Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ..

Κυριακή 8 Μαίου 2011

του Δημήτρη Καλαϊτζή
- Μετά την επίσημη ανακοίνωση του αντιδημάρχου Δημήτρη Μυλωνέρου για υποψηφιότητά του ώς αναπληρωτή Δημάρχου κόντρα στην πρόταση του ΓΙώργου Παπαθανασίου που είναι ο Γιώργος Φαρμάκης, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά όπως πχ...."δάκτυλος ΠΑΣΟΚ....", κάποιοι μάλιστα μίλησαν και....
για δάκτυλο "Λεπτοκαρυάς" (έ όχι δά..) κλπ. 
- Ετσι μετά απο αυτές τις εξείξεις, δέν θα μπορούσαμε να μήν τοποθετηθούμε και να πούμε τη γνώμη μας γι αυτή την κατ άλλους απροσδόκητη υποψηφιότητα, αλλά για εμάς αναμενόμενη.
 - Κατ αρχήν η υποψηφιότητα ενός Αντιδημάρχου για Αναπληρωτής Δήμαρχος υπο τις παρούσες συνθήκες και κόντρα στην πρόταση του επικεφαλής άσχετα απο τα κίνητρα, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και αποδεικνύει την έλλειψη συνοχής στον συνδυασμό πλειοψηφίας.
Αυτό σε πρώτη φάση θα έχει σάν αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του Δήμου.
- Θα ειπωθούν πολλά για την απόφαση του Δημήτρη Μυλωνέρου, εμείς όμως να θυμίσουμε, ότι ο πρώην Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικού Ολύμπου, ήταν απο τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ, αλλά στον δρόμο, αφού επιλέχθηκε ο επικεφαλής και ήταν ο Νίκος Λάππας ,άλλαξε ρότα και πορεία (προφανώς είχε κρυφές φιλοδοξίες αρχηγίας) και εντάχθηκε στον συνδυασμό του Γιώργου Παπαθανασίου, που κατά τις δημοσκοπήσεις θεωρείτο επικρατέστερος στον Δήμο.
- Αυτή του η κίνηση (λόγω της ιδιότητος ώς Γραμματέα), είχε ώς αποτέλεσμα τη διαγραφή του με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας.
- Ολες οι προηγούμενες κινήσεις έδειξαν ότι, ο Δημήτρης Μυλωνέρος είχε "έντονες",  ή κατά κοινή ομολογία πολλών "υπέρμετρες" φιλοδοξίες, που δέν είχαν φραγμό και οι πολιτικές του κινήσεις  δέν ήταν απο τότε οι πρέπουσες. 
- Μακριά απο εμένα η υπεράσπιση της υποψηφιότητας του Γιώργου Φαρμάκη, αλλά κάποια πράγματα για την πολιτική στάση ορισμένων πρέπει να λέγονται δημοσίως και όχι στα "καφενεία" και με μισόλογα.
- Μάλλον ο Αντιδήμαρχος έχει "άγνοια κινδύνου", στο τί ευθύνες προσπαθεί να φορτωθεί, τί αποτελέσματα θα έχει αυτή η υποψηφιότητα, άν μπορεί να τα καταφέρει άν εκλεγεί με τον μισό συνδυασμό του απέναντι κλπ. κλπ.
- Αν εκείνος έχει άγνοια κινδύνου ή έχει τόσο υπέρμετρη φιλοδοξία,ο λαός του Δήμου τί χρωστά να υποστεί τα χειρότερα και απο αυτή καθ εαυτή την αργία του Δημάρχου; τί χρωστά ο Δήμος να πέσει σε επιπλεόν προστριβές και να περάσει αυτή η κρίσιμη θητεία του Δ.Σ με καθεστώς πλήρης ακυβερνησίας.
- Τώρα θα μου πούνε κάποιοι ότι στηρίζω έτσι τον συνδυασμό Παπαθανασίου; Οχι ακριβώς, στηρίζω και λέω την άποψή μου για την αλήθεια των μελοντικών γεγονότων που θα φέρουν το Δήμο μας σε δυσχερή θέση.
Δέν μας φτάνει η "έννατη θέση της υπερχρέωσης", θέλουμε να ανεβούμε και άλλο; γιατί; για την άκρατη και ασταμάτητη φιλοδοξία κάποιων;Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά, την "μωροφιλοδοξία" παλιότερων στελεχών την λουστήκαμε, αλλά είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ότι υπάρχει και σε νέα παιδιά..
- Τώρα θα μου πείτε .. δέν έχει κάποιος το δημοκρατικό δικαίωμα να είναι υποψήφιος; και βέβαια το έχει.Το ζητούμενο είναι, απο τί ξεκινά, για ποιούς λόγους το κάνει, πόσο λογικό είναι στην παρούσα συγκυρία, τι μέσα μετέρχεται για να το πετύχει, πόσο είναι πολιτικά ηθικό, πόσο σέβεται εκείνους που ήταν η αιτία να κατέχουν το θώκο που σήμερα κατέχουν.
- Δέν έχω τίποτε με τον Δημήτρη Μυλωνέρο, αλλά θα είχα την ίδια άποψη όπως και άν λεγόταν, όποιος και άν ήταν, άν λειτουργούσε με αυτό τον τρόπο συμμετέχοντας στα κοινά, δηλαδή να συμμετέσει στην δημιουρία άλλου συνδυασμού, να μεταπηδά σε άλλο συνδυασμό, να του δίνεται θέση Αντιδημάρχου και να μήν αρκείται, αλλά να "θέλει και άλλα", με κινήσεις που ελοχεύουν κίνδυνο διχασμών στηνν πλειοψηφούσα παράταξη, που θα επιφέρει εξεπέραστα προβλήματα και δεισλειτουργία του Δήμου.
- Εμείς σκεφτόμαστε το καλό του Δήμου και όχι την επικράτηση των προσώπων και ποιοί θα είναι αυτοί και κατά την ταπεινή μου άποψη αυτή η υποψηφιότητα είναι όντως βόμβα στα θεμέλια του συνδυασμού του Γιώργου Παπαθανασίου. 
 
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: