Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 10 Ιουνίου


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Λαχταριστά καλούδια μαγείρεψαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Κονταριώτισσας «ΠΙΕΡΕΣ», που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική» της ΝΕΛΕ Πιερίας. Όπως μας πληροφορούν, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του οικοτροφείου «Τερψιχόρη» (του Ψ.Ν.Π.Ο), με εκπαιδευτές τον Δημήτριο Δερμίση στη μαγειρική και τον Ιωάννη Καραγιάννη στη ζαχαροπλαστική. Εύγε σε όλους. Αν και μας κάνατε ζημιά με τις (φάτε μάτια ψάρια) φωτογραφίες.

Οι εκλογές τελείωσαν. Τα κεφάλια μέσα.

Πώς εξηγείται το υψηλό ποσοστό του ΠΑ.Μ.ΜΕ (των Παπαθεμελή-Ζουράρι) στην Πιερία; Είναι απλό, μου εξήγησαν. Το ψήφισαν στελέχη του ρεύματος Βενιζέλου στο νομό! Αδιασταύρωτη (το ομολογούμε), η πληροφορία, αλλά ενδώσαμε στον πειρασμό να τη μοιραστούμε μαζί σας, γιατί προέρχεται από συνοδοιπόρους τους. Πιθανόν να εμπεριέχει κι ένα μήνυμα. Που είναι κρίμα να μείνει ανεπίδοτο.

Με ρέγουλα τις γεωτρήσεις Έκκληση, προς τους Δήμους, τους Τ.Ο.Ε.Β και τους ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτημένων γεωτρήσεων, απευθύνει το τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Δ/νσης Γεωργίας της Ν.Α Πιερίας, ζητώντας τους να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο τη λειτουργία των αρδευτικών συστημάτων, κατά τις ώρες 11.00 το πρωί-3.00 το μεσημέρι, την περίοδο από 23 Ιουνίου έως και 8 Αυγούστου και ειδικά τις θερμότερες ημέρες, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.

Οι φράουλες Πιερίας δεν έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων … …Αυτό τουλάχιστον μας διαβεβαιώνει η Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας, η οποία πραγματοποίησε (σε συνεργασία με το εργαστήριο Υπολειμμάτων του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης) τυχαίες δειγματοληψίες φράουλας από την περιοχή Σβορώνου και τις βρήκε καθαρές. Μας πληροφορεί, πάντως, ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους υπολειμμάτων, με συνεχείς δειγματοληψίες τόσο στη φράουλα όσο και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, «προκειμένου», όπως λέει, «να εξασφαλίζεται κάθε φορά η άριστη ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και η ασφάλεια των καταναλωτών». Ακόμη, εφιστά την προσοχή των παραγωγών στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν («μόνο εγκεκριμένα», τους παροτρύνει) και τους συμβουλεύει να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες εφαρμογής της ετικέτας (εγκεκριμένη χρήση, δόση εφαρμογής, χρόνος εφαρμογής και τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή) για την παραγωγή προϊόντων απαλλαγμένων από υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Όχι τίποτε άλλο, αλλά υπάρχουν και μερικοί …σχολαστικοί, όπως οι Ρώσοι για παράδειγμα, που (όπως μάθαμε) μας γύρισαν πίσω πολλά φορτία με «χαπακωμένα» (φυτοφαρμακωμένα δηλαδή) φρούτα. Βλέπετε, μερικές χώρες (όχι καλή ώρα σαν τη δικιά μας) δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους όταν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Σήμερα και αύριο, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, οι μικροί μαθητές θα μας τα πουν ένα χεράκι (εμάς τους μεγάλους) με τις ζωγραφιές τους και με θεατρικά σκετσάκια που ετοίμασαν στο πλαίσιο των (σχολικών) προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων. Να πάμε και να αφουγκραστούμε. Και κυρίως να συμμορφωθούμε (εμείς οι μεγάλοι).

Με 1800 ευρώ, σας βάζω γαλάζια σημαία και στα Πριόνια, είπε ο Δήμαρχος Λιτοχώρου, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, για την άρνηση του να καταθέσει φάκελο ο δήμος για να πάρουν γαλάζιες σημαίες οι ακτές του… Μη δίνεις ιδέες δήμαρχε! Τα πάντα ακούσαμε για τον Όλυμπο, εκτός από το ότι θα τον μετατρέψουν σε πλαζ!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: