Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
pinakas
Αύξηση της τάξεως του 5% σημειώθηκε στις τιμές των προϊόντων που αγοράζει ένα μέσο νοικοκυριό τον Οκτώβριο του 2010 σε σχέση με ένα ...χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Πού θα πάει. Κάποια θα στιγμή (και όσο ο Γιωργάκης θα συνεχίζει να μας αδειάζει τις τσέπες) θα σταματήσουμε, όχι να υπερκαταναλώνουμε αλλά να καταναλώνουμε γενικώς και τότε … θα τον γκρεμίσουμε μια καλά τον καπιταλισμό.
Ρε, μπας και είναι αυτό το σχέδιο του σοσιαλιστή μας πρωθυπουργού και δεν το ‘χουμε πάρει χαμπάρι;


Τεράστιες φυσικές και ψυχικές και ψυχικές αντοχές πρέπει να διαθέτουν οι κύριοι Μπόλαρης και Παπαχρήστος.
Ενώ ξεθεώθηκαν προεκλογικά στο τρέξιμο (λόγω που καθυστέρησαν να τους χρίσουν) για να προλάβουν τον Ψωμιάδη, δε λένε να πάρουν κι ένα ρεπό της προκοπής, να ξεκουραστούν (πριν ριχτούν στη μάχη της αντιπολίτευσης) παρά ετοιμάζουν αύριο συνέντευξη τύπου στην Κατερίνη, «ανοικτή», λένε, για τους φορείς και τους πολίτες του νομού.
Σα να μην τέλειωσε η προεκλογική περίοδος! Ή μήπως ξεκινά καμιά καινούργια;


petalotis
«Νέα μέτρα ΔΕΝ σημαίνει φόροι και περικοπή μισθών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Με βάση το πώς ερμηνεύει η κυβέρνηση τα ΔΕΝ της (θα ενθυμείσθε βεβαίως τα πέντε ΔΕΝ του Παπανδρέου στα προεκλογικά μπαλκόνια της περασμένης χρονιάς), μάλλον πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέους φόρους και περικοπές μισθών.


21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Θεοτόκου (στην πολιτική)


2Αντιπολίτευση στο Δήμο Κατερίνης έγινε και απέδωσε, αν διαβάσει κανείς τους αριθμούς, σχολίασε σε σχετικό ερώτημα, της «Π» ο βουλευτής και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πράξη το Όραμα» Γιάννης Αμοιρίδης. «Αν δούμε τους αριθμούς, θα διαπιστώσουμε, ότι στον Καποδιστριακό δήμο Κατερίνης, οι ψήφοι που έλαβε ο κ. Χιονίδης, είναι λιγότεροι κατά 2.200 σε σχέση με την προηγούμενη φορά και λιγότεροι ακόμη και από εκείνους που έλαβε ο δικός μου συνδυασμός το 2006», είπε ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος από την πλευρά του έθεσε και ένα, κάθε άλλο παρά ρητορικό, ερώτημα: «το ερώτημα είναι γιατί δεν κεφαλαιοποιήθηκε αυτή η πτώση», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «και σ’ αυτό θα πρέπει να απαντήσουν οι υπεύθυνοι μεγάλοι πολιτικοί αναλυτές»…


3
Με πορεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης, μέλη της Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ, τίμησαν χθες την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73.
Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει επίκαιρο, ανέφεραν, αφού δείχνει το δρόμο του αγώνα προς τον λαό για να απαλλαχθεί από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που τον οδήγησαν στο περιβόητο μνημόνιο…


4
Μια μεγάλη ανάσα για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε τα 60 εκ. ευρώ που προορίζονται για αυτές, μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «πάρε μια μεγάλη ανάσα», ο  υπεύθυνος έργου - προβολής και Δημοσιότητας της ΚΕΠΑ - ΑΝΕΜ - ΕΦΕΠΑΕ Γιάννης Τσιτσόπουλος.
Ο κ. Τσιτσόπουλος ρωτήθηκε και για το εάν μπορούν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες να συμπληρώσουν το σχετικό φάκελο, ο οποίος πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 20 Δεκέμβρη. «Το αν μπορούν εξαρτάται από την ίδια την επιχείρηση και τον επιχειρηματία» είπε, για να συμπληρώσει πάντως, πως θα πρέπει να προσέξουν με ποιους θα συνεργαστούν, σημειώνοντας ότι το ΕΒΕ μπορεί να τους βοηθήσει.
Η ερώτηση, θεωρήθηκε κρίσιμη, καθότι η εμπειρία έχει δείξει ότι όσες φορές έχουν «ανοίξει» παρόμοια προγράμματα, βρίσκονται κάποιοι «αετονύχηδες» οι οποίοι υπόσχονται σίγουρη ένταξη στο πρόγραμμα, παίρνουν παχυλές προκαταβολές και στο τέλος βρίσκονται οι μόνοι… κερδισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: