Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σταύρος Κωνσταντινίδης - Συγκοινωνιολόγος

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με αφορμή την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» και την «Ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης» ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης, μέσα από ένα βίντεο (με τίτλο «Φανάρια με Ταυτότητα») που ...επιμελήθηκε με το Χάρη Θεοφράστου και την ομάδα του «Επί τροχών» παρουσιάζει με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο την πρότασή του για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Η πρόταση βασίζεται στην τοποθέτηση αριθμημένων πινακίδων πάνω στους φωτεινούς σηματοδότες (Φανάρια με ταυτότητα) και σε άλλες κρίσιμες διασταυρώσεις της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε αυτοί να μετατραπούν σε χαρακτηριστικά πλέον σημεία του οδικού δικτύου. Το αποτέλεσμα μια τέτοιας κίνησης; Ακριβέστερος και ευκολότερος πληροφοριακός προσδιορισμός οποιουδήποτε σημείου του οδικού δικτύου, με θετικές επιπτώσεις για την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης. Τα οφέλη; Εξοικονόμηση βενζίνης και ενέργειας, περιορισμός των εκπομπών των ατμοσφαιρικών ρύπων, όχι άσκοπες μετακινήσεις, μείωση τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην απόσπαση της προσοχής, βελτίωση της κοινωνικής και εμπορικής κίνησης.

(Το βίντεο είναι στη διάθεση των δημοσιογράφων στο Youtube ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=Vc9T6Ihyb_Q)

Όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν να τους αποσταλεί το dvd με την ταινία μικρού μήκους μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2310 536 811.

Παράλληλα, με αφορμή το βίντεο και την πρότασή του για αριθμημένους σηματοδότες ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης παραχώρησε συνέντευξη στο tvxs.gr.

Στο πλαίσιο της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» ο δημοσίευσε άρθρο του με τίτλο «Οι πόλεις χωρίς αυτοκίνητα δεν είναι ουτοπία» στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».

(Για να διαβάσετε το άρθρο του Σταύρου Κωνσταντινίδη στον «Αγγελιοφόρο» ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=36&artid=59157). Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: