Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Αμεσα στη Βουλή η τροπολογία για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα βενζινάδικα Δηλώσεις Χατζηδάκης

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Αμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών καυσίμων στα πρατήρια, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης.

Με την ίδια τροπολογία επεκτείνονται οι αρμοδιότητες των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν και κοστολογικούς ελέγχους, πέρα από τους ελέγχους για νοθεία.

Υπενθυμίζεται πως ήδη με υπουργική απόφαση έχει επιτραπεί η λειτουργία αυτόματων πωλητών στα πρατήρια καυσίμων, 24 ώρες το 24ωρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με την αύξηση της μέσης τιμής της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα κατά 3,16 % στα 1,077 ευρώ ανά λίτρο, από 1,044 ευρώ που ήταν η προηγούμενη μέτρηση, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η αύξηση οφείλεται στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 6 λεπτά το λίτρο, η οποία δεν μετρήθηκε στις τιμοληψίες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κριτική προς την κυβέρνηση είναι ευπρόσδεκτη, θα πρέπει ωστόσο όσοι ασκούν κριτική να παρουσιάζουν όλα τα στοιχεία για την εξέλιξη των διεθνών τιμών, των τιμών διυλιστηρίου, χονδρικής και λιανικής, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βγάλουν σωστά συμπεράσματα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: