Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ - Αποχή μέχρι και τις 31 Μαΐου

DIKHGOROI
Από τις αρχές του μήνα βρίσκονται εκτός των δικαστικών αιθουσών οι δικηγόροι της Κατερίνης και θα βρίσκονται έως και το τέλος του μήνα, καθώς η γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου αποφάσισε χθες συνέχιση της αποχής μέχρι και τις 31 Μαΐου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος.... Κατερίνης είναι ένας εκ των 15 Συλλόγων της χώρας που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και των εδαφικών περιορισμών (με το νόμο 3844/2010) χωρίς ρητή εξαίρεση που να αφορά το δικηγορικό σώμα, παρά την αντίθετη άποψη των Συλλόγων τους και παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χάρτη Τζαμακλή, ο διάλογος τον οποίο άνοιξε το Υπουργείο Οικονομικών (μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης) με την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων είναι προσχηματικός, αφού έχει περάσει ήδη το νομοσχέδιο που θέτει χρονοδιάγραμμα για την «απελευθέρωση» και του δικηγορικού επαγγέλματος, η οποία θα είναι ολέθρια και για τις χιλιάδες των δικηγόρων (που δεν είναι ανάμεσα στις μερικές δεκάδες των μεγαλοδικηγόρων) αλλά και για τους πολίτες και για την ίδια τη Δικαιοσύνη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης και οι άλλοι Σύλλογοι της περιφέρειας, κυρίως, της χώρας, αλλά και Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, προσπαθούν να συντονιστούν, ώστε να «πιέσουν» την Ολομέλεια των Προέδρων να αντιδράσει δυναμικότερα και αποτελεσματικότερα απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος, επιβολή Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες των δικηγόρων και υπονόμευση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Η συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Κατερίνης από τα καθήκοντά τους έως τις 31 Μαΐου σημαίνει πως στα Δικαστήρια της πόλης δεν θα γίνονται μέχρι τότε δίκες, δεν θα κατατίθενται δικόγραφα, δεν θα γίνονται έρευνες στο Υποθηκοφυλακείο και γενικά δεν θα λειτουργεί το σύστημα όσο αφορά τις υποθέσεις όπου η δικηγορική εμπλοκή είναι απαραίτητη.
Πολιτεία/Β.Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: