Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 18 Μαΐου

BOSKOPOYLOSΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Ιδιώτες και idiots
Την ώρα που ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται ανερυθρίαστα το χαρτζιλίκι πιτσιρικάδων για να σώσει την πατρίδα (ου μην και το έθνος, τρομάρα μας) απ’ την οικονομική καταστροφή, ο σύζυγος της υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού (Αγγελικής-κατά κόσμον Άντζελας-Γκερέκου) Τόλης... Βοσκόπουλος, χρωστά, λένε, στο Δημόσιο (από το 1993 μέχρι και σήμερα!) 5,5 εκατ. ευρώ από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Και τι βγήκε να πει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ‘κοψε μισθούς, δώρα και συντάξεις των 500 ευρώ; Είναι, είπε, ιδιώτης και ως τέτοιος αντιμετωπίζεται.
Λάθος κύριε, Πεταλωτή. Ιδιώτες, με την αγγλική έννοια του όρου (idiots), είναι τα εκατομμύρια των μισθοσυντήρητων της χώρας, που δέχονται καλή (αφελή) τη πίστη να τους αρπάζετε τον άρτον τον επιούσιον για να κλείσετε τρύπες που άνοιξαν ιδιώτες, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, φιλοτομαριστές, δηλαδή, που χέστηκαν για το δημόσιο (κοινό) συμφέρον.

Διακοποδάνειο 25.000 ευρώ!
Μεγάλη τράπεζα (απ’ αυτές που βρίσκονται σε κρίση και η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο για να τις στηρίξει) μου έστειλε χθες το μεσημέρι μήνυμα στο κινητό μου, για να με πληροφορήσει πως προτίθεται να μου προσφέρει γρήγορα μετρητά (με το Easy loan) μέχρι 25.000 ευρώ για να καλύψω (λέει) τις … καλοκαιρινές μου ανάγκες.
Τι λέτε βρε αθεόφοβοι! Με 25.000 ευρώ καλύπτω 25 καλοκαίρια, όχι ένα!

ESTIA
Έγινε κιόλας 56 χρονών!
Τα 56α της γενέθλια γιόρτασε την περασμένη Τετάρτη, 12 Μαΐου, η Εστία Πιερίδων Μουσών (στη φωτό ένα από ιδρυτικά μέλη, ο Γιώργος Μακρής, σβήνει τα κεράκια της τούρτας).
Από μας ευχές να τα χιλιάσει και να διατηρείται πάντα νέα και ορεξάτη για συνέδρια, εκθέσεις, χορό και τραγούδι.

ANTHOKOMIKH_1
Με επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε η 3η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Κορινού, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 14, 15 και 16 Μαΐου, στον αύλειο χώρο της πλατείας Δημαρχείου.
Σύμφωνα με τον οργανωτή, δήμο Κορινού, φέτος η έκθεση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές εκθετών (26 τον αριθμό), ενώ, εκτός από φυτά και λουλούδια φιλοξένησε και βιολογικά-παραδοσιακά προϊόντα και βιβλία.
Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν επίσης μεγάλος, και τα βράδια της πλούσια σε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χάρη στα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και του Πολιτιστικού Συλλόγου του Κάτω Αγίου Ιωάννη και τη χορωδία του Δήμου Μεθώνης.
ANTHOKOMIKH_2
Έμπλεος περηφάνειας για τη διοργάνωση ο δήμαρχος Κορινού, ευχαρίστησε τους εκθέτες, το προσωπικό του δήμου, του δήμου, τους χορηγούς, τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν και … καθώς η κατάθεση του νομοσχεδίου του Καλλικράτη ήταν νωπή, δήλωσε ότι δεσμεύεται προσωπικά να συνεχίσει να υπηρετεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και στη νέα διοικητική δομή, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του τόπου, αλλά και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για ένα μέλλον με αξιώσεις.
Με λίγα λόγια δήλωσε «παρών» … με αξιώσεις. Πόσο υψηλές θα το μάθουμε στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης διανοητικής υγείας Mind,
το στρες της οικονομικής κρίσης καταβάλλει τους εργαζόμενους, με συνέπεια να αυξάνονται κατακόρυφα τα προβλήματα ψυχικής υγείας και η λήψη αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων.
Οι εκπρόσωποι του Mind επισημαίνουν ότι αυτές τις δύσκολες ώρες οι εταιρείες θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα στους εργασιακούς χώρους, ενώ θα πρέπει επίσης να δείξουν περισσότερη κατανόηση στα προβλήματα ψυχικής υγείας των εργαζομένων.
Λάβετέ το σοβαρά υπόψη αυτό, κύριε εκδότα. Οι γιατροί μας δίνουν το … ακαταλόγιστο.

Δηλαδή, το ‘χουν τόσο σίγουρο στο ΠΑΣΟΚ ότι θα χάσουν το δήμο Κατερίνης και κρατάν μούτρα στον Ραγκούση που δεν τους απάλλαξε από τους δεξιούς της ορεινής δυτικής Πιερίας;

1
Πωλητήρια σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ βγάζει η κυβέρνηση. Η εξέλιξη είναι μάλλον αναμενόμενη, ειδικά από τη στιγμή που βάλαμε «αγά στο κεφάλι μας» το ΔΝΤ.
Και να φανταστεί κανείς, ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, έλεγε ότι θα αγοράσει τις μετοχές του ΟΤΕ από τους γερμανούς, αντιδρώντας στην συγκεκριμένη πώληση.
Αλλά ποιος τα θυμάται αυτά…

2
Με τις συγκεκριμένες αφίσες γέμισε η Χαλκίδα…
Εκεί προφανώς δεν τους ενημέρωσαν ότι ο σύγχρονος πατριωτισμός επιβάλει τη σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία και ότι για να γίνει αυτό, μόνος τρόπος είναι να δώσουμε γη και ύδωρ (και κάτι ακόμα, το οποίο η ηθική μου δεν επιτρέπει να αναφέρω) στους τραπεζίτες.

3
«Τον πρώην υπουργό Αλέκο Κοντό θα νοσταλγήσουν οι αγρότες της Πιερίας», ανέφερε σε δηλώσεις του συνδικαλιστής των αγροτών, σχολιάζοντας τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν σε καλλιέργειες του νομού μας και το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.
Είναι η πρώτη μεγάλη «πρόκληση» στην οποία καλείται να δείξει δείγματα γραφής η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: