Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ...ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
του Δημήτρη Καλαιτζή
- 45 ημέρες πρίν τις δημοτικές εκλογές και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ της  Πιερίας βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.
- Αργά και καθυστερημένα  ξεκαθάρισε η υποψηφιότητα στο Δήμο Κατερίνης.. με τον Νίκο Μηλιώτη να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει.Τον ιδιο αγώνα και ο Νίκος Λάππας στο Δήμο Δίου Ολύμπου.
- Πολλοί είναι εκείνοι, απλοί δημοκρατικοί πολίτες ,που έκριναν αυστηρά το ΠΑΣΟΚ για την καθυστέρηση.Πλήν όμως υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις.Αλλοι λένε ότι υπήρχε δυστοκία σε πρόσωπα.Αλλοι λένε υπήρχε αδιαφορία.Η αλήθεια είναι κάπου αλλού.
Τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν και κατάλληλα είναι και έχουν όλα τα εχέγγυα να πετύχουν. Το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού.
- Δέν πρέπει να ξεχνάμε ότι, για να ανακοινωθούν τα πρόσωπα έπρεπε να περάσουμε απο "διαβούλευση" (όχι τη γνωστή διαβούλευση) με τους παλιοκομματικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, και εκεί που χρειάστηκε να σπάσουν  στεγανά του παρελθόντος.
Επρεπε να πλησιάσουν και να πάρουν το "οκ" όλων αυτών που χρόνια "ηγούνται' στα τοπικά μας πράγματα για να σπάσουν τα στεγανά.
Επι πλέον δέ έπρεπε να γίνουν διαβουλεύσεις, το επίσημο ΠΑΣΟΚ της Πιερίας με τους βουλευτάδες μας.
- Το διάστημα αυτό ήταν βέβαια κρίσιμο, γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που απαξίωσαν να μπούν στον κόπο να συμμετέχουν στις διαδικασίες και να ζητήσουν την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά "βιάστηκαν" και τράβηξαν το μοναχικό δρόμο της "ανεξαρτησίας" σύμφωνα με τα καλά και συμφέροντα τα δικά τους.Ξεχνούν όμως ότι ο κόσμος ξέρει να εκτιμά και την κακώς εννούμενη "αναγνωρισμότητά τους" την απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ , άλλως όπως ειπε και σε μία συνέντευξή του ο ΓΙάννης ο Μαλτζάρης, "άν δέν ήταν το ΠΑΣΟΚ δέν θα μας γνώριζε ούτε η μάννα μας".
- Ομως μπροστά στην κρισιμότητα των εκλογών, καλούμαστε να αγωνιστούμε για την αυτοδιοικητική μεταρύθμιση που το ΠΑΣΟΚ, πίστευε ,πιστεύει και προώθησε  με τον Καλλικράτη.
Καλούμαστε να στηρίξουμε τους υποψηφιους του ΠΑΣΟΚ.Η μάχη είναι δύσκολη και δέν περισσεύει κανένας.
- Για να πετύχουμε όμως, πρέπει να καταλάβουν διάφοροι παράγοντες και οι βουλευτάδες μας, ότι πρέπει να συστρατετούν και να στηρίξουν τους υποψηφίους, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις,
Πρέπει να αφήσουν τα πολιτικά παιγνίδια.Πρέπει να μπούν μπροστά στον αγώνα και να επιστρατεύσουν αξιολογα στελέχη τους στην ενδυνάμωση των συνδυασμών.Αν αυτό δέν το πράξουν, να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν την οργή όλων των μελών του ΠΑΣΟΚ και μή νομίζουν ότι δέν θα υπάρξει αντίδραση.Θα υπάρξει και μάλιστα έντονη.Παρήλθαν οι εποχές που μπορούσαν  κάποιοι να παίζουν "πολιτικά παιγνιδάκια" σε βάρος του  "ολου ΠΑΣΟΚ" ,για τις προσωπικές τους επιδιώξεις.
- Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κόσμος του και θα αντιδράσει.Οι επικοινωνιακοί τακτικισμοί, οι ίντριγκες, οι λευκές αποχές και οι συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι, είναι κουτοπονηριές της πολιτικής που πιά δέν περνάνε γιατί ο κόσμος είναι υποψισμένος  και τις καταλαβαίνει.
- Γιαυτό, εκείνοι (όποιοι και άν είναι αυτοί), που έχουν συνηθίσει να  χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ μόνο για τον εαυτό τους, καιρός είναι να καταλάβουν ότι οι καιροί έρχονται και παρέρχονται, οι κοινωνίες αλλάζουν, οι συνθήκες αλλάζουν, τα χρόνια περνάνε, οι καιροί απαιτούν αλλαγές και ανανέωση και να απαγκιστρωθούν επιτέλους απο την μανία διατήρησης της καρέκλας που τόσα χρόνια τους πρόσφερε το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του.Πρέπει τώρα να φανούν ότι έχουν δημοκρατικές αρχές και αναγνωρίζουν την προσφορά του ΠΑΣΟΚ σε αυτούς που τους ανέδειξε σε καίραιες θέσεις της πολιτικής και εν γένει της τοπικής κοινωνίας.
- Ιδιαίτερα οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν απο σήμερα κοινό αγώνα με τους υποψηφίους του κόμματός τους για την νίκη των ψηφοδελτίων και να μήν διανοηθούν να εφαρμόσουν την πολιτική τακτική του στρουθοκαμηλισμού..

Δεν υπάρχουν σχόλια: