ΑΝΦΕΡ απο την στήλη "ΕΝ ΨΥΧΡΩ" .. της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ..για το Νίκο Λάππα


Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010

Φίλος ο συντάκτης της στήλης "ΕΝ ΨΥΧΡΩ" ο Γιάννης Χατζηιωάννου, αλλά περισσότερο φίλος και συνδαιτημόνας των ανθρώπων που υποστηρίζει με τέτοιο "χοντροειδέστατο τρόπο".Και βέβαια εννοώ ότι ώς δημοσιογράφος και "όχι ώς μπλόκερ" πρέπει να παίρνει υπόψιν του και άλλες αντικειμενικές δημοσιογραφικές παραμέτρους.
Σήμερα φίλε Γιάννη στην στήλη εν ψυχρώ κάνεις "ανφέρ" και δείχνεις ότι ξέχασες τα "νειάτα σου".
Το λέω με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σου..
- Λές ότι "πού το πήγατε το παδί ρέ Στέργιο;...τα χρίσματα δέν δίνονται στα βουλευτικά γραφεία κλπ..."
α) πρώτον είναι υποτιμητικό για κάθε "Λάππα" όταν είναι 38 ετών, ειρωνικά να τον αναφέρεις ώς "παιδί", με ότι αυτό συνεπάγεται.
β) είναι υποτιμητικό όταν "το παιδί αυτό" είναι ολοκληρωμένος επιστήμονας, σοβαρός και οικογενειάρχης..
γ) Τα "βουλευτικά γραφεία.. όπως τα αποκαλείς.." να σου θυμίσω ότι κάποτε έδωσαν χρίσματα (για βουλευτές.. Δημάρχους κλπ)  και σε "άλλα παιδιά" τότε (σάν τον Παπαθανάση.. σάν τον Παπαχρήστο και άλλους πολλούς).. για αυτούς δέν ίσχυαν τα ίδια;Δέν ήταν νέοι;Ηταν έμπειροι;Γεννήθηκαν Δήμαρχοι;
- Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης "μας" πώς πήρε το χρίσμα.. το του έδωσε απευθείας ο Παπανδρέου;ή μήπως επειδή ήταν "πετυχημένος" και "αναγνωρίσιμος";
Και έτσι να είναι,πρέπει εις το διηνεκές να μήν γίνεται ανανέωση στελεχών;Να σου θυμήσω ότι είσαι απο αυτούς που σε ιδιωτικές κουβέντες πάντα ήσουν φανατικός υπερασπιστής της ανανέωσης (όπως πχ.Ραγκούσης).. τώρα γιατί; γιατί αφορά φίλους που δέν πρεπει "πολιτικά να αποτρατευτούν....";
- Μερικοί απο εμάς που στηρίξαμε τον Λάππα, νοιώθουμε προσβεβλημενοι, γιατί νομίζουμε ότι δέν στηρίξαμε "κάποιο ανώριμο μωρό - παιδί.
- Νοιώθουμε προσβεβλημένοι, γιατί θεωρούμε ότι είναι άξιος να ηγηθεί συνδυασμού της δημοκρατικής παράταξης.
- Δέν λειτουργήσαμε με γινάτι.. Γινάτι εναντίον ποιού; του Παπαθανάση;
- Ξέχασες μήπως ότι τράβηξε το δρόμο δηλώνοντας υποψηφιότητα.. πρώτος.. μόνος και με δήλωση ανεξάρτητου;
- Ξέχασες μήπως ότι και ο "έτερος φίλος", προτίμησε άλλη υποψηφιότητα και χρίσμα;
- Μήπως εκείνος πήρε το χρίσμα με διαφορετικό τρόπο;Οχι όλοι πήραν το χρίσμα με ίδιο τρόπο, γιατί έτσι λειτουργούν τα κόμματά μας.
- Επομένως η θέση σου εδώ και πολύ καιρό, είναι επηρεασμένη (ανθρώπινο και κατανοητό) απο τις ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις. 
- Αλλά αυτή σου η τοποθέτηση, δέν πρέπει και δέν είναι δυνατόν να φέρεται σε στήλη εφημερίδος που εκδίδεις ώς "πολιτική κριτική" και πολιτικό σχόλιο με σοβαρή πολιτική βάση.. μάλλον κινείται απο έντονο συναισθηματικό στοιχείο.
- Εκτός και άν νομίζεις ότι το να ζητήσεις χρίσμα.. ,να λειτουργήσεις στα πλαίσια ενός κόμματος.. είναι προνόμιο μόνο ολίγων.. προνόμιο που το είχαν όταν ήταν "πολιτικά" και ηλικιακά νέοι και ότι πρέπει εφόρου ζωής να ελέγχουν εκείνοι τα κόμματα και την παράταξη για να μήν δίνεται η δυνατοτητα και σε άλλους νεότερους να αναδειχθούν και να προσφέρουν και εν πάσει περιπτώσει να γίνουν και αυτοί "αναγνωρίσιμοι", αφού αυτό επικαλούνται κάποιοι σε τέτοιες περιπτώσεις.
- Δέν είναι δέ και πολιτικά ορθό να δεχόμαστε να ξεκηνούν ανελέητο πόλεμο (όχι γιατί είχαν κάτι προσωπικό να του προσάψουν), αλλά μόνο και μόνο για να μήν μπορέσει κανείς άλλος να "βγεί στο προσκήνιο".
Αρα φίλε μου Γιάννη... άσε τα φιλικά αισθήματα.. για άλλους χώρους και όχι για "την στήλη" της εφημερίδος..
Να με συμπαθείς για την "κριτική" που σου κάνω.. πιστέυω ότι μου επιτρέπεις να  έχω το δικαιώμα κριτικής ώς φίλος και ώς αναγνώστης.. πιστεύω ότι ώς Γιάννης αποδέχεσαι τυχόν κριτική...
Η σημερινή σου τοποθέτηση, δέν παύει να με κάνει φανατικό σου αναγνώστη  και φίλο σου..
Ετσι απλά και φιλικά
Δημήτρης Καλαιτζής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΚΑΛΙΤΖΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.ΑΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

καλα κανεισ καλαιτζη,αλλα δεν νομιζεις οτι πρεπει να ξυπνησουνκαι αλλοι;αν κοιμουνται δεν τους χεζεις;ασ τους στον υπνο τους..

ενας βροντινος