Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ο Στρατός μήνυσε το δήμαρχο Σταυρούπολης

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Με υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές θα απαντήσει ο δήμαρχος Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης Σ. Σερασίδης στη μήνυση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας επειδή ο δήμος διεκδίκησε το στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Ο δήμαρχος θα επισκεφτεί αύριο το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης όπου θα να γνωστοποιήσει τις θέσεις του για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Στρατό και στο δήμο όσον αφορά τη νέα χρήση του πρώην στρατοπέδου.

"Η Στρατιωτική Υπηρεσία απευθύνθηκε τουλάχιστον τρεις φορές έως σήμερα στην Αστυνομία , ευελπιστώντας να παρεμποδίσει εκδηλώσεις του Δήμου εντός του πρώην στρατοπέδου , τώρα έφτασαν στο σημείο να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δημάρχου με την κατηγορία της "διατάραξης κοινής ειρήνης". Επικαλούνται ως αφορμή την πραγματοποίηση χωρίς σχετική άδεια εκδήλωσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης "ίρις" , σε παλιά αποθήκη εντός του "Παύλου Μελά", στις 21 Φεβρουαρίου" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Σταυρούπολης και επισημαίνεται ότι:
"Στο παρελθόν, παρά την άρνηση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας , έχουν πραγματοποιηθεί τόσο το φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΝ όσο και το φεστιβάλ της ΚΝΕ , χωρίς να υπάρξει καμιά περαιτέρω αντίδραση από την πλευρά της".
Από τότε που άδειασε τα στρατόπεδο "Παύλου Μελά" ο δήμος Σταυρούπολης ζητά την απόδοση του προς την τοπική κοινωνία για την δημιουργία χώρου πρασίνου ενώ του υπουργείο Εθνικής Άμυνας αξιώνει την κατασκευή στρατιωτικών κατοικιών σ' ένα τμήμα του πρώην στρατοπέδου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: