Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Διάλογοι για δύο κιθάρες, από ένα κορυφαίο ντουέτο

2_KITHARES_1
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, μια ακόμη μουσική εκδήλωση  του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοιξιάτικες Μουσικές Ημέρες 2010».Η Κυριακή Κόντη και ο Θανάσης Παύλου, ένα από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στην Ελλάδα, παρουσίασαν μια ανθολογία από μουσικά έργα υπό τον γενικό τίτλο «Διάλογοι για δύο Κιθάρες» και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του πολυάριθμου κοινού που παρακολούθησε την εκδήλωση.2_KITHARES_2Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν έργα των: Κυριάκου Τζωρτζινάκη, Ευαγγελίας Κατέλη, Περικλή Κούκου, Claude Debussy και Manuel de Falla, ενώ στο δεύτερο μέρος του μουσικού ταξιδιού, οι αξιόλογοι κιθαρίστες ερμήνευσαν έργα των: Θ. Αντωνίου, Βασίλη Τενίδη και Astor Piazzolla.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ντουέτο Κυριακή Κόντη-Θανάσης Παύλου έχει στο ενεργητικό του διακρίσεις σε διαγωνισμούς, ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ποικίλες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ ή σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις και έχει αποσπάσει τα εγκωμιαστικότερα σχόλια από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους.
Οι «Ανοιξιάτικες Μουσικές Ημέρες 2010» συνεχίζονται το Σάββατο 20 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο, με ρεσιτάλ πιάνου του Απόστολου Παληού. Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: