Ο ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Θυμάμαι μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2004, παρακολουθούσα δελτιο ειδήσεων με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου και ακούγαμε στα παράθυρα τις ανλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, χωρίς να κατηγορούν τον Γιώργο για την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά να λένε για "δαχτιλίδια" και ειρωνικά σχόλια για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Κάποια στιγμή ο πατέρας ΜΟΥ πετάχθηκε και είπε "Τώρα πρέπει να ξανακατεβεί για αρχηγός με αντίπαλο για μήν του λένε αυτά". Αποδείχτηκε μετά πόσο δίκαιο είχε.. Γιατί ο Γ Παπανδρέου την πρώτη του θητεία ώς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την πέρασε μετάξύ "σφύρα και άμμωνος", με τα χαλιά να φεύγουν κάτω απο τα πόδια του συνεχώς.Οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις των "νταβατζήδων" της πολιτικής με τα "μέσα τους" συνεχώς προσπαθούσνα να παρουσιάσουν τον Γιώργο ώς άβουλο, ανίκανο και λίγο.Η δημοκρατικότητά του στο κόμμα, ερμηνεύτηκε ώς αδυναμία.Το υποκοριστικό και απαξιωτικό "Γιωργάκης" έδινε και έπαιρνε στις στήλες των εφημερίδων.Κονδυλοφόροι των στενών συμφερόνταν όπως ο Πρετεντέρης, καθημερινά προσπαθούσαν να διαμορφώσουν μία αρνητική άποψη στην κοινή γνώμη για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Προσωρινά έστω το κατάφεραν.Αλλά σιγά σιγά και με μεθοδική δουλειά και με ήρεμο πολιτικό πολιτισμό ο Γιώργος κατάφερε να στρέψει την προσοχή του λαού στο πρόσωπό του, κατάφερε να δείξει ότι εκείνος διαφέρει και ότι πρσβεύει άλλες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Να θυμήσω ότι με πολύ πολιτικό κόστος σε μία νύχτα δέν συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ 10 βουλευτές και πρώην υπουργούς τνω οποίων τα ονόματα ακούστηκαν αρνητικά για συμμετοχή τους σε σκάνδαλα, χωρίς κάν να κριθούν και μάλιστα καποιοι χωρίς να έχουν καμμία εμπλοκή, πράγμα που δέν έχει πράξει ποτέ ο κ Καραμανλής έως τώρα και άν το πράξει τώρα θάναι υποκτικό και κίνηση καθαρά για λόγους εκλογικούς.
Ελεγε και λεέι ο Γιώργος, " δέν χρωστάω σε κανένα" και έσπευσαν οι γνωστοί κονδυλοφόροι να ειρωνευτούν την θέση του αυτή.Ξεχνούν όμως ότι ο Καραμανλής μέσα σε μία εβδομάδα " οι νταβατζήδες της πολιτικής του Μπαιρακτάρη" έγιναν κολλητοί και συγκέντρωσαν στα χέρια τους τον πλούτο του ελληνικού λαού. Αντίθετα ξεχνούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γιός του Ανδρέα, ο οποίος δέν στήριξε τους μεγαλοκαρχαρίες εκδότες - εργολάβους, με αποτέλεσμα το 1989 να τον καθίσουν στο σκαμνί και νάναι οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίες στο σκάνδαλο Κοσκωτά και όπως απέδειξε η ιστορία.. του την είχαν φυλαγμένη..Αρα λοιπόν είναι το πιό λογικό και λόγω πολιτικής ηθικής, χαρακτήρα αλλά και διδαγμάτων απο τον πατέρα του ο Γιώργος να αποφεύγει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις απο εκείνους που σε στηρίζουν για να απομιζήσουν τον ιδρώτα Ελληνικού λαού, σε χρησιμοποιόυν και μετά σε πετούν σάν στημένη λεμονόκουπα.
Δέν θέλουν τα "συμφέροντα" να αφήσουν να περάσαει στο λαό η άποψη ότι υπάρχουν και διαφορετικοί πολιτικοί, με διαφορετική κουλτούρα,δημοκρατικότητα και ευαισθησία.
Δέν θέλουν οι επιτήδειοι εκφραστές του κεφαλαίού να πειστεί ο λαός ότι κάτι καιούργιο θα φέρει ο Γιώργος στην πολιτική σκηνή,μία αύρα δημοκρατίας, νακατανομή του εισοδήματος υπέρο των λαικών στρωμάτων, σε αντίθεση με τον θατσερικό φειλελευθερισμό που εφήρμοσε η σημερινή κυβέρνηση.
Ομως ο Γιώργος εφόσον εκλεγεί σε πείσμα και με πόλεμο όλων αυτών στο πρόσωπό του, χωρίς καμμίά εξάρτηση, θάχει πλεόν τη νομιμοποιηση απο τον Ελληνικό λαό, που θα απαιτήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του και να αλλάξει πολλά στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Θα κληθεί λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ξεικινήσει αμέσως τα πρώτα βήματα που θα τον απελευθερώσουν απο τα δεσμά της νοοτροπίας και πρακτικής των τελευταίων ετών και απο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , και ιδιίατερα απο την οδυνηρή παρένθεση της διακυβέρνησης της χώρας απο τη ΝΔ.
Γι αυτό λοιπόν ο Γιώργος πρέπει να τα αλλάξει όλα!!
-Να απομωνώσει όλους εκείνους που έχουν μάθει να τρυπώνουν στα κανάλια της εξουσίας και σάν τρωκτικά να πριονίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της σωστής λειτουργίας ενός κόμματος εξουσίας, προς ιδιον όφελος βέβαια, είναι αυτοί που σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν και τόχει δέιξει το πρόσφατο παρελθόν και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο λαός δέν θα νεχθεί πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι σε κάθε τοπική κοινωνία να εμφανίζονται όταν "μυρίζουν εξουσία" και να προσβάλλουν όλους τους άλλους με τις ενέργειές τους.
-Ομως ο Γιώργος , ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, γιατί οι αυλικοί οι κάθε μορφής γλύφτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν το έργο μιάς κυβέρνησης και απαξιώνουν τον πρωθυπουργό και όλα τα στελέχη...
- Πρώτα απο όλα να επιλέξει συνεργάτες αμέμπτου ηθικής, με εμπειρία, διάθεση για δουλειά, ικανούς, που να σέβονται τον λαό και να τιμήσουν την ψήφο του.Συνεργάτες που δέν θα διαχωρίζουν τους Ελληνες σε ημέτερους και οι αλλοι, όπως έκανε η απερχόμενη κυβέρνηση.
-Το κυβερνητικό του σχήμα να είναι, ευέλικτο,λειτουργικό με βλέμμα πάντα προς την ιακνοποίηση των αναγκών των λαικών στρωμμάτω που τόσο υπέφεραν τα τελευταία πέντε χρόνια.
-Να δείξει πυγμή και εκεί που χρειάζεται να διώξει απο πάνω του κάθε στοιχείο που προσβάλλει τον ίδιο, την αισθητική του, την δική μας αισθητική και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
-Τέλος να αποδείξει με την πολιτική του ότι δέν θα μείνει στις διακυρήξεις του αλλά τις πραγματώσει για το συμφέρον του Ελληνικού λαού.
Γιαυτό Γιώργο, ο λαός που θα σε ψηφίσει, θα σου λέει ταυτόχρονα ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)