ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ !...Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2009 -ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ο λαός, με την ψήφο του, καταπόντισε τον Καραμανλή και τη νεοδεξιά πολιτική του, συνοδεύοντας το σφουριχτό «χαστούκι» και με την συνηθισμένη φράση – ξεφωνητό :
«…άντε πάγαινε από δω, ρε άσχε-τε, ανίκανε !...».
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, αποτύπωσε και στην κάλπη το «πέρασμά του μπροστά», πλην όμως, στο «ναι» που πήρε, υπάρχει και «αλλά»… Και δικοί του ψηφοφόροι προτίμησαν να μείνουν μακριά από την κάλπη κι όχι όλοι, και μόνο, για λόγους σχετικούς με το τριήμερο.
Η επιλογή έχει, κατ΄ αρχήν, γίνει, και το Κίνημα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, οδεύει προς τις κυβερνητικές ευθύνες. Υπάρχουν, όμως, πολλά ζητήματα ακόμα, που πρέπει να αντιμετωπισθούν, απόψεις και προτάσεις, που πρέπει να διευκρινιστούν και να επικοινωνηθούν, με σαφήνεια και ενάργεια, έτσι ώστε να καταστούν εύληπτες από τον μέσο πολίτη.
Υπάρχει, παράλληλα και μια, θεμελιακή, ανάγκη : το προφίλ, που έχει αποκτήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα της ηθικής, της διαφάνειας, της εντιμότητας και της ειλικρίνειας, να το αποκτήσει – στα μάτια του λαού - και όλο το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος, που θα κληθεί αύριο να δουλέψει σε κυβερνητικές θέσεις. Πρόκειται, σαφώς, για ουσιαστικό, αλλά λεπτό και ευαίσθητο, θέμα, που απαιτεί προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις.
Πολύ σωστά, λοιπόν, η νίκη στις ευρωεκλογές, ευχαρίστησε, αλλά δεν συνεπήρε και δεν οδήγησε σε υπερφίαλους ενθουσιασμούς και άκρατους πανηγυρισμούς. ΄Εγιναν πολλά, υπήρξε μια πρώτη αναγνώριση, μέχρι την επάνοδο του Κινήματος στη διακυβέρνηση της χώρας, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα, με εντεινόμενο ρυθμό και προσεκτικότερα βήματα. ΄Αλλωστε, είναι γνωστό και δεδομένο, πως
«για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή !...».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)