ΑΝΦΕΡ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ... ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕΙ.. ΑΛΛΑ .. "ΛΑΓΟΣ ΤΗΝ ΦΤΕΡΗ ΕΣΕΙΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ"....


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011
του Δημήτρη Καλαιτζή
Αυτό και άν ήταν "ανφέρ" και "φάουλ"!Βγήκε λοιπόν ο "τέως" Δήμαρχος Δίου και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας, με τα επικοινωνιακά του ¨τρίκ".
Συνέταξε, ένα ομολογουμένως πρόχειρο (6 σελίδων) κείμενο και το απέστειλε στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ , αναλύοντας τα των περιφερειακών εκλογών, που αφορούν το κυβερνών κόμμα.
Κείμενο που "ώ του θαύματος" βρέθηκε αυτούσιο στα χέρια τοπικού καναλιού, που "έσπευσε" να μας διαβεβαιώσει ότι δέν το απέστειλε ο ίδιος ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έλειπε να γίνει αποδεκτό και "αποδεδειγμένο" κάτι τέτοιο, θα γελούσε και η παρδαλή κατσίκα.
Η είδηση απο τη μιά είναι η διαρροή του εγγράφου, αλλά το σοβαρότερο και το πιό ουσιώδες είναι το περιεχόμενό του.
- Τί λέει εν ολίγοις ο κ Παπαχρήστος στο έγγραφό του;
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ώς μετά χριστόν προφήτης, αναλύει τους λόγους που κατα την κρίση του δέν πήγε καλά ο συνδυασμός του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ στην περιφέρεια.
- Τάριξε στο κόμμα, στα κομματικά στελέχη του τόπου, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για ηττοπάθεια στην περιφέρεια Μακεδονίας και άλλα που δέν είναι της παρούσης να αναλυθούν.
- Εκείνο όμως που κάνει αίσθηση από το κείμενο αυτού του εγγράφου είναι ότι αναφέρεται πολλές φορές η "πετυχημένη δική του συνεισφορά σε ότι θετικό και ιδιαιτέρως για θετικό αποτέλεσμα στην Πιερία", δηλαδή ότι αφορά "επιτυχία' την πιστώνει στον "εαυτό του "και στην "αξιοσύνη του" και ότι αφορά "αποτυχία" , επιρρίπτει "ευθύνες σε άλλους".
- Μεγάλη αίσθηση όμως προκάλεσε η "μαντική ικανότητα του πρώην" να χρεώσει με βεβαιότητα στον συνδυασμό του Νίκου Λάππα μή "στήριξη", επικαλούμενος τα 1300 άκυρα και λευκά της δεύτερης Κυριακής, ενώ την πρώτη Κυριακή ήταν 630 περίπου σε ολόκληρο το Δήμο Δϊου. 
- Συνεπώς, ορθά κάποιοι "φίλοι" του κόλλησαν το "πολιτικό παρατσούκλι θεός", αφού σήμερα μάλλον προέβαλλε τις μαντικές και θεϊκές του δυνατότητες, γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί η σιγουριά του ότι δέν τον στήριξαν οι υποστηρικτές του συνδυασμού του Νϊκου Λάππα.
- Βέβαια στο δελτίο του ΔΙΟΝ, παρενέβη ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Λάππας έκανε μία πολύ σαφή, αλλά ευγενική και διακριτική παρέμβαση, στηλιτεύοντας την κίνηση του κ Παπαχρήστου να "επιτεθεί" απροκάλυπτα εναντίον του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Δϊου Ολύμπου και των ψηφοφόρων του,
- Εγώ όμως θα περίμενα και θα περιμένω αντίδραση απο τους υποψηφίους του Νίκου Λάππα,  εκείνους που όχι μόνο στήριξαν τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη και του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Παπαχρήστου, αλλά ιδιαιτέρως την δεύτερη Κυριακή είχαν και ενεργό συμμετοχή, ώς αντιπρόσωποι του συνδυασμού στα εκλογικά τμήματα και πολλοί απο αυτούς ώς διακινητές εκλογικού υλικού του συνδυασμού της περιφέρειας. Θα περιμένω λοιπόν αντίδραση στην άδικη κατηγορία που τους αποδίδει ο "τέως".
- ¨Οσον με αφορά, επειδή χαρακτηρίστηκα ώς μία απο τις αιτίες μή καθόδου του Δημάρχου Δϊου εκ νέου ώς υποψηφίου για τον Δημαρχιακό θώκο (που ήταν και ο κρυφός καημός του), και ήμουν "φανερά" και όχι στο "παρασκήνιο" απο τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Δίου Ολύμπου, έχω δημοσίως δηλώσει τότε τη θέση μου και αρθρογράφησα πολλάκις εκείνη την περίοδο.
- Ομως αποτελεί ύβρη κ Παπαχρήστο για όλους αυτούς που ψήφισαν τον συνδυασμο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια και εσάς ώς υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, κάνοντας τον "μάντη' να τους αποδίδεται τις κατηγορίες της μή στήριξης, έτσι αυθαίρετα και προκλητικά, κάτι που στο "παρασκήνιο" για εμάς που το ζούσαμε και το γνωρίζαμε πράττατε και προεκλογικά και ιδίως μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, γιατί είχατε "τη μύγα σας".
- Να ακονίσω τη μνήμη σας και να σας υπενθυμίσω τα άθρα μου με τίτλο: ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ....;    και ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΛΙΓΩΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ ΨΥΘΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΒΡΟΝΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...ΚΑΙ "ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ "ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ" ,στα οποία και περιλαμβάνονταν οι παρασκηνιακές κινήσεις και οι "φήμες που σκοπίμως κυκλοφορούσατε για την στάση όλων ημών των υποστηρικτών του Λάππα".
- Να θυμίσω ότι στο χωριό μας τη Βροντού (που ο συνδυασμός του Νίκου Λάππα είχε μεγάλο ποσοστό στο Δήμο Δϊου) ,ο συνδυασμός του Μάρκου Μπόλαρη την δεύτερη Κυριακή, δέν είχει πολλά άκυρα και λευκά,(τα οποία κατ εμέ μή έχοντας μαντικές ικανότητες , προέρχονταν απο άλλους συνδυασμούς που δέν προκρίθηκαν  στην δεύτερη Κυριακή) , αλλά είχε κατακόρυφη αύξηση και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δέν χαλάλησε την ψήφο του αλλού, γιατί ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ της περιφέρειας, είχε περισσότερη βαρύτητα απο την δική σας υποψηφιότητα ώς αντιπεριφερειάρχη, αφού αποτελούσατε το 1/7 του σνυδυασμού και ουδείς ΠΑΣΟΚΟΣ όσο και άν ασκούσε πολιτική κριτκή εναντίον σας για όλα όσα κάνατε στο "παρασκήνιο" ,δέν θα χαλάλιζε την ψήφο του αλλού, όπως και έγινε.
-Προσβάλλετε κύριε Παπαχρήστο, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν  για το συνδυασμό  του Λάππα, ενώ παράλληλα ήταν και στην πρώτη γραμμή στο συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη;Θέλετε να σα θυμίσω ονόματα;Αν χρειαστεί θα το κάνω.Μήπως κύριε Παπαχρήστου αντί να κατηγορείτε άλλους, πρέπει επιτέλους να κάνετε την αυτοκριτική Σας;Μήπως ισχύει το λαικό ρητό "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι";Μήπως πρέπει εσείς να απολογηθείτε για τη στάση σας εναντίον του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Λάππα στο Δήμο Δϊου;Να σας υπενθυμίσω ότι όλα τα στελέχη Σας στη Δημοτική ομάδα του Δήμου Δίου, ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαθανασίου που δέν ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και πολλοί μάλιστα εξελέγησαν και κατέχουν "θέσεις" στη νέα Δημοτική αρχή;
- Πόσο "χαχόλους" περνάτε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ με αυτή την απαράδεκτη κίνηση να "χρεώσετε αυθαιρέτως σε άλλους δικά σας λάθη";
- Αντί να απολογηθείτε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ για την παλαιοκομματική νοοτροπία της προώθησης μόνο των δικών σας "θέλω" και επιδιώξεων μέσω του ΠΑΣΟΚ και του λαού του.
- Αντί να απολογηθείτε, που όχι μόνο δέν στηρίξατε τον συνδυασμό του Λάππα, τον πολεμήσατε όσο κανένας άλλος και τώρα έρχεστε για να "ρεφάρετε", παίζοντας επικοινωνιακά παιγνίδια (στα οποία έχετε φοβερή ικανότητα)  και επιτίθεστε και ζητάτε και τα ρέστα.
- Ήθελα νάξερα όμως όλοι αυτοί, απο υποψηφίους του Λάππα έως και ψηφοφόρους και υποστηρικτές, που στήριξαν τον συνδυασμό του Μπόλαρη  δέν προσβάλλονται με την ευθεία κατηγορία ότι σας πολέμησαν; Δέν προσβάλλονται; Μήπως νομίζετε επειδή δέν μιλούν "μπροστά" σας νομίζετε ότι είναι βλάκες και δέν καταλαβαίνουν και δέν πληγώνονται με αυτές σας τις κινήσεις;
- Περιμένω όμως να αντιδράσουν, τουλάχιστον αυτοί που είχαν δημόσια "θέση" ώς υποψήφιοι και να σας τα πούν χύμα και τσουβαλάτα, γιατί μόνο έτσι σας "αξίζει".
Πρέπει να πάρουν θέση και να σας υπενθυμίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του δέν είναι "πρόβατα" να τα κατατάσσετε εσείς κατά το "δοκούν"
- Ένα μεγάλο ανφέρ κ Παπαχρήστου ήταν αυτό που κάνατε, δείγμα του πώς βλέπετε του ψηφοφόρους και πώς τους εκμεταλλεύεστε, μόνο όταν νομίζετε ότι εξυπηρετούν μόνο τις δικές σας πολικές επιδιώξεις, αλλά όπως λέει και ο λαός μας και ένας πολύ φίλος "λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του"..