Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

«Σιγά-σιγά και βλέπουμε» ο Κ. Καραμανλής-φουρτούνα στον ΣΥΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Ο,τι υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός το βράδυ των αποτελεσμάτων, για ταχύτητα και αποφασιστικότητα στη λήψη των αποφάσεων, το διαψεύδει ο ίδιος από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συνεχίζοντας την πολιτική του «σιγά-σιγά και βλέπουμε».

Οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα οριστικά μετατίθενται στον αόριστο μέλλοντα, δείχνοντας έτσι, ότι ο Κώστας Καραμανλής, πίσω από το πορτρέτο ενός ήρεμου ηγέτη που θέλει να δείξει, μάλλον είναι αιχμάλωτος εσωκομματικών ισορροπιών, παρά νιώθει ισχυρός να προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις. Η ευταξία (όπως και αν την αντιλαμβάνεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του), καθώς και η προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία ο κρατικός μηχανισμός, είναι πρώτα στον κατάλογο των προτεραιοτήτων του, ωστόσο μέτρα κοινωνικού περιεχομένου δεν βρίσκονται ούτε στις τελευταίες θέσεις. Στόχος, όπως προκύπτει από συνομιλίες με τους συνεργάτες του, είναι να προσεγγίσει πολιτικά τις θέσεις Καρατζαφέρη και όχι να υποχρεωθεί κάποια στιγμή να συνεργαστεί μαζί του. Με τον τρόπο αυτό θα πείσει όσους από τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους τον εγκατέλειψαν για τον ΛΑΟΣ να επαναπατριστούν στις εθνικές εκλογές, όποτε κρίνει σκόπιμο να τις ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κύκλος συζητήσεων για την περαιτέρω βελτίωση των εκλογικών ποσοστών έχει ανοίξει με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείται απαραίτητο να δοθεί ακόμα περισσότερη προσοχή στον τομέα «οικονομία- κοινωνία» και σ’ αυτόν θα ρίξει όλο του το βάρος περιμένοντας τα νέα στραβοπατήματα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τα οποία θεωρούν βέβαια οι στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το μόνο κόμμα, στο οποίο ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει ηρεμία, είναι ο ΣΥΝ. Τα μαχαίρια έχουν βγει από τα θηκάρια με το σύνθημα να έχει δώσει η Ανανεωτική Πτέρυγα, την οποία προστρέχει δημοσίως από χτες και ο Λεωνίδας Κύρκος. Όπως λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση είναι μάλλον σοβαρή, αλλά σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να θέσει τέρμα σε παραλυτικές λειτουργίες που έρχονται από το παρελθόν και δεν αφήνουν το κόμμα να πετύχει τους στόχους που θέτει.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: