Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μ’αυτά και μ’αυτά ασχολίαστος πήγε και ο ευρωβουλευτής με το «φοβερό» επίθετο. Ο ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έστειλε επιστολή στους βουλευτές και ..ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία τους ενημερώνει για την επιχειρηματολογία που επρόκειτο να παρουσιάσει, σε σχέση με τη θέση περί «μηδενισμού του ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2011», αν δεν είχε μεσολαβήσει η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.  

Σας παραθέτω μόνο ένα πολύ καλό απόσπασμα από την επιστολή του:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς ζητά να υπάρξει ένα άλλο μίγμα πολιτικής χωρίς λήψη πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής.
Βασική δέσμευση του μνημονίου αποτελεί όμως η λήψη μέτρων 9,5% του ΑΕΠ πέραν των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από το 2011 μέχρι το 2014.

Από αυτά 5,6% προβλέπεται να ληφθούν το 2011 και το 2012. Πως θα εφαρμοστεί το «άλλο μίγμα» με ταυτόχρονο σεβασμό του μνημονίου που το αναιρεί;
Κι αν δεν υπάρξει σεβασμός του μνημονίου πως θα χρηματοδοτηθεί το κράτος, όταν προϋπόθεση της λήψης κάθε δόσης είναι η τήρηση των όρων του μνημονίου το προηγούμενο διάστημα».

Έχει πλάκα, να περιμένει κι απαντήσεις.

Πάμε στα ωραία της Πιερίας μας τώρα. Η 2η Έκθεση Κατερίνης ανοίγει σήμερα τις πύλες της μετά δόξης και τιμής.
Υψηλές παρουσίες.
Θα έρθει και ο Μάρκος Μπόλαρης, σίγουρο θεωρώ ότι θα εμφανιστεί ο Πανίκας.

 Μπαχάλου συνέχεια στη βόρεια Πιερία. Οι αντιδράσεις για την απόσυρση Πολύζου συνεχίζονται. Άρχισαν ήδη και  οι γνωστές διαδικασίες. Ονοματολογία και άγιος ο θεός.

Όλες οι αποκλειστικές πληροφορίες εδώωωωωω…. Θα τρελαθούμε σ’αυτές τις εκλογές.

Έχουμε ξεχάσει το ρεπορτάζ και την είδηση και επιδιδόμαστε σε ακατάσχετη φλυαρία. Δεν αναθεωρούμε ολίγον;

Ενοχλημένοι εμφανίζονται οι γαλάζιοι από τα σχόλια για τα όσα συμβαίνουν στην Πιερία με τις υποψηφιότητες που αποσύρονται, με τις επιστολές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με την κριτική που τους ασκείται.

Η αλήθεια είναι πως σε περιόδους κρίσεων η μπάλα ψιλοχάνεται. Όμως όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να αντέχουν και την κριτική.

Εκτός από δικαιώματα, αξιώματα και χειροκροτήματα, εισπράττουν και το κόστος.

Κατά πως βολεύονται όλοι ερμηνεύουν τα γεγονότα. Και κατά πως τους συμφέρει.

Έμαθα ότι αρνούνται τον «πόλεμο» στον Πολύζο. Όπως έμαθα ότι μετά την ενημέρωση που έγινε από «επίσημα χείλη» στη Ρηγίλλης για τα τεκταινόμενα, βγάζουν αφρούς….εκεί κάτω στη Ν.Δ.
Εκνευρισμός και οργή για τους χειρισμούς και τους παραγοντισμούς.

Τελικά, ρε Βαγγέλη, όλοι μαζί σου ήταν, απλώς δεν το είχες καταλάβει. Ανατριχιαστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό.

Ρε μπας και αποσύρεις την απόσυρση, αποσύρουν τις δηλώσεις οι εφημερίδες και κάνουμε πως δεν έγινε τίποτα….και συνεχίσουμε από προχθές;

Πάμε πάλι απ’την αρχή να το πάρουμε; Είχες και το ψηφοδέλτιο έτοιμο και γκρινιάζεις πάλι; Πα, πα, πα….

Άλλος δεν κατάλαβε τίποτα, άλλος λέει «αλίμονο», άλλος «απορώ κι εξίσταμαι». Αχ, η τέχνη της πολιτικής.

Και μέσα σ’όλα αυτά να έχεις και την καζούρα των πασόκων. «Εμείς μπορεί να αργήσαμε, αλλά κι αυτοί μέχρι να φτάσει η μέρα των εκλογών, θα ψάχνουν υποψήφιο».

 Ευτυχώς έφτασε η Παρασκευή και θα ξεκουράσουμε λίγο τόσο το μυαλό όσο και τη σκέψη μας.
Οι τελευταίες όμορφες, καλοκαιρινές ημέρες είναι. Ας το απολαύσουμε ολίγον για να έχουμε κουράγιο να βγάλουμε και το χειμώνα.

Όσο για τις εκλογές; Ελάτε τώρα. Εμείς συνηθισμένοι είμαστε. Πάλι σε δυο μήνες θα τα συζητάμε και θα γελάμε.
Καλή μας ημέρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: