ΜΑΝΟΣ ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (γεννηθείς το 1998) - ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.. ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ 
Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010
ΛΙΓΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΣΕΙΣ:
Το έχω πεί πολλές φορές, ότι στον Πιερικό μας, άλλαξαν πολλά, αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο. 
- Η διοίκηση του ερασιτέχνη τα τελευταία δύο χρόνια με όραμα, υπομονή και σοβαρή δουλειά κατάφερε να ...εντάξει στα τμήματα υποδομής ένα ικανοποιητικό και αξιόλογο αριθμό αθλητών.
- Ομως... υπάρχουν πολλά ταλέντα της Πιερίας που δέν εντάχθηκαν στις τάξεις του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στα διάφορα τμήματα υποδομής του.
- Πολύ σωστά με τις τελευταίες του δηλώσεις ο πρόεδρος του  ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κώστας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι "για να γίνει κάποιος επαγγελματίας στον Πιερικό πρέπει να περάσει απο την ομάδα ΝΕΩΝ του Πιερικού".
- Αλλά για να φτάσει κανείς στην ομάδα ΝΕΩΝ πρώτα πρέπει να δουλέψει συστηματικά και επιστημονικά στα μικρότερα τμήματα υποδομής.Ιδιαίτερα στο ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ και ΠΑΙΔΙΚΟ.
- Το λέω και το τονίζω αυτό, γιατί όλες οι οργανωμένες και προηγμένες ποδοσφαιρικές ακαδημίες, "έχουν στήσει χορό" και τσεκάρουν ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1996-1997 και 1998.Είναι οι ηλικίες που τα "ταλέντα" που έχουν μεγάλες δυνατότητες, θα πρέπει να "δουλευτούν" και να πάρουν ότι απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο για να αναδέιξουν το ταλέντο τους.
- Στον Πιερικό, στο ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ, αλλά ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο τμήμα το ΠΑΙΔΙΚΟ υπάρχει "φλέβα χρυσού" απο ποδοσφαιριστές ταλέντα, που άπο πέρισυ έχουν γίνει στόχος πολλών "σκάουτερ" απο την Ελλάδα, αλλά και απο το εξωτερικό.
- Ο Πιερικός θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερο βάρος, στην ομάδα ΝΕΩΝ που είναι η ομάδα απο την οποία πρέπει να γίνεται απορρόφηση ποδοσφαιριστών για την επαγγελματική ομάδα, αλλά θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικρότερες ηλικίες απο τις οποίες θα αντλήσει ποδοσφαιριστές η ομάδα ΝΕΩΝ.
- Αυτή είναι μία αλυσίδα παραγωγής ποδοσφαιριστών που τόσο έχει ανάγκη μία ομάδα σάν τον Πιερικό, και όταν μάλιστα τυγχάνει η ΠΙΕΡΙΑ να είναι "ποδοσφαιρομάννα".
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΝ ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟ.
Ο Μανωλάκης ο Κραγιόπουλος, (όπως τον ονομάζουν οι συμπαίκτες του "λέιζερ"), γεννημένος το 1998,είναι ένα αυθεντικό ταλέντο, που απο ηλικία οκτώ ετών ήταν ενταγμένος στις ακαδημίες του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ και τα τελευταία δύο χρόνια στο ΠΙΕΡΙΚΟ, μάλιστα είναι μέλος  του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (παρά του ότι είναι μικρότερος σε ηλικία για το τμήμα αυτό).
- Ποδοσφαιρικό ταλέντο που έτυχε της έντονης προσοχής των ΑΓΓΛΩΝ σκάουτερς της Αρσεναλ και τον επέλεξαν να ενταχθεί στην elit ομάδα και θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Αρσεναλ στο Λουτράκι, για τέσσερα χρόνια, αφού έλθουν σε επίσημη συμφωνία με τον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.
- Εγώ και ο προπονητής του ο Γιάννης Μυστακίδης, λυπόμαστε ιδιαίτερα που δέν θα  έχουμε στις τάξεις μας αυτά τα χρόνια τον "φιρφιρίκο" όπως τον αποκαλώ, αλλά πιστεύω ότι τέτοια ταλέντα αξίζουν για πολύ ψηλά, μόνο που θα ήθελα κάποτε και στον Πιερικό να λειτουργούμε έτσι και να μήν υπάρχει ταλέντο της Πιερίας που να φεύγει μακρυά απο τον Πιερικό.
- Σημειωτέον ότι μαζί με τον Μάνο άλλα δύο παιδιά απο την Πιερία που δέν ανήκουν στον Πιερικό, ο Ιτσιος (ακαδημία Γιωτσα) και Χατζηθεοδωρίδης (Καλλιθέα), επιλεχτηκαν και θα ακολουθήσουν τον Μάνο Κραγιόπουλο στην Αρσεναλ.
- Είναι παιδιά που ήταν στο στόχαστρο για μεταγραφή στον Πιερικό, αλλα δέν ευωδόθηκε η προσπάθεια, τώρα και αυτά τα δύο παιδιά θα φύγουν μακρυά απο την Πιερία.
Στο Μανωλάκη μας  εύχομαι ολόψυχα, ΥΓΕΊΑ να πάει πολύ ψηλά.. γιατί είναι μεγαλωμένος (ποδοσφαιρικά) μαζί μας...και είναι "μπαλόφατσα"..
Το καλύτερο εύχομαι και για τα άλλα δύο παιδιά..
Δημήτρης Καλαιτζής

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΙΕΡΙΚΟΥ