Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕΝ ΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ..

 

Παρασκευή 27 Μαίου 2011
Ο εγκλωβισμός του Σαμαρά, ο εγκλωβισμός του Παπανδρέου, οι απαιτήσεις των δανειστών μας, ο κίνδυνος της μή καταβολής της 5ης δόσης, οδηγούν τα πράγματα ενώπιον του....
προέδρου της Δημοκρατίας, με ζητούμενο τη συναίνεση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που απαιτούνται και που είναι πολύ βαριά.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ενώ πρώτα αποκλείονται κάθε πιθανότητα εκλογών, σήμερα είναι τόσο κοντά.Και οι λόγοι πολλοί.Πρώτον ο πρωθυπουργός ακούει καθημερινά απο την αντιπολίτευση ότι δέν έχει τη νομιμοποίηση να πάρει αυτά τα αυστηρά μέτρα, που θα δεσμεύσουν και τις επομενες κυβερνήσεις.
Ετσι λοιπόν οι Ευρωπαίοι βλέποντας αυτό το κλίμα στην Ελλάδα, απαιτούν συναίνεση ώς απαραίτητη προυπόθεση να καταβληθεί η 5η δόση.
Καλώς κατα την άποψή μου ο πρωθυπουργός έστω και αργά, συνειδητοποιεί ότι μόνος του δέν μπορεί να πάει το καράβι μπροστά, όχι γιατί δέν έχει την βούληση και την ικανότητα, αλλά γιατί βάλλεται απο παντού και μάλιστα απο την αξιωματική αντιπολίτευση που "υποκριτικά" ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν την νύν κυβέρνηση για το χρέος και τα ελλείμματα.
Για μένα ο Γιώργος Παπανδρέου δέν έχει τη νομιμοίηση όχι για να προχωρήσει στα νέα μέτρα, αλλά να προσβάλλει τη δημοκρατική παράταξη ανεχόμενος τις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα όλων των παρατρεχάμενων του Καραμανλή, που ένας μετά τον άλλον βγαίνουν στα κανάλια και χωρίς τσίπα και φιλότιμο κατηγορούν την νύν κυβέρνηση και ξεχνούν που μας οδήγησαν.
Οχι κ Παπανδρέου.. ή θα συναινέσουν ή εκλογές.. δέν φταίνε τίποτε οι δημοκρατικοί πολίτες να βλεπουν μία δημοκρατική κυβέρνηση να παίρνει τα χειρότερα αντιλαικά μέτρα, γιατί πήρε το παιγνίδι πάνω της και πράττει το "αναγκάιον" και όχι το επιθυμητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: