Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

"Λουκέτο" στα Βενζινάδικα την Πέμπτη 18 Μαρτίου

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων για την άλλη Πέμπτη, 18 Μαρτίου αποφάσισε χθες το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Στις 21 Μαρτίου συγκαλείται εξάλλου γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων. Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ..ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια, ενώ διαμαρτύρονται και για την παράνομη, όπως επισημαίνουν, αναδρομική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τον περασμένο Φεβρουάριο, με διαδικασία που επιβάρυνε τους πρατηριούχους.
Ο Πρόεδρος του σωματείουΤο Σωματείο Πρατηριούχων Βενζινοπωλών Πιερίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση αύξησε μέσα σε ένα μήνα δύο φορές τον Ειδικό Φόρο στα καύσιμα και μία φορά τον ΦΠΑ. «Έχει επιβάλει τον 5ο υψηλότερο φόρο καυσίμων στην ΕΕ και συκοφαντεί χωρίς ντροπή τους βενζινοπώλες για την ακρίβεια και για τα δεινά των καταναλωτών. Στο όνομα της κρίσης, για την οποία ο λαός δε φέρει καμία ευθύνη, λαμβάνει τα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών», σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σταύρος Ανανιάδης.
 Προσθέτει πως η κυβέρνηση επιβάλει δυσβάσταχτους φόρους στους μικρομεσαίους και σε όλο το λαό, μειώνει τους μισθούς, παγώνει τις συντάξεις καρατομεί τις κοινωνικές δαπάνες, διογκώνει την ανεργία «Νέα μέτρα ετοιμάζει με τις εντολές των επιτρόπων της ΕΕ και ξένων κέντρων για να εξασφαλιστούν οι τόκοι και τα δάνεια των τοκογλύφων – δανειστών. Η χώρα διασύρεται διεθνώς. Τώρα ήρθε η ώρα να επιτεθεί στους βενζινοπώλες για να τους αφανίσει και να παραδώσει την αγορά καυσίμων στο μεγάλο κεφάλαιο και στις αλυσίδες μεγάλων συμφερόντων», σημειώνει ο κ. Ανανιάδης.
 Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση επέβαλε αυξήσεις φόρων σε βάρος βενζινοπωλών και καταναλωτών. Επέβαλε αναδρομικό φόρο χωρίς να τον έχουν εισπράξει. Δεν λύνει το θέμα των αποδείξεων για να μαλώνουν μεταξύ τους οι βενζινοπώλες. Σχεδιάζει την  επιβολή μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς τα ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά συστήματα   ελέγχου εισροών εκροών όγκου καυσίμων, κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου, αφήνοντας το λαθρεμπόριο στο απυρόβλητο και ξεπουλώντας τα δημόσια έσοδα. Οδηγεί την αγορά στη μονοπώληση και τους καταναλωτές σε ομηρία, υποστηρίζει ο κ. Ανανιάδης.(Ο.Β) 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απεργια οι βενζινοπωλες???
ολοι μη βαλουμε βενζινη μια εβδομαδα
αλλα θα τρεξετε ναφουλαρετε????ας ανεβει τοτε η τιμη 3 ευρω
στο χερι μας να μειωθει αραξτε υπαρχουν ταχι, τραμ .μετρο λεωφορεια...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον ανωνυμοπιο πανω
Σαφως , μπορουμε ν αντισταθουμε, μονο που ο ενας λεει"..ασε μωρε εγω..ασε εγω...."
τελικα ολοι φουλαρουν βενζινη και οι βενζινοπωλες, φυσικα μας χορευουν
μακρια ολοι
περπαταμε και μεσα μεταφορας δε πεθαινουμεμια εβδομαδα κανεις για βενζινη.