Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΨΕΛΛΙΖΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΤΖΑΡΗ.....


του Δημήτρη Καλαϊτζή
ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2010
Αργησα να γράψω αναφερόμενος στο θέμα αυτό.
Περίμενα με υπομονή να ακούσω όλες τις απόψεις, να μάθω παρασκήνιο,να συγκεράσω αντιθέσεις και νηφάλια να εκθέσω την άποψή μου, η οποία προυπήρχε απο παλιότερα, μόνο που αφορούσε....
άλλον αριθμό Δήμων.
Τώρα όμως ήλθε η ώρα να αναφερθώ στο χωροταξικό του Καλλικράτη στο νομό μας που τείνει να καταλήξει σε μεγάλο μπελά για το ΠΑΣΟΚ της ΠΙΕΡΙΑΣ.
Ως γνωστόν δέν έγινε δεκτή η εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής για τέσσερις Δήμους με τη δημιουργία του ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ.Αντ αυτού ο Ραγκούσης αποφάσισε τη συνένωση όλου του ορεινού όγκου με το Δήμο Κατερίνης.
Η απόφαση αυτή σηκώνει πολλή συζήτηση.Με μία πρώτη ανάγνωση  το μόνο που θεωρείται απο πολλούς σίγουρο είναι, ότι δέν είναι "κοπτοραπτική" στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ (όπως λέει και ο Σαμαράς), αλλά στα μέτρα της ΝΔ και του Σάββα Χιονίδη.
Αυτό έχει και δύο θετικά στοιχεία.Το ένα είναι ότι το υπουργείο δέν κόβει και ράβει δήμους για το ΠΑΣΟΚ, αλλά Δήμους με την φιλοσοφία του Καλλικράτη.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι στην Πιερία και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ δημιούργησε αναστάτωση και άρχισαν τα όργανα. Βουλευτές, πολιτευτές, παράγοντες, αυτοδιοικητικοί κλπ ο ένας προσπαθεί να φορτώσει στον άλλο την απόφαση του υπουργείου για τρείς Δήμους.
Τα βέλη πέφτουν στα διάφορα πηγαδάκια στον Θανάση Παπαγεωργίου.
Ακούω αυτές τις ημέρες διάφορα.
Δέν ξέρω άν έχουν δίκιο για την επιλογή, άν είναι δηλαδή είναι σωστή ή όχι, ο χρόνος θα δείξει.
Εκείνο όμως που γνωρίζει όλη η Πιερία  είναι ότι ο Παπαγεωργίου είχε την άποψη αυτη απο την αρχή, την στήριξε και δέν έχει αλλάξει κατά κεραία και είναι ο μόνος που έκανε ξεκάθαρες δηλώσεις δημοσίως μετά την δημοσίευση του χωροταξικού.
Ομως σκοπίμως δέν λέγεται, εάν  οι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν διαφορετική θέση. Τί θέση πήραν;Διαφορετική ώς προς τη δημιουργία του Ορεινού Δήμου;Οχι
Ο μέν Αμοιρίδης είπε αρχικά για ένα Δήμο σε ολόκληρο το νομό.
Η δέ Μίχου τέσσερις Δήμους, όχι όμως με δημιουργία ξεχωριστού ορεινού Δήμου, αλλά ξεχωριστού Δήμου Δίου.
Συνεπώς και εκείνοι δέν αντέδρασαν και  δέχτηκαν να μήν  δημιουργηθεί ξεχωριστός ορεινός δήμος, ή μήπως κάνω λάθος;
Συνεπώς τα κροκοδείλια δάκρυα σε διάφορα στέκια δέν πείθουν κανένα.
Ο μόνος που ήταν σταθερός στην άποψή του και στήριξε τη δημιουργία ΟρεινούΔημου είναι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης  Μαλτζάρης και η πλειοψηφία της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας .Αυτή την καθαρή θέση προώθησε στο υπουργείο αλλά και στον τύπο της ΠΙΕΡΙΑΣ.
Ο μόνος λοιπόν που δικαιούται να έχει πίκρα είναι ο Γραμματέας
Με όλο αυτό το σκηνικό, δέν καταλαβαίνω, πώς στελέχη που δέν στήριξαν ανοικτά τη δημιουργία του ορεινού δήμου, τώρα "χύνουν δάκρυα", μιλούν για χαμένο Δήμο και ψελλίζουν προτάσεις να παραιτηθεί ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Θα ήταν μεγάλο λάθος, άν ο κατά τα άλλα πολύ ψύχραιμος Γιάννη Μαλτζάρης, ακούσει σειρήνες και παραιτηθεί απο τη θέση που τον εξέλεξε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και τον στηρίζει, γιατί πραγματικά εργάζεται και εκπροσωπεί την ανανέωση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ. 
Εγώ σάν πιό παλιός, ξέρω ότι αυτοί που ψελλίζουν αυτή την εκδοχή και προτρέπουν να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, θάναι οι πρώτοι που θα χαρούν, είναι άνθρωποι που θα επιθυμούσαν να λείπουν στοιχεία ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ της Πιερίας, γιατί υπάρχει μία κακή συνήθεια του παρελθόντος που δέν κόβεται εύκολα.. είναι οι ίντριγκες και οι παραπολιτικές δολιοπλοκίες.
Για το εάν μειώνονται οι πιθανότητες να εκλεγεί Δήμαρχος που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ  σε ένα τέτοιο μεγάλο Δήμο Κατερίνης είναι άλλο θέμα και θέλει διαφορετική συζήτηση.
Ομως είναι υποκριτικό να προσπαθούν να στρέψουν το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ σε παραίτηση, γιατί; για να αποδείξει ότι είναι φίλα προσκείμενος στο μπλόκ της εσωκομματικής αντιπολίτευση; Αυτό το γνωρίζουμε όλοι.Και τί έγινε.Είναι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ και απο όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, αυτο είναι το τελευταίο που τον απασχολεί στη θετεία του ώς γραμματέας.
Αρα οι κραυγές αυτές κατά την γνώμη είναι εκ του πονηρού, άσχετα άν όπως είναι φυσιολογικό να πικράθηκε ο Γραμματέας που δέν έγινε δεκτή ή πρόταση της Νομαρχιακής στη διαβούλευση για το θέμα του τέταρτου Δήμου  και τη δημιουργία του ορεινού Δήμου στην Πιερία.
Ταπεινή μου άποψη είναι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να κλείσει τα αυτιά του, να μήν επηρεαστεί, να μήν διοχετεύεται προς τα έξω η ηττοππάθεια και να προγραμματιστεί η κάθοδος υποψηφίου, που να είναι αποδεκτός και άνθρωπος που θα σπάσει τις στενά κομματικές γραμμές στις δημοτικές εκλογές.
Μήπως ξέχασαν κάποιοι ότι στο συνδυασμό του νύν Δημάρχου υπάρχουν ούκ ολίγοι ΠΑΣΟΚΟΙ που τον στήριξαν και εξελέγη.
Προς τί η ηττοπάθεια;
Μήπως καποιοι σπέρνουν επίτηδες αυτή την εκδοχή της εκλογικής αποτυχίας για να πετύχουν την ευαισθητοποίηση του πασοκικού συναισθήματος του κόσμου και στο τέλος μετά απο πιθανή αποτυχία, να μας πούν ότι το πρόβλεψαν; λέω μήπως;
Μήπως με αυτή τη διαδικασία επιδιώκουν την αποτυχία ενός υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ (όποιος και άν είναι) για να πετύχουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις;
Τέτοιοι δυστυχώς υπάρχουν πολλοί.

Υ.Γ ΣΗΜΕΙΩΣΗ  (για το θέμα της θέσης της Νομαρχιακής Επιτροπής και άν ψήφισαν για το θέμα αυτό, μας ενημέρωσαν ότι δε΄ν υπήρχε πλειοψηφική ψηφοφορία,συνεπώς μένω στη θέση και προσωπική αποψη και θέση του Γραμματέα για να μήν δημιουργούνται παρεξηγήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: