Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Διαδικτυακή ψηφοφορία οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας - Νέος κυκλικός κόμβος…μέσω πάρκου!

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Διαδικτυακή ψηφοφορία προκειμένου οι δημότες  της Κατερίνης να καταθέσουν την άποψή τους για το νέο κυκλικό κόμβο που σχεδιάζεται επί των οδών 7ης Μεραρχίας και Σβορώνου οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει μάλιστα, ο νέος κυκλικός κόμβος «τρώει» και τμήμα του πεζοδρομίου και του πάρκου της Κατερίνης.
Στην επιστολή που έστειλε ηλεκτρονικά αναφέρει συγκεκριμένα: «Πριν λίγες μέρες επί της οδού 7ης Μεραρχίας έχουν χαραχτεί άλλοι δύο κυκλικοί κόμβοι. Ο ένας στο ύψος του Νοσοκομείου και ο άλλος, μόλις σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων (!) από τον πρώτο, στο ύψος της οδού Σβορώνου. Ο τελευταίος, έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε ένα κομμάτι του δρόμου θα πρέπει να περάσει μέσα από το πάρκο, αφαιρώντας περίπου μια λωρίδα 90 τ.μ. από τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας. Οι μετρήσεις έγιναν από μηχανικό της ομάδας μας, είναι ακριβείς και υπολογίζεται πως για την υλοποίηση της κατασκευής του κόμβου θα πρέπει να κοπούν δέντρα.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους συμπολίτες μας να καταθέσουν τη γνώμη τους για την κατασκευή του νέου κόμβου και να λάβουν μέρος στην παρακάτω ψηφοφορία -δημοσκόπηση με κεντρικό ερώτημα:
Συμφωνείτε να μετατραπεί κομμάτι πρασίνου του πάρκου μας σε λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων;
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Το νυν πλάτος πεζοδρομίου στην πλευρά του πάρκου είναι 4,3m.
Ο κυκλικός κόμβος 7ης Μεραρχίας και Σβορώνου έχει τα εξής σχεδιαστικά χαρακτηριστικά:
* Εσωτερική διάμετρος κόμβου (παρτέρι και δικό του πεζοδρόμιο) = 14m
* Πλάτος λωρίδων κυκλοφορίας = 4m
* Εξωτερική διάμετρος κόμβου (μαζί με τα δύο απέναντι κυκλικά ρεύματα κυκλοφορίας και χωρίς τα απέναντι πεζοδρόμια) =  14m + 4m + 4m = 22m ή άλλως παραγόμενη ακτίνα 11m από το κέντρο του κυκλικού κόμβου.
* Αν διατηρηθεί το ίδιο σε πλάτος πεζοδρόμιο για τους πεζούς, δηλαδή πλάτους 4,3m προφανώς η ολική ακτίνα του κυκλικού κόμβου προ της πλευρά του πάρκου γίνεται 11m + 4,3m = 15,3m.
* Εντός αυτών των 15,3m βρίσκονται τώρα 4 δέντρα:
* Δέντρο σε απόσταση 11,20m από το κέντρο του κόμβου
* Δέντρο σε απόσταση 11,60m από το κέντρο του κόμβου
* Δέντρο σε απόσταση 12,80m από το κέντρο του κόμβου
* Δέντρο σε απόσταση 14,10m από το κέντρο του κόμβου
* Σχετικά με την τωρινή τομή πεζοδρομίου του πάρκου που χαράχθηκε με κοπτικό μηχάνημα και θα αφαιρεθεί, μόνο για το παρτέρι και το περιμετρικό του πεζοδρόμιο θα γίνει αφαίρεση από το πάρκο τόξου μήκους χορδής 10,35m και μέγιστου πλάτους 2,35m (αφαίρεση από τη σημερινή έκταση του πάρκου)
* Επιπλέον, με την εισχώρηση της λωρίδας αυτοκινητοδρόμου εντός του πάρκου θα γίνει αφαίρεση από το πάρκο τόξου μήκους χορδής 20m και πλάτους 6,40m (αφαίρεση από τη σημερινή έκταση πάρκου).
* Με σχετικούς υπολογισμούς, πάνε χαμένα για πάντα περίπου 90m2 (τετραγωνικά μέτρα) πάρκου υπέρ των αυτοκινήτων και κατά των πεζών πολιτών.
Οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν την άποψή τους στην εξής διεύθυνση: http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=view&id=363&Itemid=95

Δεν υπάρχουν σχόλια: