Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 15 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
"Εμείς δεν θα μειώσουμε τον ΦΠΑ. Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε. Δεν θα αυξήσουμε όμως τον ΦΠΑ"...
Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου
ΔΕΘ 2009

Το είχε πει ο Γιώργος. Δεν θα μειωθεί ο ΦΠΑ. Θα μου πείτε ότι είχε πει ότι δεν θα αυξηθεί κιόλας. Σημασία έχει ότι κράτησε κατά το ήμισυ τη δέσμευσή του.


2
 
Δεν θα δεχθεί την εσωστρέφεια ξεκαθάρισε κατά την ομιλία του στο έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Ποια εσωστρέφεια πρόεδρε; Έτσι που το πάτε εκεί στη Ρηγίλλης στο τέλος εσύ, ο ατσαλάκωτος και ο Μαρκόπουλος θα μείνετε!

Όχι μόνο δεν πήρε δραχμή από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Πέτρας για τις δαπάνες που έκανε για την αποκατάσταση ζημιών μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη, αλλά μειώθηκαν και οι κρατικές επιχορηγήσεις (όπως και σε όλους τους δήμους)
Πάντως αν ο «Καλλικράτης» δεν αντιμετωπίζει θεσμικά επαρκώς τέτοια ζητήματα, έχω την εντύπωση ότι αντί για διοικητική μεταρρύθμιση, θα είναι μια απλή «μετονομασία».

3
Τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, φέρουν πληροφορίες να επισκέπτεται την Πιερία στο τέλος του μήνα.
Άντε πρόεδρε, μπας και αλλάξει το γούρι και ανοίξουν τα Τέμπη!

Η κυβέρνηση θα δώσει τον κρατικό σταθμό των Μαλγάρων στην «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε», προκειμένου αυτή να καταργήσει το σταθμό του Αιγινίου.
Αυτό, μας πληροφορεί ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, θα είναι, όπως φαίνεται, το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης που είχε δεσμευτεί (προεκλογικά) η κυβέρνηση ότι θα κάνει.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η κατάληξη αυτή είναι θετική.
Είναι θετικό, δηλαδή, να χάσει το κράτος έσοδα (που καλύπτουν ανάγκες συντήρησης των δρόμων) για να μη χάσει ο παραχωρησιούχος τα κέρδη του.
Είναι κι αυτό μια οπτική γωνία. Η οποία μπορεί να βρίσκεται (όπως άλλα) εκτός του ιδεολογικού πλαισίου του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, αλλά, τι να κάνουμε. Η σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού στους ιδιώτες είναι νόμος του κράτους (λέει το ΠΑΣΟΚ) και δεν αλλάζει. Σε αντίθεση με τους νόμους που αφορούν εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα εργαζομένων, που μια χαρά (και δυο τρομάρες) αλλάζουν.

SKITSO
Την ημέρα που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν στους δρόμους (την περασμένη Πέμπτη), στο υπουργείο Άμυνας κορυφώνονταν πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το πρώτο ντιλ της κυβέρνησης με τη Γερμανία.
Τελικά αποφασίστηκε να παραληφθεί από τη γερμανική εταιρεία Τhyssen (που μας είχε αγοράσει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με την προϋπόθεση ότι θα είμαστε καλοί πελάτες της) το υποβρύχιο «Παπανικολής» που «γέρνει», άλλα τρία υποβρύχια της ίδιας παραγγελίας (κόστους 1,84 δισ) και να δώσουμε και παραγγελιά για ναυπήγηση άλλων δύο υποβρυχίων, του ίδιου τύπου, αντί ενός δισ. ευρώ.
Αυτό ήταν το κόστος της συνάντησης του Παπανδρέου τζούνιορ με τη Μέρκελ.
Το κόστος της συνάντησής του με τον Σαρκοζί ήταν η αγορά γαλλικών φρεγατών (2,5 δισ), ενώ το ραντεβού του με τον Ομπάμα μας κόστισε τη παραμονή ελληνικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν (η συντήρηση των οποίων μας ζημιώνει με 360 ευρώ το χρόνο).
Κομμάτι πολυέξοδες δεν είναι αυτές οι συναντήσεις του πρωθυπουργού μας;

Μην κάνετε έτσι, είπε η υπουργός Παιδείας στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονταν. Τα δεδουλευμένα ως τον περασμένο Δεκέμβρη έχουν ήδη πληρωθεί και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν ως το τέλος Μαρτίου.
Στο κάτω-κάτω (όπως θα έλεγε κι ο πρόεδρος της Βουλής) η πατρίς χρειάζεται θυσίες. Ακόμη και (ιδίως) από αυτούς που αμείβονται με 400 ευρώ το μήνα.

Η Αττική Οδός Α.Ε (κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα) ανακοίνωσε ότι δεν θα μετακυλίσει την αύξηση του ΦΠΑ στην τιμή των διοδίων.  Για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.
Η «Αιγαίο» πάλι δεν είχε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να μετακυλίσει την αύξηση του ΦΠΑ στην τιμή των διοδίων, αλλά και να βάλει κι ένα επιπλέον καπελάκι (κάπου 6,5 λεπτά πάνω από την αύξηση του Φ.Π.Α)!
Στην κοινοπραξία της «Αιγαίο» μετέχει επίσης εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα, αλλά φαίνεται δεν κατάφερε να πείσει τους υπόλοιπους (μάλλον τους Γερμανούς) να δείξουν κοινωνική ευαισθησία.

«Ατυχές περιστατικό» χαρακτήρισε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος τα χημικά που δέχθηκε ο Μανώλης Γλέζος.
Μόνο που, αντί να ζητήσει συγνώμη, είπε: «Δεν ξέρω τι δουλειά είχε ο Μανώλης Γλέζος επιτιθέμενος εναντίον της φρουράς του Άγνωστου Στρατιώτη»!
Μήπως παραείναι εκτός ιδεολογικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος;

Απ’ τους φτωχούς κόβουν (για την πατρίδα) το μισθό, τους πλούσιους τους παρακαλάνε να δώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση!», είπε ο Λαζόπουλος.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: