Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Στο δεύτερο γύρο, ο «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ κι ο επίσημος της Ν.Δ.

  anat.olympou
Απόλυτος, σχεδόν άρχων, στη δημοτική ενότητα Λιτοχώρου ο νυν δήμαρχος Θανάσης Τσιφοδήμος, έμεινε εκτός νυμφώνος, καθώς δεν κατάφερε να επικρατήσει στους άλλους δυο καποδιστριακούς δήμους του Δίο και του Ανατολικού Ολύμπου.
Τρεις δήμοι, τρεις διαφορετικές... προτιμήσεις! Ο δήμος Δίου ανέδειξε πρώτο, στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 39,58%, στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ Κώστα Δημόπουλο. Ο δήμος Ανατολικού Ολύμπου έδωσε την πρωτιά (38,62%) στον «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπαθανασίου. Ο δήμος Λιτοχώρου προέκρινε (με ποσοστό 36.04%) τον νυν δήμαρχό του και «αντάρτη» της Ν.Δ Θανάση Τσιφοδήμο. Μόνο ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Λάππας δε σημείωσε πρωτιά, σε κανέναν από τους παλιούς καποδιστριακούς δήμους.

Στο δεύτερο γύρο πάντως θα κονταροχτυπηθούν ο «αντάρτης» (του ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Παπαθανασίου κι ο επίσημος (της Ν.Δ), Κώστας Δημόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Λιτόχωρο η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό της (12,81%), ενώ στον Ανατολικό Όλυμπο σημείωσε ποσοστό 8,91%. Πολύ χαμηλότερο από τα παραπάνω (2,45%) ήταν τα ποσοστό της στο δήμο Δίου.

Χαμηλή ήταν η εκκίνηση του Λιτοχωρινού υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Λάππα στη γενέτειρά του (17,59%), παρόμοια, σχεδόν, η επίδοσή του στο δήμο Δίου (16,21%), στον Ανατολικό Όλυμπο ηττήθηκε κατά κράτος (ποσοστό 8,78%) από τον «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ πρώην δήμαρχο Λιτοχώρου Γιώργο Παπαθανασίου.

Ο νεαρός αρχιτέκτονας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Βεγλιρής, κέρδισε ένα 3,53% στο Λιτόχωρο, , 2,77% στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου και μόλις 0,72% στο δήμο Δίου, τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό, αλλά με τη μικρότερη εκπροσώπηση στο συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας».
anat.olympou
diou
litoxorou

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι ανταρτης,ειναι λαμογιο,ειναι ο μαγκας του πασοκ, οι αλλοι ειναι απλος οδοντοκρεμες χα!χα!χα!