Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα στη Βουλή ο Προϋπολογισμός


vouli1_copy
Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010
Τα μέτρα που θα μειώσουν το έλλειμμα του 2011 θα ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη η Κυβέρνηση, με την κατάθεση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, αφού πρώτα εγκριθεί από το.. Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει μέχρι αυτή την ώρα, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Οι θέσεις μας στη Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους, είναι δεδομένες», φέρεται να τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η Ελλάδα συμφωνεί με το να συμμετέχουν και οι ιδιώτες στο μηχανισμό της Ένωσης, αλλά όχι με τον τρόπο που προτείνεται από το Βερολίνο αλλά με την φορολόγηση των συναλλαγών. Στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο Προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα 4 δισ. ευρώ για την μείωση του αναθεωρημένου ελλείμματος από τα 22 δισ. στα 17 δισ. ευρώ το 2011. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, τα μέτρα αυτά δε θα αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά θα εστιάζονται, στη συντριπτική πλειονότητά τους, στην περαιτέρω περιστολή των δαπανών στις ΔΕΚΟ και σε σημαντικές περικοπές των κονδυλιών προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος του είναι να σώσει την Ελλάδα και ας μην επανεκλεγεί και δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα και σε περαιτέρω περικοπή μισθών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε κυρίως στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, σημειώνοντας ότι μέσα στο χρόνο θα έχει επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος κατά 6%, ενώ τόνισε ότι από το 2012 η Ελλάδα θα αρχίσει την αποπληρωμή των δανείων και την μείωση του χρέους της.
«Το μνημόνιο εκτροχιάστηκε», ανέφερε η ΝΔ και άσκησε κριτική στον Υπουργό Οικονομικών για τις διαβεβαιώσεις του ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος δεν θα επηρεάσει τη δημοσιονομική προσαρμογή του 2010.
«Αποδέσμευση από τη λυκο-συμμαχία της Ε.Ε. που μόνο δεινά φέρνει στο λαό», ζήτησε το ΚΚΕ. «Οι προεκλογικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, μετατρέπονται σε διαβεβαιώσεις προς τις Βρυξέλλες για νέα σκληρότερα μέτρα», σχολίασε ο ΣΥΝ.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8

ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: