Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ο Γ. Πιπερόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης - Άρχισαν τα όργανα για τη Νέα Δημοκρατία στην Θεσσαλονίκη

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!! // και εδώ!!

Στο προσκήνιο ο δήμος Θεσσαλονίκης


«Στην εποχή που ο λαός είναι πλέον πολύ κουρασμένος από τα κάθε λογής κομματικά παιχνίδια, από τους συμβιβασμούς, τις συναλλαγές, την αδιαφάνεια και αναζητεί πρόσωπα με κύρος, αίσθημα ευθύνης, γνώσεις, ικανότητες και όραμα για «ανθρώπινες πόλεις» ξεκινάμε από τώρα, το καλοκαίρι του 2009, τον καλό αγώνα με στόχο τις Δημοτικές Εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2010.
Μαζί μου άρχισαν κιόλας να στρατεύονται ενεργοί πολίτες άνδρες και γυναίκες οι οποίοι εκπροσωπούν όχι μόνο όλες τις επαγγελματικές τάξεις και τις ηλικίες αλλά και όλες τις εκφράσεις των ιδεολογικών τοποθετήσεων και Κομματικών ταυτοτήτων έχοντας συμφωνήσει στην θεμελιακή επιλογή:
«Πρώτα η αγάπη μας για τη Θεσσαλονίκη»
Τις προσωπικές μας δεσμεύσεις με τα πολιτικά Κόμματα τις αφήνουμε στην άκρη. Σίγουρα, δεν θα αρνηθούμε την οποιαδήποτε Κομματική στήριξη μπορεί να μας προσφερθεί εφόσον, βέβαια, δεν μας ζητηθούν συμβιβασμοί και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».
Στην προσπάθειά μας αυτή που μόλις ξεκίνησε καλώ όλους τους συμπολίτες μας που αγαπούν την Θεσσαλονίκη να έρθουν μαζί μας στον κοινό αγώνα για μια πραγματικά «ανθρώπινη Θεσσαλονίκη» και σεβόμενοι το παρελθόν της να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Δεν επιτρέπεται να συνεχίσουμε να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονιών μας πίσω από αδιαφανείς πράξεις και αναιτιολόγητες παραλείψεις…
Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί τις προϋποθέσεις για μια νέα Θεσσαλονίκη!"

Άρχισαν τα όργανα για τη Νέα Δημοκρατία στην Θεσσαλονίκη
Λίγες μόνον ώρες μετά το πατατράκ της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη άρχισαν τα σενάρια, αλλά και τα όργανα στο τοπικό κυβερνητικό στρατόπεδο. Τα σενάρια αφορούν το ερώτημα «ποιον θα στηρίξει η ΝΔ» στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές του 2010, που είναι η μόνη μελλοντική εκλογική μάχη, η οποία από τώρα είναι χρονικά προκαθορισμένη.
Ηδη από προχτές στην εκκίνηση υπάρχει ένας υποψήφιος που έλαβε θέση και προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Ο πανεπιστημιακός Γιώργος Πιπερόπουλος, που παλιότερα είχε κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, δημοσιοποίησε ότι θα διεκδικήσει τον κεντρικό δήμο.
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος
Χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος διανύει την τρίτη θητεία του στο δημαρχιακό θώκο, επανέλαβε αυτό που λέει εδώ και καιρό: ότι θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία το 2010.
«Ασφαλώς και δε με επηρεάζει το μειωμένο ποσοστό της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης, σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από ποιο κόμμα ψηφίζουν. Το έχω πει χίλιες φορές και θα το ξαναπώ: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος», σημείωσε χτες στο εβδομαδιαίο μπρίφινγκ, απαντώντας στο ερώτημα αν το μειωμένο ποσοστό της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης θα επηρεάσει τις αποφάσεις του.
Ο Π. Ψωμιάδης
Στο παιχνίδι βρίσκεται πάντα και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ασχέτως αν το τελευταίο τρίμηνο έχει περιορίσει τις σχετικές δηλώσεις, επιλέγοντας τη γραμμή μιας ενδεχόμενης νέας υποψηφιότητας στη νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Παρ' όλα αυτά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και η εκτόξευση των ποσοστών του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη επαναφέρουν τα σενάρια μιας δημαρχιακής υποψηφιότητας του κ. Ψωμιάδη. «Το ότι ο ΛΑΟΣ αναδεικνύεται σε πολύ ισχυρό παίχτη στη Θεσσαλονίκη, με ποσοστά που πλησιάζουν το 10%, αυξάνει τις μετοχές του νομάρχη Θεσσαλονίκης», σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες από «γαλάζια» στελέχη.
Αλλοι νεοδημοκράτες υπογράμμιζαν ότι τελικά η επιλογή Ψωμιάδη να μην ανοίξει μέτωπο με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, μια κίνηση που του ζητήθηκε από τη ΝΔ Θεσσαλονίκης, εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. «Είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει άνετα ψήφους και από τη δεξαμενή της ΝΔ και από τη δεξαμενή του ΛΑΟΣ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
«Δεν έχω να πω τίποτα»
Ο ίδιος χτες αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο προς τον «Α». «Δεν έχω να πω τίποτα επί του θέματος», σημείωσε και παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του αλλά και στην επιστολή που είχε στείλει προς τη Διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης. «Οι απόψεις μου είναι γνωστές. Δυστυχώς κάποιοι δεν τις έλαβαν υπόψη», σημείωσε.
Πρόωρη
Στην τοπική ΝΔ υποστηρίζουν ότι η όλη κουβέντα περί χρισμάτων είναι πρόωρη. Παραπέμπουν στα τέλη του 2009 και στις σχετικές μετρήσεις που θα γίνουν τότε, μια στρατηγική που ακολουθήθηκε και το 1998, για να επιλεγεί ο διάδοχος του πρώην δημάρχου Ντίνου Κοσμόπουλου, δηλαδή ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος!
Την ίδια στιγμή τα σενάρια τρέχουν, αν και η ονοματολογία έχει περιοριστεί στα ονόματα του Σταύρου Καλαφάτη και του Κώστα Γκιουλέκα. Ανίσχυρο παραμένει εδώ και καιρό το σενάριο για αλλαγή σελίδας της ΝΔ σε δήμο και νομαρχία και για «απόσυρση» των δύο σημερινών πρωτοκλασάτων αυτοδιοικητικών παραγόντων της πόλης, που το τελευταίο διάστημα (και εξαιτίας του ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επισκέψεών του στη Θεσσαλονίκη τους είχε στο πλευρό του) έχουν ισχυροποιηθεί.
«Είναι νωρίς για συμπεράσματα αλλά και για να αναπτύξουμε τη στρατηγική μας. Ακόμη και για το ΛΑΟΣ είναι δύσκολο να υπάρχουν από τώρα δεδομένα. Αν επιλεγεί η στρατηγική της σύγκρουσης, αυτό θα προκρίνει έναν υποψήφιο του μεσαίου χώρου, όπως ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Αν αντίθετα επιλεγεί η στρατηγική της ''συγκατοίκησης'', ο Ψωμιάδης θα ήταν μια σοβαρή υποψηφιότητα», τονίζει «γαλάζιο» στέλεχος. Αν μεταφράζουμε σωστά τη χτεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή στο Υπουργικό Συμβούλιο, μάλλον επιλέγεται η πρώτη κατεύθυνση.
Προβληματισμός
Αυτό που φαίνεται επίσης να προβληματίζει τους «γαλάζιους» είναι τόσο τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος όσο και τα ποσοστά του δικομματισμού. «Στη Θεσσαλονίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτασαν μόλις το 59%. Αυτό θα πρέπει να αναλυθεί και να συμπεριληφθεί στη στρατηγική των δημοτικών εκλογών», έλεγε μέλος της ΚΕ της ΝΔ.
Την ίδια στιγμή οι γκρίνιες για το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη πληθαίνουν. «Ηταν μια γροθιά στο στομάχι. Και οι ευθύνες πρέπει να επιμερίζονται ανάλογα», σημείωσε χτες ο πολιτευτής της ΝΔ Παναγιώτης Κοκκόρης, που υποστήριξε ότι η ΝΔ έχασε από τον κακό της εαυτό. Αυτό που υπονόησε ήταν ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν πολλοί πόλοι (κόμμα, βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι αλλά και υπουργοί) και ότι ο καθένας έχει τις δικές του ευθύνες για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: