Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ψ.Ν.Π.Ο - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΣΤΑ ΜΜΕ


kosmadakis_1
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2010
Διαβάστε παρακάτω σε αποκλειστικότητα ολόκληρη την συνέντευξη του Διοικητή του ΨΝΜΠΟ Μανώλη Κοσμαδάκη στα μέσα Ενημέρωσης της Πιερίας.


ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ – ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ

                                                    REPORT (1)                      Κατερίνη, 25/5/2010

Επειδή πολλά ακούστηκαν για γράφτηκαν το προηγούμενο διάστημα για την επιλογή μου ως Διοικητή έχω να κάνω δύο (2) δηλώσεις.

Η μία αφορά πως επιλέχθηκα ως Διοικητής και η δεύτερη τις καταγγελίες της ΠΑΣΚΥ Δημοσίων Υπαλλήλων του Νομού Πιερίας.

1η Δήλωση
«Επιλέχθηκα από το γραφείο του Πρωθυπουργού με τη νέα πρωτόγνωρη διαδικασία του open.gov δηλαδή της ανοικτής διακυβέρνησης. Έκανα ηλεκτρονική αίτηση τον Δεκέμβριο και επιλέχθηκα τον Μάρτιο, και τοποθετήθηκα στις 31/3/2010 από την Υπουργό κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που είχε τον τελικό λόγο επιλογής. Με ρώτησε αν δέχομαι και φυσικά αποδέχθηκα.
Δεν έχω καμιά κουμπαριά με την κα Αρσένη και τον κ. Τσοχατζόπουλο. Έχω δουλέψει μαζί τους στο παρελθόν και τους τιμώ ως πολιτικά πρόσωπα που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτική, στο Κίνημα και τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Έχω τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή από τους τρεις τοπικούς βουλευτές με τους οποίους έχω άριστες σχέσεις και πολύ καλή συνεργασία. Άλλη εμπλοκή στη διαδικασία επιλογής δεν έχει κανείς και η διαδικασία ήταν ξεκάθαρα αξιοκρατική. Αυτά προς απάντηση σε ότι έχει γραφτεί στον τύπο και τα διάφορα blogs».

2η Δήλωση
Υπερωρίες:
Για πολλά χρόνια, όπως μου έχουν καταγγείλει αρμόδιοι υπάλληλοι, μια ομάδα ατόμων λάμβανε υπερωρίες χωρίς να εργάζεται.Από έλεγχο των στοιχείων προκύπτει ότι τουλάχιστον 73 άτομα λάμβαναν πλασματικές υπερωρίες αργομισθίας με τεράστιο κόστος για το Νοσοκομείο. Δεν είχαν χρώμα, μπλε πράσινοι και ροζ εργαζόμενοι εξαπατούσαν το κράτος αποκομίζοντας πρόσθετα εισοδήματα που δεν τα δικαιούνταν. Οι προηγούμενοι διοικητές υπέγραφαν συστηματικά καταστάσεις μισθοδοσίας υπερωριών και καταβάλλονταν μεγάλα χρηματικά ποσά στους αρεστούς χωρίς να τεκμηριώνεται η πραγματοποίηση των ωρών.
Ήδη σταμάτησε αυτό το πάρτι και δεν πληρώνω τους μήνες Μάρτιο Απρίλιο και Μάιο. Όλα θα εξεταστούν από μηδενική βάση με μηδενική ανοχή. Μόνο όσοι δουλεύουν θα πληρώνονται. Κανένας άλλος, και θα εξεταστεί πως θα επιστραφούν τα κλεμμένα.
Με αυτό το μέτρο εξοικονομούνται τουλάχιστον 140.000,00 ευρώ το χρόνο.
Υπερωρίες                                1/2010           2/2010            3/2010            ΣΥΝΟΛΟ
Διοικητικό                               2.959,21          4.347,36          3.257,94          10.564,51
Τεχνικό                                    4.428,97          3.627,17          2.983,76          11.039,90
Νοσηλευτικό                           6.731,22          6.605,36          4.668,30          18.004,88
Βοηθητικό                                  334,72             334,72             287,84               957,28
Άτομα 73
Ώρες 6.838                            14.454,12        14.914,61        11.197,84          40.566,57

Ενέργειες που έγιναν άμεσα:

Ο Μάρτιος δεν πληρώνεται. Μπήκε στο συρτάρι.
Ο Απρίλιος δεν πληρώνεται. Δεν υπέγραψα.
Ο Μάιος θα εξεταστεί από το μηδέν.
Ο Ιούνιος μόνο για πραγματικές υπερωρίες.

Πραγματικό όφελος για το ΨΝΠΟ κατά μέσο όρο έως 31/12/2010: 14.000,00 Χ 10 μήνες = 140.000,00 €.

Είναι ώρες υπερωρίας που ενώ δεν εργαζόταν οι υπάλληλοι πληρωνόταν συστηματικά 60ωρα πέραν του μισθού τους.
Ορισμένες υπερέβαιναν το όριο των 60 ωρών που είχε θέσει ο Νόμος και από 10/3/2010 των 40 ωρών που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.
π.χ. 72 ώρες, 63 ώρες, 61 ώρες, 65 ώρες, 69 ώρες, 68 ώρες (ακόμα και το Μάρτιο που ισχύει το max 40 ώρες).
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι εφαρμόζοντας ένα σφιχτό σύστημα μέχρι τώρα μου δηλώθηκε από υπαλλήλους και Προϊσταμένους η αναγκαιότητα μόνο για 80 πραγματικές ώρες όταν πρώτα ήταν 2.500 ψεύτικες ώρες ανά μήνα.
Έτσι δίνω και μια ουσιαστική απάντηση στη καταγγελία της ΠΑΣΚΕ ΔΥ (της 11-5-2010) ότι και εγώ συνεχίζω αυτή τη σπατάλη.

1.     Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ

Και τώρα να απαντήσω γιατί σας κάλεσα σήμερα εδώ ;

Είμαι στην θέση σήμερα, να μπορώ να δώσω πλέον μια συγκεκριμένη απάντηση για το τι παραλάβαμε και τι κάναμε έως τώρα στον ένα μήνα διοίκησης του ΨΝΠΟ, και μπορώ να δώσω πλέον προοπτική γύρω από όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από την πολιτική ηγεσία και από τους συνδικαλιστές, αλλά έχουν τεθεί και απ’ όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους (ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς και άλλους υπαλλήλους) και ήδη ερευνήθηκαν.

Η Υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Αυτό σημαίνει ότι σε μία ευρωπαϊκή χώρα, με παράδοση του κοινωνικού κράτους, όπως είναι η Ελλάδα, και όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Υγεία είναι δικαίωμα για τον πολίτη, είναι υποχρέωση για μία ευνομούμενη Πολιτεία. Και, φυσικά, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, ότι η πολιτική για την Υγεία οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Σημαίνει ότι ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον μέσα από τη λειτουργία του. Αναφέρομαι στα οικονομικά της Υγείας, στον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά και στη χρηστή διαχείριση των δαπανών υπέρ τελικά της δημόσιας Υγείας και  του πολίτη.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μια μεγάλη κατάκτηση, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα σύστημα το οποίο έχει διαχρονικά προβλήματα, προβλήματα που με το χρόνο συνεχώς διογκώνονται. Έχουμε ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, έχουμε νέες απαιτήσεις των πολιτών, έχουμε νέες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες που οφείλει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει. Άρα το ΕΣΥ είναι  κατάκτηση, αλλά ταυτόχρονα περνάει  κρίση που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με ολοκληρωμένο τρόπο.

Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση της περιόδου που διοικώ το ΨΝΠΟ, σήμερα που όχι μόνο το σύστημα Υγείας έχει προβλήματα, αλλά που και η χώρα μας αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες, δημοσιονομικά προβλήματα και στενότητα, υπάρχει και μια άλλη επίπτωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη δική μου στήριξη σ’ αυτό.

Λόγω της κρίσης τους τελευταίους μήνες, επειδή υπάρχει οικονομική στενότητα στην ελληνική οικογένεια, έχει αυξηθεί από 30% μέχρι 40% η προσέλευση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, γιατί καλούμαστε σήμερα αφενός να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα είτε τα διαχρονικά, είτε αυτά που από πολιτικές επιλογές οξύνθηκαν και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε ότι το ΕΣΥ θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του κόσμου.
Επιτρέψτε μου να κάνω ένα γενικό σχόλιο πριν μπω στα ειδικά θέματα: Είναι αλήθεια ότι τα θέματα της Υγείας είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, της προτεραιότητας και φυσικά είναι στην πρώτη γραμμή της αγωνίας του ίδιου του κόσμου. Ξέρουμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Μια μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό, για την οποία η κυβέρνηση ως ΠΑΣΟΚ είμαστε περήφανοι καθώς η δική μας κυβέρνηση, ήταν εκείνη η οποία θεμελίωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας.
Ξέρουμε ταυτόχρονα ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ταλανίζεται από χρόνια προβλήματα. Επίσης, διανύουμε μια περίοδο με οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και έχουμε έναν διπλό στόχο: Να μπορέσουμε αφ’ ενός να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να μπορέσει ν’ αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν  αυτή την περίοδο και ταυτόχρονα βέβαια, διασφαλίζοντας την Υγεία ως δημόσιο αγαθό, να διασφαλίσουμε και το δημόσιο συμφέρον.
Και αναφέρομαι βέβαια στην τεράστια σπατάλη, στην τεράστια ανάγκη εξοικονόμησης εξορθολογισμού, συνολικά του συστήματος διοίκησης, διαχείρισης προμηθειών, πολιτικής φαρμάκου, που μπορεί να δώσει και αυτή - είναι η δική μου επιδίωξη- επιπλέον πόρους για τη στήριξη αυτού καθαυτού του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Πιερία.
Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσω ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή, πρόσφατα, επιβεβαίωσε τη μεγάλη προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική και οικονομική συγκυρία. Και επιβεβαίωσε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα προσλήψεων όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κάτι που, φυσικά αφορά άμεσα και τις δομές υγείας, τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας της Πιερίας άρα και του ΨΝΠΟ, όπως επίσης και τη στήριξη των πρωταγωνιστών της Υγείας, του ιατρικού, του νοσηλευτικού, του λοιπού προσωπικού. Καθώς, όπως είδατε από τις πρώτες μου κινήσεις (περικοπές και φραγμός στη σπατάλη του ΨΝΠΟ), σταθερά προασπίζω τις αποδοχές τους για να μπορούν να λειτουργούν το νοσοκομείο.
Την ίδια προτεραιότητα δίνω όσον αφορά στις υποδομές της Υγείας. Εδώ θέλω να σας επισημάνω ότι το ΥΥΚΑ παρέλαβε ένα πρόγραμμα όσον αφορά το ΕΣΠΑ όπου Δεν είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ένα τομεακό πρόγραμμα Υγείας. Τι θα γίνει με το ΨΝΠΟ και την προοπτική του.
Το επισημαίνω αυτό γιατί όταν υπάρχει ένα τομεακό πρόγραμμα για μια πολιτική, υπάρχει μια διασφάλιση όσον αφορά τα έργα και τους πόρους.
Είμαι σήμερα στην θέση να σας πω ότι παρ’ ότι είμαστε σε μια τόσο δυσχερή δημοσιονομική συγκυρία, και θα καταλάβετε γιατί θα συνδέσω αυτό το γενικό στόχο με τα ειδικά θέματα που θα πούμε στη συνέχεια όσον αφορά το «ΨΝΠΟ», μπορούμε και με τη συμφωνία του ΥΥΚΑ, της 3ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας (κα. Λιονή) του Υπουργείου Οικονομίας, (της κας Κατσέλη και του κου Αρναουτάκη), αλλά και του ΟΚΑΝΑ, η οποία φυσικά και θα αποτυπωθεί και στην αντίστοιχη προγραμματική συμφωνία που επιδιώξαμε να γίνει και με τη δική μας εδώ Περιφέρεια να διασφαλίσουμε τους πόρους για την αναγέννηση του ΨΝΠΟ. Στις 19-5-2010 υπογράφηκε η «Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης» του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας. Εδώ εξασφαλίστηκαν πόροι ύψους 49.800.000,00 για υποδομές υγείας και άλλα 25.730.000,00 για κοινωνικές υποδομές.
Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, στη μάχη αυτή που δίνουμε για να διασφαλίσουμε αυτούς τους πόρους, πρωταρχική μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε τη συνολική προοπτική του νοσοκομείου του «ΨΝΠΟ».
Σημείωση: Πολλά από τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε ανακοινώσεις δεσμεύσεις και συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει πρόσφατα η Ηγεσία του ΥΥΚΑ και ειδικότερα η κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Τι σημαίνει αυτό ;
1.      Στρατηγικός και επιχειρησιακός στόχος μου είναι η μείωση των δαπανών κατά 10% το 2010 σε σχέση με το 2009.
2.      Στόχος μας να μας παραχωρηθεί από το ΥΥΚΑ με μια απλή απόφαση το παλιό Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για χρήση υπηρεσιών και δομών του ΨΝΠΟ και του ΟΚΑΝΑ (Αστικό ΚΥ Γενικής Ιατρικής, Αστικό ΚΥ Ψυχιατρικής για τους πολίτες της Κατερίνης, ΚΕΚ ΨΝΠΟ, Συμβουλευτικός σταθμός νέων και εφήβων, Ξενώνες και Οικοτροφεία για ασθενείς, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, Βάση της κατ οίκον Φροντίδας, και Τηλεϊατρικής, Φαρμακείο, Κεντρική Γενική Αποθήκη ΨΝΠΟ και αποθήκη ειδών διατροφής αλλά και αποθήκη υλικών της Τεχνικής Υπηρεσίας με τεχνικά εργαστήρια).
3.      Στόχος μας η ανάπτυξη νέων λειτουργιών υποστήριξης εφήβων και νέων στη πρόληψη και προαγωγή της Υγείας. Είναι θέματα για τα οποία οφείλουμε να δουλέψουμε πολύ περισσότερο στο μέλλον. Είναι ζητήματα που πρέπει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερο βάρος και στην ενημέρωση, αλλά και σε όλο το πλαίσιο της πρόληψης και φυσικά της ενημέρωσης, ήδη στο σχεδιασμό μας και μέσα από τη δυνατότητα να ενισχυθεί και η συμμετοχή των Δήμων σ' αυτή την προσπάθεια γίνεται διερεύνηση των δυνατοτήτων. Ήδη υπάρχει η σκέψη και ο προγραμματισμός τα Κέντρα Πρόληψης να αρχίσουν να λειτουργούν ευρύτερα, να διασυνδέονται με την εκπαίδευση τοπικά, με τα τοπικά κοινωνικά κινήματα, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Να υπάρξει ένα πλέγμα ενημέρωσης και δράσης γύρω από αυτά τα ζητήματα.
4.      Στόχος μας η αναπτυξιακή αναγέννηση του παλιού ΨΝΠΟ στην Πέτρα. (Νέοι ΚοιΣΠΕ με αγροτουριστικές δραστηριότητες και οικοκαλλιέργειες, κάστανα, φυλλόχωμα, δασικά προϊόντα, ξύλα, κάρβουνα, δασικό χωρίο. Κάμπους νοσηλευτικής σχολής, και αποκαταστατική ιατρική, αποκατάσταση για τις λειτουργίες όλου του φάσματος του ΟΚΑΝΑ. Λειτουργίες με έσοδα και όχι μόνο έξοδα, με οικονομική αυτονομία και αυτάρκεια από το κεντρικό κράτος). Θέματα που θα εξετάσουμε με την ολοκλήρωση του μεγάλου εγχειρήματος του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
5.      Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου του συνιδιόκτητου δάσους σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία στα πλαίσια του δεκαετούς προγράμματος που τελειώνει το 2011 και που δεν αξιοποιήθηκε καθόλου τα περασμένα χρόνια και ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός για την επόμενη δεκαετία 2012-2022.
6.      Στόχος μας η ολοκλήρωση του κτιρίου της Ψυχιατρικής στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και η στέγαση υπηρεσιών του Ψυχιατρείου.
7.      Στόχος μας είναι να σταματήσει άμεσα η τεράστια σπατάλη των πόρων (ανθρώπινων και οικονομικών) του ΨΝΠΟ.
8.      Στόχος μας ο εξορθολογισμός της διοίκησης, της διαχείρισης των προμηθειών και των φαρμάκων και η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών για αποτελεσματικότερη και ποιοτική λειτουργία του ΨΝΠΟ.
9.      Στόχος μας η εφαρμογή πολιτικών διασφάλισης ποιότητας στο ΨΝΠΟ. (HACCP, ISO, Διαχειριστική Επάρκεια).
10.  Στόχος μου είναι η ωρίμανση έργων για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Ταυτόχρονα θέλω να σας πω και να σας κάνω και μια ενημέρωση ότι όσον αφορά και τον τομέα των προσλήψεων.
2. ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΩ ΤΟ ΨΝΠΟ ;
Προσλήψεις ιατρών: 7 (επτά) ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ΕΣΥ.
Έχουμε δώσει ένα ιδιαίτερο βάρος με τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, ακριβώς γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει μεγάλη ανάγκη και έτσι συνολικά για τις τομές υγείας του ΨΝΠΟ προβλέπεται η πρόσληψη 7 γιατρών. Και στο βαθμό που σας ενδιαφέρει μπορώ να αναλύσω ποια είναι η κατανομή αυτή. Δηλαδή, αυτές οι προκηρύξεις είναι ήδη υπογεγραμμένες από την πλευρά της Υπουργού και είναι στο στάδιο πλέον της αξιολόγησης των υποψηφίων ιατρών ΕΣΥ καθώς έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους ιατρούς.
Έχουν οριστεί οι κριτές από την 3η ΥΠΕ με δημόσια κλήρωση και έχει ζητηθεί η κλήρωση κριτών για τους οδοντιάτρους.
Εκλέχθηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το Επιστημονικό Συμβούλιο (11-5-2010).
Πρόεδρος ο κ. Ιωάννου, αντιπρόεδρος ο κ. Μπερεδήμας.

Η Επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των 7 ειδικευμένων ιατρών που καθυστερούσε \για 4 χρόνια ξεμπλόκαρε άμεσα.
Έχουν κλείσει όλες οι διαδικασίες και οι προκηρύξεις θέσεων ολοκληρώθηκαν  (ορισμένες Καθυστερούσαν από το 2006).
4 Δ/ντές Ψυχιατρικής, 1 Νευρολογίας Β’, 1 Παθολογίας Β’, 1 Οδοντιατρικής Β’ θα έχουν διοριστεί και θα δουλεύουν έως το Δεκέμβριο του 2010.

Προσλήψεις νοσηλευτών:
Ακόμα να σας ενημερώσω ότι, με τη νέα μεγάλη προκήρυξη που θα βγει υπάρχει η πρόβλεψη για 8 νοσηλευτές για το ΨΝΠΟ.
Έγινε κατανομή 8 (οκτώ) θέσεων για τις εξωτερικές δομές του ΨΝΠΟ (49398) 23-4-2010 ΔΨΥ). ΤΕ Νοσηλευτών 1 θέση, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας 2 θέσεις, ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων 4 θέσεις, ΥΕ Υγειονομικό προσωπικό 1 θέση.
Στάλθηκε έγγραφο για δέσμευση των θέσεων από ΨΝΠΟ.
Ήρθαν 2 άτομα με μετάταξη.  Θα γίνει 1 πρόσληψη 18μηνου (ορισμένου χρόνου) ΔΕ Νοσηλευτών με ΑΣΕΠ.
Και υπάρχει μια αντίστοιχη πρόβλεψη στο νέο διαγωνισμό που θα βγει πριν από το καλοκαίρι. Οι προσλήψεις νοσηλευτών ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της προηγούμενης κυβέρνησης. Σχεδόν κάθε δυο μήνες ακούγαμε ότι προσλαμβάνουν 4.000 νοσηλευτές.
Κινητοποιήσεις υπαλλήλων (απεργίες):

Στις 4 τελευταίες απεργίες (όσο είμαι εγώ Διοικητής) είχαμε:
1η απεργία 22/4/2010     Æ
2η απεργία                      Æ
3η απεργία 5/5/2010    3,4% (9 Διοικητικό Νοσηλευτικό, λοιπό προσωπικό, 1 ιατρός).
4η απεργία 20/5/2010     Æ

Εφημερίες:

Προγραμματίζονται σε νέα βάση με εγκριθείσα ετήσια πίστωση 2010 τις 440.216,00 € με Δωδεκατημόρια (1/12 = 36.684,67 €).
Στόχος να μην υπερβούμε το 1/12 και να μειώνουμε το ποσό. Είμαστε σε καλό δρόμο. 3/2010: 32.802,39 €  4/2010: 31.545,84 €.
Πραγματικό όφελος για το ΨΝΠΟ έως 31/12/2010: 41.110,64 €.
3. ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΨΝΠΟ
Το κομμάτι της υγείας που αφορά το δημόσιο συμφέρον και τα οικονομικά της υγείας  το έχω σε πρώτη προτεραιότητα. Εκεί πραγματικά για μένα είναι δέσμευση, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο περιθώριο και εκεί έχω υποχρέωση απέναντι στον Πιερικό -και όχι μόνο- λαό να είμαστε αποφασισμένοι, να κάνουμε πραγματικά ρίξεις και τομές.
Εκεί που αναφερόμαστε σε γκρίζες ζώνες, σε αδιαφάνεια, σε σπατάλη δημόσιου χρήματος του έλληνα φορολογούμενου, αναφέρομαι στις προμήθειες, στην πολιτική του φαρμάκου, στην κακοδιαχείριση και φυσικά σ’ ένα παρασιτικό μακροοικονομικό κύκλωμα, γύρω από την υγεία.
Εδώ να τονίσω ότι η εξοικονόμηση πόρων θα γίνει από την καλή οργάνωση λειτουργίας του νοσοκομείου, τις προμήθειες και τα φάρμακα με σύγχρονη ηλεκτρονική οργάνωση.
Αυτήν λοιπόν την πτυχή της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος στην υγεία, υπέρ της υγείας, υπέρ του εθνικού συστήματος υγείας, υπέρ της παροχής υγείας στους ασφαλισμένους και στους πολίτες, εξυπηρετούν οι ενέργειες μου μέχρι τώρα.
Υπερωρίες:
Για πολλά χρόνια, όπως μου έχουν καταγγείλει αρμόδιοι υπάλληλοι, μια ομάδα ατόμων λάμβανε υπερωρίες χωρίς να εργάζεται.
Από έλεγχο των στοιχείων προκύπτει ότι τουλάχιστον 73 άτομα λάμβαναν πλασματικές υπερωρίες αργομισθίας με τεράστιο κόστος για το Νοσοκομείο. Δεν είχαν χρώμα, μπλε πράσινοι και ροζ εργαζόμενοι εξαπατούσαν το κράτος αποκομίζοντας πρόσθετα εισοδήματα που δεν τα δικαιούνταν. Οι προηγούμενοι διοικητές υπέγραφαν συστηματικά καταστάσεις μισθοδοσίας υπερωριών και καταβάλλονταν μεγάλα χρηματικά ποσά στους αρεστούς χωρίς να τεκμηριώνεται η πραγματοποίηση των ωρών.
Ήδη σταμάτησε αυτό το πάρτι και δεν πληρώνω τους μήνες Μάρτιο Απρίλιο και Μάιο. Όλα θα εξεταστούν από μηδενική βάση με μηδενική ανοχή. Μόνο όσοι δουλεύουν θα πληρώνονται. Κανένας άλλος, και θα εξεταστεί πως θα επιστραφούν τα κλεμμένα.
Με αυτό το μέτρο εξοικονομούνται τουλάχιστον 140.000,00 ευρώ το χρόνο.
Υπερωρίες                                1/2010           2/2010            3/2010            ΣΥΝΟΛΟ
Διοικητικό                               2.959,21          4.347,36          3.257,94          10.564,51
Τεχνικό                                    4.428,97          3.627,17          2.983,76          11.039,90
Νοσηλευτικό                           6.731,22          6.605,36          4.668,30          18.004,88
Βοηθητικό                                  334,72             334,72             287,84               957,28
Άτομα 73
Ώρες 6.838                            14.454,12        14.914,61        11.197,84          40.566,57

Ενέργειες που έγιναν άμεσα:

Ο Μάρτιος δεν πληρώνεται. Μπήκε στο συρτάρι.
Ο Απρίλιος δεν πληρώνεται. Δεν υπέγραψα.
Ο Μάιος θα εξεταστεί από το μηδέν.
Ο Ιούνιος μόνο για πραγματικές υπερωρίες.

Πραγματικό όφελος για το ΨΝΠΟ κατά μέσο όρο έως 31/12/2010: 14.000,00 Χ 10 μήνες = 140.000,00 €.

Είναι ώρες υπερωρίας που ενώ δεν εργαζόταν οι υπάλληλοι πληρωνόταν συστηματικά 60ωρα πέραν του μισθού τους.
Ορισμένες υπερέβαιναν το όριο των 60 ωρών που είχε θέσει ο Νόμος και από 10/3/2010 των 40 ωρών που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.
π.χ. 72 ώρες, 63 ώρες, 61 ώρες, 65 ώρες, 69 ώρες, 68 ώρες (ακόμα και το Μάρτιο που ισχύει το max 40 ώρες).
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι εφαρμόζοντας ένα σφιχτό σύστημα μέχρι τώρα μου δηλώθηκε από υπαλλήλους και Προϊσταμένους η αναγκαιότητα μόνο για 80 πραγματικές ώρες όταν πρώτα ήταν 2.500 ψεύτικες ώρες ανά μήνα.
Έτσι δίνω και μια ουσιαστική απάντηση στη καταγγελία της ΠΑΣΚΕ ΔΥ (της 11-5-2010) ότι και εγώ συνεχίζω αυτή τη σπατάλη.
Ένα διαρκές πάρτι
Όπως σταμάτησε ένα άλλο διαρκές πάρτι σε Δομή του Ψυχιατρείου με πλουσιοπάροχα τσιμπούσια και τσίπουρα με συνδαιτυμόνες κατοίκους του χωριού που φιλοξενεί τη Δομή, τα οποία κάλυπταν οι δύο προηγούμενες διοικήσεις. Ενώ γνώριζαν τα πάρτι δεν έκαναν τίποτε για να το σταματήσουν. Απλά άλλαξαν τον υπεύθυνο και συνεχίζονταν η ίδια κατασπαταλήσει πόρων με τους ίδιους συντελεστές. Μπορούσαν άμεσα να διατάξουν ΕΔΕ και να αλλάξουν άμεσα όλους τους συνυπεύθυνους. Μπροστά μου προμηθευτής έφερε προϊόντα για παράδοση χωρίς καν το δελτίο αποστολής. Προϊόντα τριπλάσιας ποσότητας από αυτά που χρειαζόμασταν. Με ένα πρώτο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κάθε οικότροφος μεγάλης ηλικίας με σαφώς μικρές διατροφικές ανάγκες από το μέσο άνθρωπο κατανάλωνε ένα κιλό ψωμί σε καθημερική βάση για τους προηγούμενους τρεις μήνες. Μέσα σε 3 μήνες στα χαρτιά (τιμολόγια) καταναλώθηκαν 1.431 κιλά ψωμί όταν η μέση ανάγκη είναι μόνο ½ κιλό ανά άτομο. Κάθε μέρα καταναλωνόταν ένα κιλό λάδι για την παρασκευή φαγητού 15 ατόμων όταν η μέση ανάγκη είναι μόνο 1/10 του κιλού για 15 άτομα;.
Καλώ σε απολογία τον μάγειρα και τον παραπέμπω στο Πειθαρχικό υπηρεσιακό συμβούλιο. Διενεργώ ΕΔΕ για διερεύνηση της υπόθεσης και τον καταλογισμό στους υπεύθυνους.
Ήδη το πρόβλημα σταμάτησε οριστικά με εντολή μου και ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί παρακολούθησης και ελέγχου με καθημερινό έλεγχο των δαπανών [Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων – Διατροφολόγος με κεντρική παραγγελία ελεγχόμενων ποσοτήτων για όλες τις Δομές (17 Δομές) με ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο]. Επιπλέον εφαρμόζεται νέο σύστημα τεκμηρίωσης παρακολούθησης των δαπανών. Παρόλα αυτά έπρεπε να επιμείνω συνεχώς και να ελέγχω το σύστημα μέχρι να εφαρμοσθεί πλήρως. Γιατί στην αρχή αυτό συνεχιζόταν ξανά παρά τις εντολές μου για μερικές μέρες και αν δεν ξαναέλεγα θα ξεκινούσε η περιστολή από την 31//5/2010, δηλαδή θα χάναμε χρήματα για 17 μέρες ακόμα. Οι υπεύθυνοι των δομών Δεν παρέλαβαν προϊόντα που δεν συνοδεύονταν με δελτία αποστολής από προμηθευτές, τα γύρισαν πίσω με εντολή μου. Και προπαντός παραδίδονται πλέον με ακρίβεια χρόνου για να είναι φρέσκα και ποιοτικά. Θα ακολουθήσουν και άλλοι έλεγχοι συστηματικοί.
Έτσι σήμερα η κατανάλωση του ψωμιού έπεσε από 70 κιλά το διήμερο σε 7 κιλά το διήμερο (δέκα φορές κάτω). Αν αυτό δεν ήταν απάτη τότε δώστε μου εσείς ένα νέο ορισμό για την απάτη.
Απαιτήσεις από Ασφαλιστικά ταμεία
Τα νοσοκομεία ποτέ δεν διεκδίκησαν τις απαιτήσεις τους και πολλά λογιστήρια δεν είχαν καν βγάλει εντάλματα μετά το 2008. Εδώ, λοιπόν, λέμε κάθε νοσοκομείο, κάθε οικονομικό τμήμα, κάθε διοίκηση νοσοκομείου έχει ευθύνη να δίνει κάθε μήνα το λογαριασμό και επίσης, να πηγαίνει να βγάζει τα εντάλματα και να διεκδικεί. Δεν μπορεί να πυροβολούμε το ΕΣΥ συνεχώς, για τις υποχρεώσεις και τα χρέη και να μην έχει καν τη θεσμική δυνατότητα να μπορεί να έχει ορθή διαχείριση των οικονομικών
Δηλαδή η αλήθεια των υποχρεώσεων και του χρέους στα Νοσοκομεία έχει δυο διαστάσεις. Η μία διάσταση είναι ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν πλήρωναν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλά, υπάρχει και η διάσταση δυστυχώς που βρίσκουμε κάθε μέρα, ότι και τα Νοσοκομεία δεν είχαν καν διεκδικήσει πολλές φορές τις απαιτήσεις που είχαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Ήδη απαιτούμε να μας ξοφλήσουν τα ταμεία τα χρέη τους προς το ΨΝΠΟ.
Απαιτήσεις ΨΝΠΟ από Ασφαλιστικά Ταμεία: 2005-2009
(Οι απαιτήσεις την 31/12 κάθε έτους).

2005                3.910.345,52 €
2006                4.003.827,04 €
2007                1.354.872,52 €
2008                1.751.694,27 €
2009                2.199.753,16 €
15-4-2010       2.540.627,65 €

Χρέη ΨΝΠΟ:

1) Απολογισμός 2008:
Χρηματικό υπόλοιπο 31/12/2007                                         2.587.246,87
Εισπράξεις 2008 (τακτικά έσοδα)                                      +1.975.922,66
                                                                                              4.563.169,53
Πληρωμές 2008                                                                  - 3.394.001,82
Χρηματικό υπόλοιπο 31/12/2008                                         1.169.167,71 €

2) Προϋπολογισμός 2009:  
ΨΝΠΟ
Έσοδα               3.697.932,29
Έξοδα               4.698.150,00   
Έλλειμμα        - 1.000.217,71

ΚΨΥ
Έσοδα                             0,00
Έξοδα                   170.450,00    
Έλλειμμα            - 170.450,00
Π/Υ  2009 ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΥΝΟΛΟ  - 1.170.667,71 €

3) Απολογισμός 2009
Ταμειακό υπόλοιπο 2008               1.169.167,71
Έσοδα 2009                                + 2.731.152,22
                                                       3.900.319,93
Έξοδα 2009                                 - 3.274.154,15
Υπόλοιπο 31/12/2009                       626.165,78 €

4) Προϋπολογισμός 2010
Έξοδα ΨΝΠΟ                                4.804.550,00
Έξοδα ΚΨΥ                                  + 170.450,00
Σύνολο                                          4.975.000,00 €
           
                                   
Έσοδα 2010                                  4.347.334,22
Έξοδα 2010                                - 4.975.000,00
Έλλειμμα 2010                             -  627.665,78 €

5) Απαιτήσεις από Ασφαλιστικά Ταμεία: 2005-2009
(Οι απαιτήσεις την 31/12 κάθε έτους).

2005                3.910.345,52 €
2006                4.003.827,04 €
2007                1.354.872,52 €
2008                1.751.694,27 €
2009                2.199.753,16 €
15-4-2010       2.540.627,65 €

6) Λογαριασμός γενικής εκμετάλλευσης: 2005-2009
2005               75.279,80 €
2006               86.374,07 €
2007           – 873.795,96 €
2008           – 830.318,32 €
2009           – 627.665,78 € προσωρινά

7) Δαπάνες μισθοδοσίας 2005-2009 (οι δαπάνες μισθοδοσίας είναι εκτός Π/Υ του ΨΝΠΟ και πληρώνει το ΥΥΚΑ)
2005              6.882.757,68 €
2006              7.024.432,99 €
2007              7.373.341,73 €
2008              7.753.289,15 €
2009              8.254.187,31 €

8) Εφημερίες Ιατρών

2005               293.354,56 €
2006               594.425,44 €
2007               645.975,28 €
2008               733.619,96 €
2009               816.451,33 €








9) ΧΡΕΗ ανεξόφλητα  έως 7/5/2010

                                              2009                   2010-05-21       ΣΥΝΟΛΟ 2009-2010

Φάρμακα:                              495.632,49        261.222,93       756.855,42   (6-12/2009)
Υγειονομικό υλικό:                  7.816,11             6.775,01          14.591,12  (6-12/2009)
Χημ. υλικό αντιδραστηρίων:  22.444,25            7.818,19          30.262,44
Λοιπά (δαπάνες συντήρησης,
επισκευές & συντήρηση
μεταφορικών μέσων, προμηθ.
υλικών για επισκευή κτηρίων,
 προμήθεια τροφίμων 4/2010
και διάφορες προμήθειες
(διαγωνισμός ή απευθείας):                                                         220.944,14
ΣΥΝΟΛΟ 2009-2010                                                               1.022.653,10 €

10) Υπόλοιπο Ταμείου την 07/5/2010:
Υπόλοιπο Ταμείου                    ΣΥΝ. Τράπεζα          30.952,46 €
                                             Τράπεζα της Ελλάδος    70.035,05
                                                                                  100.987,51 €
                                                   ΧΕ για πληρωμή  –  59.856,89 €
                                                                  Υπόλοιπο  41.130,62 €
Επιχορήγηση δαπανών περίθαλψης ανασφάλιστων
και οικονομικά αδύνατων (27-4-2010)                  + 100.000,00 €
ΟΓΑ                                                                        +   90.000,00 €
προκαταβολή 4/2008 ΟΓΑ (14-5-20100                 +  70.500,00 €
ΙΚΑ 3/2010 Εξ. Επιταγής (19/5/2010)                    +  22.628,02 €

4. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΨΝΠΟ

Μέχρι τώρα μου έχουν δοθεί 3 διαφορετικά νούμερα σε ότι αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων του ΨΝΠΟ. Την ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα μου έδωσαν το νούμερο 304. Την επόμενη ο απελθών Διοικητής κ. Μπιτόπουλος μου έδωσε το νούμερο 294.
Ζήτησα επίσημα από το Γραφείο Προσωπικού τον αριθμό και μου έδωσαν το νούμερο 288. Ζήτησα τις καταστάσεις μισθοδοσίας και βρήκα το νούμερο 306.
Από τότε έχουν έρθει 2 υπάλληλοι με μετάταξη και εντάχθηκαν στη δύναμη του ΨΝΠΟ. Έρχεται 1 σε αντικατάσταση ενός συνταξιοδοτηθέντα και 1 θα αποχωρήσει σύντομα καθώς απορρίφθηκε το αίτημα να παραμείνει στο ΨΝΠΟ.

Σήμερα η εικόνα της δύναμης σε προσωπικό στο ΨΝΠΟ είναι η παρακάτω:

Ιατροί                                                         13
Ειδικευόμενοι                                              8
Παραϊατρικοί (Ψυχολόγοι,
Φαρμακοποιοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί,
Λογοθεραπευτές)                                       18
Νοσηλευτικό Προσωπικό                          110
Νοσηλευτικό Προσωπικό                            19    (προσωρινές θέσεις)
Διοικητικοί                                                  39
Λοιποί Διοικητικοί                                      52
ΚΨΥ                                                            12
Ψυχαργώς                                                    22
ΙΔΑΧ                                                            1
Από αλλού  (ΟΚΑΝΑ)                                 2
Stage                                                             9
+ Καραβίδα                                                  1       (ΟΚΑΝΑ)
+ Τσαρούχα Σ.                                             1       (από μετάταξη)
                                                                    307
+ Κολομπάτσος                                             1 θα έρθει (σε αντικατάσταση συνταξιοδοτηθέντος)
- Μανάκου                                                    1  απορρίφθηκε το αίτημα να μείνει ΨΝΠΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ                                   307

5. ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:

Βιογραφικά
·   Ζητήθηκαν και συγκεντρώθηκαν τα βιογραφικά όλων των υπαλλήλων του ΨΝΠΟ με σκοπό την αξιολόγησή τους. Στόχος η καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών με αναδιοργάνωση, μετακινήσεις και ανάθεση καθηκόντων. Επίσης θα ζητηθεί να δηλώσουν την επιθυμία τους για μετακίνηση σε άλλη θέση εργασίας. Όλες οι ενέργειες θα γίνουν με συναίνεση.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
1.    Αποστολή ενεργειακών στοιχείων του ΨΝΠΟ στο ΥΥΚΑ (7-5-2010).
2.    Προετοιμασία αντιπυρικής περιόδου 2010, αίτημα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για συντήρηση οδικού δασικού δικτύου και υδατοδεξαμενών (6-5-2010).
3.    Επικαιροποίηση Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης
4.    Ενεργοποίηση Επιτροπής Πιστοποίησης του ΚΕΚ
5.    Ορίστηκαν οι υπεύθυνοι τμημάτων παρακολούθησης οικονομικής διαχείρισης (3-5-2010) (οικονομικών, φαρμακείου, προμηθειών, Γραφείο Κίνησης, Λογιστήριο Ασθενών, Λογιστήριο, Πληροφορικής) για να δημιουργηθεί ένα πλήρες δίκτυο υποστήριξης.
6.    Υποβολή μηνιαίων στοιχείων παραγόμενου έργου Νοσοκομείου έως 8/5/2010 και κάθε μήνα εφεξής την ίδια ημερομηνία.
7.    Μέριμνα για την Υγειονομική κάλυψη Πανελλαδικών Εξετάσεων.
8.    Συγκέντρωση στοιχείων διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων. Διοχετεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (17-5-2010 αποστολή φορτίων).
9.    Εθνικό συνταγολόγιο και οδηγίες του ΕΟΦ για την ορθή χορήγηση των αντιβιοτικών σε λοιμώξεις και την θεραπεία τους για ενημέρωση των ιατρών κ.λ.π. εμπλεκόμενων (12-5-2010).
10. Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, επικαιροποίηση Σχεδίων και μνημονίων ενεργειών. 17-5-2010 ΟΚ.
11. Ετοιμότητα Υγειονομικών Μονάδων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές. 17-5-2010 ΟΚ.
12. Έγγραφο τήρησης ωραρίου εργασίας από όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου.
13. Αίτημα στο Δήμο Κατερίνης για δέσμευση χώρου στάθμευσης για το ΨΝΠΟ (Εξωτερικά ιατρεία – ΚΨΥ και χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ) και διαγράμμισης  χώρων  με το ειδικό σήμα των ΑΜΕΑ) όπου τώρα σταθμεύουν φορτηγά και άλλοι πολίτες παρακωλύοντας την ομαλή ροή των ασθενών-επισκεπτών.
14. Διευκόλυνση υπαλλήλων με εκπαιδευτικές άδειες παρακολούθησης σεμιναρίων επιμόρφωσης στο ΠΙΝΕΠ.
15. Διευκόλυνση ιατρών και άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων με εκπαιδευτικές άδειες παρακολούθησης σεμιναρίων και συνεδρίων.
16. Διευκόλυνση υπαλλήλων με ειδικές άδειες για ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία.
17. Νέο έγγραφο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για συντήρηση οδικού δασικού δικτύου και υδατοδεξαμενών (με αρ. πρωτ. 3590/21-5-2010).
18. Έγγραφο ανακοίνωση προς τους υπαλλήλους για τη συγκρότηση 3μελούς επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
19. Διευκόλυνση ωραρίου ασκούμενης στο Stage και κοινοποίηση αλλαγής ωραρίου στον ΟΑΕΔ Αθήνα. (21-5-2010).
20. Κοινοποίηση καταλόγου υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης Ν. 3213/2003. πόθεν έσχες (με αρ. πρωτ. 2619/21-5-2010).

6. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Αποφάσεις Διοικητή:
Οι αποφάσεις Διοικητή κοινοποιούνται με αυτό τον τρόπο καθώς δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα ανάρτησης στο Διαδίκτυο, αφού το ΨΝΠΟ δεν διαθέτει υπάλληλο Πληροφορικής ή έστω ένα υπάλληλο που να μπορεί να τα ανεβάσει στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου τις αποφάσεις, καθώς είναι δέσμευσή μας ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ με στόχο τη Διαφάνεια και τη χρηστή Διοίκηση.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν από την 21-4-2010 ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διοικητής του ΨΝΠΟ:

56                Προκήρυξη εκλογών Επιστημονικού Συμβουλίου (23-4-2010).
57                Έγκριση εφημεριών ιατρών μηνός 5/2010 (με υπογραφή κας Μ. Τσαρούχα έως 30-4-2010 Υποδιοικήτριας ΨΝΠΟ)
58                Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής απογραφής παντός είδους υλικού (3-5-2010).
59                Έγκριση αλλαγής εφημεριών ιατρών μηνός 5/2010.
60                Διορισμός δοκίμου υπαλλήλων στο ΨΝΠΟ (Κολομπάτσος Χαράλαμπος ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων σε κενή οργανική θέση μετά από συνταξιοδότηση με ΑΣΕΠ. (5-5-2010 στάλθηκε για δημοσίευση στο ΦΕΚ).
61                Έγκριση αλλαγής εφημεριών ιατρών μηνός 5/2010.
62                Ανάκληση απόφασης 107/12-10-09. (Δεληγιάννης Κων/νος ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ασκούσε καθήκοντα παρά τον Διοικητή και επιστρέφει στα καθήκοντά του (Προϊστ. Κίνησης Ασθενών στα Οξέα (11-5-2010).
63                Ένταξη της ειδικότητας των 2 κηπουρών στην Τεχνική Υπηρεσία. (Η Τ.Υ. συντάσσει το πρόγραμμα εργασίας τους και εποπτεύει τους 2 κηπουρούς για εφαρμογή του ωραρίου και συντονισμό της εργασίας τους στις διάφορες δομές) (11-5-2010).
64                Μετακίνηση υπαλλήλου (Γκούτσιος Κων/νος Νοσοκόμος ΔΕ φύλακας ασθενών από την πύλη παλαιού ΨΝΠΟ που ασκούσε καθήκοντα φύλακα στην Κλινική Οξέων Περιστατικών για άσκηση καθηκόντων της ειδικότητάς του) (11-5-2010).
65                Μετεγκατάσταση Γραφείου Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας από τη Διοίκηση στον Ξενώνα Βραχείας Παραμονής. Αφορά τους υπαλλήλους Νοσηλευτικής που τον τελευταίο καιρό αυθαίρετα είχαν εγκατασταθεί δίπλα από το γραφείο Διοικητή: Καραθάνα, Δ/ντρια, Τσιρογιάννη, Τομεάρχης, Καλιακού Γραμματεία και ανάθεση άσκησης καθηκόντων Νοσηλευτή (12-5-2010).
66                Ανάθεση καθηκόντων (Χρυσάννα Ιωαννίδου, ΥΕ Γενικών καθηκόντων για την Υποστήριξη εργασιών γραφείου Τεχνολόγου Τροφίμων για την κεντρική παραγγελία τροφίμων.
67                Απόφαση συγκρότησης Επιστημονικού Συμβουλίου.
68                Έγκριση χορήγησης ειδικής άδειας για περιοδική νοσηλεία σε υπάλληλο.
69                Άδεια εξετάσεων στο ΕΑΠ σε εργαζόμενο που σπουδάζει.
70                Διευκόλυνση ωραρίου εργασίας υπαλλήλου.
71                Έγκριση χορήγησης ειδικής άδειας υπαλλήλου.
72                Έγκριση χορήγησης ειδικής άδειας υπαλλήλου.
73                Έγκριση χορήγησης ειδικής άδειας υπαλλήλου.

7. ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΟΜΙΚΟΙ – ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Υπάρχουν πολλές νομικές υποθέσεις και με το σταγονόμετρο η ροή πληροφόρησης προς εμένα. Διαπιστώνοντας τούτο ζήτησα συνολική ολοκληρωμένη πληροφόρηση και λίστα με ονόματα συνεργαζομένων νομικών και υποθέσεων αλλά και λίστα όλων των νομικών εκκρεμοτήτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΨΝΠΟ. Μια (1)  με όλους τους Προϊστάμενους όπου τέθηκαν τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, και συναντήσεις Προϊσταμένων κατά θέμα όπου γίνεται συζήτηση και λαμβάνονται αποφάσεις. Επίσης ζητώ ολοκληρωμένη πληροφόρηση ανά Προϊστάμενο και δίνω κατευθύνσεις λειτουργίας με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντολών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ. Έχω ανοίξει σειρά συναντήσεων με τις 17 Δομές με επιτόπιες επισκέψεις προγραμματισμένες και ξαφνικές για τη διαπίστωση προβλημάτων δυσλειτουργιών και καταγραφής αιτημάτων που άλλα λύνονται άμεσα, άλλα σε λίγες μέρες και άλλα δρομολογούνται με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Υπάρχει feedback (ανάδραση) για έλεγχο της απόδοσης των μέτρων και εντολών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΟΜΩΝ. Γίνονται συναντήσεις ατομικές και ομαδικές με δική μου συμμετοχή όπου κάποια θέματα λύνονται άμεσα, τα περισσότερα καταγράφονται και στη συνέχεια δρομολογούνται λύσεις. Μάλιστα όπως είπαν οι Υπεύθυνες είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει Διοικητής σε τέτοιες συναντήσεις εδώ και πολλά χρόνια.

ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΔΟΜΩΝ. Έχουν γίνει προτάσεις από τις δομές και περιμένω τις προτάσεις από τις συναντήσεις με το Δίκτυο Δομών, που όμως είναι μια αργοκίνητη διαδικασία. Επεξεργάζομαι μια δέσμη μέτρων και περιμένω το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να λάβουμε αποφάσεις συμμαζέματος των Δομών. Να σημειώσω ότι έχει δημιουργηθεί ένα «πολυχτάποδο δομικό σύστημα» με μεγάλες απαιτήσεις σε προσωπικό με υπερβολικό κόστος λειτουργίας και αμφίβολο όφελος / αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ. Κατά θέμα δημιουργώ ομάδες εργασίας για τη αντιμετώπιση ζητημάτων με δημιουργικές προτάσεις και εισηγήσεις.
·        Ομάδα για Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία.
·        Ομάδα για ΚοιΣΠΕ.
·        Ομάδα επαναπιστοποίησης ΚΕΚ.
·        Ομάδα συντονισμού κίνησης οχημάτων για επαναξιολόγηση και βέλτιστη αξιοποίηση διαδρομών υπηρεσιακών οχημάτων.
·        Ομάδα επεξεργασίας σχεδίου για το ΕΣΠΑ. Ενεργοποιείται εντός της εβδομάδας για αποτελεσματική λειτουργία θα ελέγχεται από εμένα τον ίδιο.
·        Ομάδα επεξεργασίας προτάσεων για συρρίκνωση/ βελτιστοποίηση δομών και υπηρεσιών. Ήδη έχω τρεις προτάσεις από μέλη της ομάδας. Που είναι ενδιαφέρουσες και περιμένω μέχρι τέλος της βδομάδας και τις υπόλοιπες.
·        Ομάδα συντονισμού Τροφοδοσίας δομών. Αποτέλεσμα η σύσταση ομάδας με Τεχνολόγο τροφίμων, Διατροφολόγο και Γραμματεία για κεντρική ελεγχόμενη διαδικασία παραγγελιών τροφίμων στις Δομές, την οποία ελέγχω προσωπικά ως Διοικητής.
·        Ομάδα συντονισμού δράσεων Προμηθειών. Αποτέλεσμα αυτής ο ορισμός των μελών των επιτροπών προμηθειών που υπογράφεται την Τρίτη 25-5-2010. Και η ωριμότητα πλέον 9 διαγωνισμών που προκηρύσσονται από την Τετάρτη και έπειτα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. Έχουν γίνει πέντε (5) συναντήσεις και θα ακολουθήσουν και άλλες σύντομα. Υπάρχει ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα και στήριξη του έργου μου.

ΝΕΟΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ. Ορίστηκε ο νέος υποδιοικητής κ. Τζήκας Δημήτριος ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του.

Συναντήσεις με απελθόντες Διοικητές.
Έγιναν τρεις συναντήσεις με τον απελθόντα Διοικητή κ. Μπιτόπουλο και την απελθούσα Υποδιοικητή κα. Τσαρούχα και τον πρώην Διοικητή κ. Δημητριάδη.

Συναντήσεις μη την πολιτική και διοικητική ηγεσία ΥΥΚΑ.
Έχουν γίνει τρεις συναντήσεις για την επίλυση θεμάτων και τη λήψη οδηγιών για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος σταθερότητας και Ανάπτυξης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ  2010
·        Να επιβληθεί παράβολο για τις εξετάσεις π.χ. ικανότητας χρήσης κυνηγητικού όπλου που γίνονται από Νευρολόγους, Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους του ΨΝΠΟ (Δημιουργία Εσόδων).
·        Λειτουργία απογευματινών ιατρείων γιατρών ΕΣΥ στα Εξωτερικά Ιατρεία ΨΝΠΟ. Με εφαρμογή της νομοθεσίας. (Δημιουργία Εσόδων).
·        Κ.Υ. Αστικού Τύπου Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης στους χώρους του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης μετά την μετεγκατάστασή του.
·        Κ.Υ. Αστικού Τύπου ΨΝΠΟ στους χώρους του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης μετά την μετεγκατάστασή του.
·         Συμβουλευτικός Σταθμός πρόληψης για Ναρκωτικά και άλλες ουσίες στο χώρο του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
·        Παιδιατρική μονάδα πρόληψης/θεραπείας (οδοντιατρικό) στο παλαιό Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
·        Αποθηκευτικοί χώροι ΨΝΠΟ. Να συγκεντρωθούν όλοι στο Παλαιό Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
·  Συγχώνευση Δομών που τώρα στεγάζονται με ενοίκιο σε στους χώρους του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης μετά την μετεγκατάστασή του.
·  Να πέσουν τα τείχη του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης μετά την μετεγκατάστασή του για να ανοίξει ο χώρος ώστε να μην είναι σαν γκέτο.


9. ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

·        Ακινητοποίηση οχήματος Διοικητή.
·        On line Δικτύωση υπηρεσιών και Δομών.
·        Η/Υ –Server.
·        ΦΟΡΗΤΟΙ Η/Υ.
·        Η/Υ ΙΒΜ.
·        Μείωση δαπανών Μονάδων.
·        Αδιαφανής ανάθεση καθηκόντων σε υπαλλήλους.
·        Άσκηση καθηκόντων πέρα από την ειδικότητα. Να επιστρέψουν οι Νοσηλευτές στη θέση τους.
·        Δωρεάν διάθεση περιουσιακών στοιχείων - εξοπλισμού σε τρίτους από προηγούμενο Δ.Σ.
·        Πολεοδομικές παρανομίες.
·        Χρέωση υπερωριών για βενζίνη.
·        Καταγγελίες υπαλλήλων.
·        Ρύθμιση λειτουργικών θεμάτων.
·        Επισκέψεις σε Δομές.
·        Επισκέψεις στο γραφείο Διοικητή.
·        Think thank - Ιδέες-προτάσεις.
·        Μεταφορικά μέσα ΨΝΠΟ-Βέλτιστη διαδρομή.
·        Ενοικιαζόμενες Δομές - τεράστιο  κόστος.
·        Σπατάλη και κακοδιαχείριση στις Δομές.
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: