Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Πάντα υπάρχουν και χειρότερα

ΤΡΙΤΗ 07.07.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Όσοι δυσανασχετούμε με την δίπλοκη της διαφοράς με την πολιτική στην Ελλάδα, να λέμε τουλάχιστον πάλι καλά που δεν είμαστε ...Βουλγαρία. Διότι στη ζωή πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα.
Με την ευκαιρία των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή, αναδείχθηκε στη γειτονική μας χώρα μια θλιβερή πραγματικότητα που μας κάνει να αισθανόμαστε ...ευτυχείς για το ότι το άρθρο 87 του δικού μας συντάγματος, έργο Ευαγγέλου Βενιζέλου, σταματά μόνο στην ταχεία παραγραφή των αδικημάτων των πολιτικών και δεν επεκτείνεται ως εκεί που φτάνει το σύνταγμα της Βουλγαρίας. Όπου έχει καθιερωθεί η ασυλία οποιουδήποτε θέτει υποψηφιότητα, για ό,τι και αν κατηγορείται. Ασυλία που διαρκεί από την ημέρα της ανακήρυξης του ως υποψηφίου, ως την επικύρωση των αποτελεσμάτων. Και, φυσικά, αν καταφέρει να εκλεγεί, επεκτείνεται ως το τέλος της θητείας του.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη στις τελευταίες αναμετρήσεις. Βγήκαν από την φυλακή για «να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο», καταχραστές, «προστάτες», κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κάθε καρυδιάς καρύδι. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση του Αλεξάντερ Τομόφ ο οποίος κατηγορείται ότι για δόλια χρεοκοπία μιας μεγάλης μεταλλουργίας αλλά και για λεηλασία που οδήγησε σε χρεοκοπία την άλλοτε κραταιά ποδοσφαιρική ομάδα της Σόφιας, την γνωστή στους Έλληνες φιλάθλους «Τσε-σε-κα».
Το λουλούδι αυτό κατάφερε να διακοπεί η δίκη του, θέτοντας υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές και να παραταθεί η ασυλία του με νέα υποψηφιότητα στις βουλευτικές.
Ίσως έτσι να εξηγείται και το πως ψήφισαν οι γείτονες μας την Κυριακή. Όπου καταδίκασαν το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του Στανίτσεφ και έδωσαν μια ισχυρή πλειοψηφία σε ένα νέο κόμμα, υπό τον δήμαρχο της Σόφιας, που υπόσχεται να καταπολεμήσει την διαφθορά και να κάνει την Βουλγαρία περισσότερο «ευρωπαϊκή».
Άντε και στα δικά μας.
ΔιόΤι υποψιάζομαι ότι εκτός από την εκπομπή «αγρότης μόνος ψάχνει», έχουμε μπει και στην πραγματικότητα «ψηφοφόροι μόνοι ψάχνουν». Διότι δεν βλέπουν να έχει γίνει ορθή ανάγνωση του μηνύματος που έστειλαν στις ευρωεκλογές. Η μεν κυβέρνηση τηρεί την πρακτική μη θίγετε τα κακώς κείμενα, η δε αξιωματική αντιπολίτευση δεν μας υπόσχεται τίποτε περισσότερο από ένα ...σίριαλ εκλογών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: