Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Έχουμε κιμπάρηδες κυβερνήτες!
Το παρακάτω μας το έστειλε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με τον τίτλο «πουλημένα τομάρια». Εμείς είπαμε να το παίξουμε ε...υγενικοί και τον αλλάξαμε σε «κιμπάρηδες κυβερνήτες». Προσοχή: κιμπάρηδες ως προς παραχωρησιούχους (πάσης φύσεως δημόσιας περιουσίας), όχι προς ταλαίπωρους ευρωδίαιτους.
Εσείς πάλι, διαβάστε το, και βάλτε ό,τι τίτλο θέλετε.

«Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.
Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.
Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 ευρώ μόνο γι’ αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ευρώ καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!
Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: Αυτό λέγεται κλοπή!.
Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!
Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως… απλά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.


Σήμερα το πρωί, στις 10.30, στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM, ο Βαγγέλης Πολύζος. Υποθέτουμε ότι θα πει πολλά περισσότερα, από όσα κόσμια περιέλαβε στην προχθεσινή λιτή, περί της απόσυρσής του, ανακοίνωση.


Τώρα εξηγείται γιατί δεν προλαβαίνει ο άνθρωπος να επιλέξει αντιπεριφερειάρχες!
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που μας έστειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης, σήμερα πουρνό-πουρνό θα κινήσει για Κιλκίς, όπου θα έχει κατ’ αρχήν συναντήσεις με βουλευτές του νομού και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μετά επίσκεψη στο Επιμελητήριο, μετά στο γηροκομείο και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, παραμετά θα συναντηθεί με το δήμαρχο Κιλκίς και το δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν θα παρευρεθεί σε συνάντηση στελεχών του κινήματος, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, ακολουθεί συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πολυάνης και Κιλκισίου, στα γραφεία της Μητρόπολης, στη 1.30 θα δώσει συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Κιλκίς, θα κάνει διάλλειμα περίπου 3 ωρών, στις 5.30 θα συναντηθεί με το δήμαρχο Πολυκάστρου, στις 6.00 με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Οργάνωση Αξιούπολης, στις 6.30 θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Γουμένισσας και μετά βουρ για Κατερίνη, για να παραστεί (στις 7.30) στα εγκαίνια
της 2ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης.
Απ’ όπου θα αναχωρήσει ασθμαίνων, γιατί στις 8.30 έχει να πάει και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Λαγκαδά!
Συγνώμη, αλλά όλα αυτά, μόνο για να τα απαριθμήσει κανείς του βγαίνει ο πάτος! Δεν θα προλάβει ο άνθρωπος να φτάσει στις κάλπες με τέτοιους ρυθμούς.
Ρε τι τραβάνε κι οι υποψήφιοι!


Καλός ο καπιταλισμός αλλά δεν είναι για όλους.
Και το κακό είναι ότι κάποιοι το ανακάλυψαν εκ των υστέρων.
Σύμφωνα μια έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες οι μισοί από τους ερωτηθέντες πολίτες της Ρουμανίας λένε πως η ζωή στη χώρα τους ήταν καλύτερη πριν από το Δεκέμβριο του 1989 (οπότε έπεσε ο κομμουνισμός), το 14% πως ήταν παρόμοια, ενώ μόλις το 23% θεωρεί ότι ήταν χειρότερη
Την έρευνα δημοσίευσε το ρουμανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τα Εγκλήματα του Κομμουνισμού και Μνήμης της Εξορίας (IICCMER) το οποίο υποστηρίζει πως η έρευνα «δεν μπορεί να αναγνωσθεί μονομερώς ως ένδειξη και μόνο μιας νοσταλγίας για το κομουνιστικό καθεστώς, αλλά ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που πλήττει αυτή τη στιγμή τη Ρουμανία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν πως η ζωή ήταν καλύτερη υπό τον κομμουνισμό είναι η ασφάλεια της εργασίας (62%), το βιοτικό επίπεδο (26%) και η πρόσβαση στην ιδιοκτησία (19%).
Οι ερευνητές διευκρινίζουν ακόμη ότι η Ρουμανία βρίσκεται εντός των πλαισίων του ανατολικοευρωπαϊκού μέσου όρου όσον αφορά την αντίληψη γι' αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009, το 72% των Ούγγρων πίστευε ότι το παρόν ήταν χειρότερο από την κομμουνιστική περίοδο και την ίδια γνώμη είχε το 62% των Βουλγάρων και των Ουκρανών.


skitso
Συμφωνίες με εμίρηδες κάνει ο Παπανδρέου, μπας και (μας) σώσουν τους κακομοίρηδες.
Και δεν του περνάει απ’ το μυαλό ότι, άμα σκέφτονταν τους κακομοίρηδες, δεν θα γίνονταν εμίρηδες;


Το Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου Κρήτης (διαβάζουμε) πλήρωσε στη Siemens
436.331 ευρώ, τοις μετρητοίς, για να αγοράσει έναν αξονικό τομογράφο.
Παρόμοιο αξονικό τομογράφο αγόρασαν με έρανο πολίτες της Σητείας (το οποίο δώρισαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής) με τιμή αγοράς 240.000 ευρώ, και τον αποπλήρωσαν και σε πέντε δόσεις!
Αλλά είπαμε. Όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα είναι κιμπάρηδες οι άνθρωποι!


anergia
Έκανα μια χαρά όταν έμαθα ότι, μετά την Αττική, είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιφέρεια της χώρας!
Μετά έμαθα ότι, μετά την Αττική, είμαστε και η δεύτερη περιφέρεια της χώρας σε ανεργία. Και μελαγχόλησα.


podilatodromeia
Με αφορμή το τέλος της εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας, οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας, με την υποστήριξη της ποδηλατικής ομάδας του Σ.Ε.Ο Κατερίνης, της «Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα», της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ και άλλων φορέων, μας προσκαλούν μεθαύριο Κυριακή, σε ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας, για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων και τον θάνατο ενός ποδηλάτη κάθε μήνα. Με εκκίνηση την πλατεία δημαρχείου και ώρα 10:0 0π.μ. και τερματισμό το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης.
Μην το σκέφτεστε. Να πάμε. Να πάμε, μπας κι ιδρώσει κάνα αυτί και σώσουμε κάναν άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: