Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες απο την ημέρα που αποφάσισα να υποβάλλω γραπτή παραίτηση απο το Δ.Σ του Βατανιακού και απο υπεύθυνος των Ακαδημιών της ομάδος τα τελευταία χρόνια.
Δέν είχα καμμία πρόθεση να δημοσιοποιήσω τους λόγους παραίτησής μου.Ομως μετά τις επίμονες ερωτήσεις , γονέων παιδιών, φιλάθλων και κατοίκων του ΒΑΤΑΝ, οφείλω δημοσίως να πώ κάποια πράγματα.
1.Εδώ και 5 χρόνια με υπεύθυνο αρχικά απο το ΔΣ τον Τάκη τον Πουλικίδη και στη συνέχεια τα 4 τελευταία χρόνια με εμένα και κάτω απο την τεχνική καθοδήγηση του άξιου προπονητή Κώστα Μυστακίδη, οι ακαδημίες του Βατανιακού (που είχαν κάποια σχετική υποδομή), είναι κοινώς αποδεκτό (όχι μόνο στο Νομό αλλά σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα χωρίς καμμία υπερβολή) ότι έφτασαν σε ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο οργανωτικό αλλά ιδιαίτερα αγωνιστό.Η συμμετοχή των ακαδημιών σε δεκάδες τουρνουά, εντός και εκτός Νομού, οι πρωτιές και τα κύπελλα σε όλα τα τουρνουά, δημιούργησαν ένα πραγματικό μύθο σε ολόκληρη την επικράτεια για μία ακαδημία που προέρχεται απο μία μικρή συνοικία της πόλης μας.
2. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η πρόταση συνεργασίας με τις ακμάζουσες ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Μία συνεργασία που έγινε με δική μου πρωτοβουλία (παρά του ότι προσωπικά είμαι οπαδός του ΠΑΟ) που κρατά έως και φέτος τελαυταία χρονιά σύμφωνα με τη σύμβασή μας. Συνεργασία που έφερε πολλά παιδιά να δοκιμάζονται στον Ολυμπιακό..
Σημειωτέον δέ ότι απο την ποιότητα δουλειάς και με τον τίτλο του Ολυμπιακού (επειδή μόνο ομάδες superlig συμμετέχουν) παιδκό μας τμήμα κλήθηκε και θα συμμετάσχει στις 17 Ιουλίου σε τουρνουά στη Γερμανία, με τη συμμετοχή ομάδων superlig της Γερμανίας. Το τμήμα κρίθηκε κατάλληλο και εφάμιλλο αγωνιστικά για ένα τέτοιο τουρνουά απο απεσταμένο εκπρόσωπο - μάνατζερ του τουρνουά αυτού.
3.Η εύρρυθμη λειτουργία των ακαδημιών μας συνεπικουρείτο και απο τη συνεχή συνδρομή των μελών της Διοίκησης του Βατανιακού, αλλά ιδιαίτερα απο τον πρόεδρο της ομάδος τον Γεράσιμο τον Πουτουρίδη.Μάλιστα πέρισυ, επειδή η ομάδα ανήλθε στην Δ Εθνικη κατηγορία, δημιουργήσαμε θυγατρική ομάδα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας για να αγωνίζονται νεοι και παιδιά του παιδικού, αφού δέν ήταν δυνατόν να χωρέσουν στην μεγάλη ομάδα.Παρά ταύτα αυτό δέν έγινε πραγματικότητα, γιατί ο τ΄΄οτε και νύν προπονητής της ομάδος θεώρησε καλό να επιβάλλει με τον τρόπο του στην απομάκρυνση παιδιών, που σκορπίσαμε απο εδώ και απο εκεί και έτσι δέν υπήρξε δυνατότητα επάνδρωσής της απο αθλητές.
4.Το προηγούμενο καλοκαίρι το ΔΣ, με το δίλημμα Ιωαννίδης ή Μυστακίδης, έκανε βήμα διάλυσης των ακαδημιών, παρασυρόμενο απο τις απαιτήσεις του προπονητή της μεγάλης ομάδος. Τελικά το ΔΣ έκανε πίσω σκεπτόμενο το καλό των ακαδημιών και αφού εγώ υπέβαλλα παραχρήμα και τότε την παραίτησή μου.
Απο αυτό το γεγονός και μετά τα όσα συνέβησαν και τη φετινή χρονιά, νιώσαμε στο πετσί μας όλοι όσοι ασχολούμασταν με την ακαδημία, ότι δεν έβλεπαν ή δέν ήθελαν να δούν καποιοι στην ομάδα - οτι ακαδημίες μας ήταν σε άριστο επίπεδο - ενώ ήταν αποδεκτό απο όλους εντος και εκτός νομού, στάση που μας προκαλούσε ιδιαίτερη πίκρα και στενοχώρια.
5.Η φετινή χρονιά ήταν ένα μαρτύριο, η λειτουργία των ακαδημιών κρατείτο σε ένα καλό επίπεδο, με βαριά καρδιά απο μέρους μου, και παρέμεινα μόνο και μόνο για το Σωματείο, τους γονείς, τους προπονητές αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά με τα οποία έχουμε δεθεί ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια.Οι λόγοι ήταν η συνεχής προσπάθεια απο τον προπονητή της πρώτης ομάδος δημιουργίας προβλημάτων (που δέν τα έβλεπα μόνο εγώ αλλά όλα τα μέλη του Δ.Σ και ιδιαίτερα οι γονείς των παιδιών που ήταν κοντά στην ομάδα). Προβλήματα που έβλεπε και η Διοίηκση και έφεραν πολλές φορές σε δύσκολη θέση ιδιάιτερα τον πρόεδρο του οποίου ουσιαστικά επιλογή ήταν ο προπονητής.
6. Ετσι χρόνο σύν το χρόνο και ο πρόεδρος της ομάδος συνέκλινε με την φιλοσοφία του προπονητή της πρώτης ομάδος.. ότι η ομάδα θα στελεχώνεται κυρίως με παίκτες (αμοιβόμενους για να μήν πώ μισθοφόρους) με μεγάλη εμπειρία, με αναγκαστικό παραμελισμό των ταλέντων που ομολογουμένως διαθέτει η ομάδα προερχόμενα απο τις ακαδημίες της. Πέρυσι έφυγαν αρκετά παιδιά.Φέτος έμειναν πίσω αγωνιστικά (λόγω της μή συμμετοχής σε αγώνες) υα καλύτερά μας ταλέντα, που είναι μέλη των μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ, παιδιά που αγωνίστηκαν ευτυχώς σε αγώνες της ΕΠΣΠ και σε φιλικά και πολλά τουρνουά που η ακασδημία ποδοσφαίρου συμμετείχε.
7.Ετσι διαισθανόμενος (αφού γνώριζα την πρόθεση του προέδρου) ότι θα είναι ο ίδιος προπονητής και πάλι στην ομάδα ,για να μήν δημιουργήσω πρόβλημα στον πρόεδρο και με δεδομένο ότι και οι προπονητές της ακαδημίας, μετά τα περσινά και μετά τα φετινά γεγονότα στη διάρκεια της χρονιάς δέν θα ήταν στο tim (αφού ο υπεύθυνος Κ.Μυστακίδης υπέβαλλε εγκαίρως την παραίτησή του), υπέβαλλα γραπτώς την παραίτησή μου, με την δέσμευσή μου να είμαι δίππλα στις ακαδημίες ώς το τέλος των υποχρέωσεών της, τη φετινή χρονιά.
Ετσι συνοψίζοντας αναφέρω ότι οι λόγοι της παραίτησής μου αφορά αποκλειστικά και μόνο, τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία που επέβαλλε ο προπονητής και επικρατεί πιά στην ομάδα, εξ αιτίας της οποίας να μήν έχουν καμμία εξέλιξη νέα παιδιά που προέρχονται απο τα σπλάχαν της ομάδος τα τελευταία δύο χρόνια.Αυτούς τους λόγους εξήγησα ουσιαστικά με τη γραπτή μου παραίτηση στο ΔΣ και για αυτούς τους λόγους ουσιαστικά παραιτήθηκαν και άλλα δύο μελη του Δ.Σ.
Εύχομαι ολόψυχα στους εναπομέιναντες που προσφέρουν στην ομάδα, να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και επειδή ουδείς ναντικατάστατος, να βρούν το δρόμο τους οι ακδημίες, με βασική βέβαια προυπόθεση να αλλάξει νοοτροπία και να επανέλθουν στην προ διετίας λογική και προγραμματισμό.
Με τιμή Καλαιτζής Δημήτρης
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: