυσικού αερίου, η ανακύκλωση και ο καθαρισμός των υγρών αποβλήτων.
Θα σκεφτόσασταν την Ελλάδα χωρίς καθαρές παραλίες;
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ και την εκστρατεία AMSTEL ECO απευθυνθείτε:
- Ναταλία Καραχάλιου, CIVITAS Ketchum, τηλ. 210 68 35 401, e-mail: n.karahaliou@civitas.gr
- Έλλη Παναγιωτοπούλου, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τηλ: 210 5384368, e-mail: elli_panagiotopoulou@heineken.com
Σημείωση για τους συντάκτες
Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα έχει 4 εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα, τρία εργοστάσια μπίρας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και ένα εργοστάσιο στη Λαμία που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ.
Εδώ και αρκετά χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και στην ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση του αλκοόλ.
Τα εργοστάσια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λειτουργούν με φυσικό αέριο, και όχι με πετρέλαιο – περιορίζοντας έτσι δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Παράλληλα πραγματοποιείται καθαρισμός των υγρών αποβλήτων, ενώ οι εργαζόμενοι ενημερώνονται και κινητοποιούνται σχετικά με την ανακύκλωση. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μελέτησε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν και υλοποίησε άμεσα ένα πρόγραμμα υποστήριξης σε επίπεδο βοήθειας αλλά και πρόληψης με την προσφορά 15 πυροσβεστικών οχημάτων σε αντίστοιχους δήμους της χώρας.
Παράλληλα, η συμμετοχή στα κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα αποτελεί σημαντικό άξονα της δραστηριότητας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Ήταν Μέγας Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ενώ από το 2005 χορηγεί την πιο δημοφιλή αθλητική διοργάνωση, το UEFA Champions League και στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, χορηγώντας τη SUPER LEAGUE. Παράλληλα, μέσω της Heineken, προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της καλής ξένης μουσικής να απολαμβάνουν μοναδικές μουσικές βραδιές, ενώ, μέσω της Amstel, υποστηρίζει την καλή ελληνική μουσική και πολλά ακόμα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: