Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αθλητικά σχολεία τέλος;

Ένα βήμα πριν την κατάργησή του είναι το Αθλητικό Σχολείο Κατερίνης, λόγω των περικοπών που επιχειρούνται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία κατά πως φαίνεται δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη μεταφορά των... μαθητών-αθλητών σε χώρους άθλησης για να κάνουν τα μαθήματά τους. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τους γονείς υπευθύνως να δηλώσουν αν επιθυμούν τη συνέχιση της φοίτησης των παιδιών τους στα αθλητικά σχολεία ή να υπάρξει συνεργασία με άλλους φορείς για την επίλυση του προβλήματος!
vasiko1Με «εξαιρετικά επείγον» έγγραφό του, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώνει πως, «προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας, θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών».
athl_sxoleioΚαι καλεί τους προϊσταμένους να ενημερώσουν άμεσα για την εξέλιξη τους Διευθυντές των Αθλητικών σχολείων, «ώστε να λάβουν γνώση οι γονείς και οι κηδεμόνες που φοιτούν σ’ αυτά».
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αναμένεται να τροποποιήσει τον αριθμό των μαθητών στα Αθλητικά σχολεία, κάτι που παραδέχεται και το Υπουργείο Παιδείας, ενώ δεν αποκλείεται κάποια από αυτά, λόγω έλλειψης μαθητών να κλείσουν.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο (το οποίο όλως τυχαίως στάλθηκε λίγες μέρες μετά τις εκλογές και φέρει ημερομηνία 16-11-2010) με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων πρέπει να ζητηθεί από τους γονείς των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση  για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς και ότι επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της φοίτησης του εγγεγραμμένου μαθητή στο αντίστοιχο σχολείο.
Με την κίνησή του αυτή, το Υπουργείο Παιδείας πρωτοτυπεί, αφού επιχειρεί να κατοχυρωθεί νομικά (και ηθικά;) έναντι των γονέων που υπό λογικές και φυσιολογικές συνθήκες, αντί να επιλέξουν να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν την συνέχιση της διδασκαλίας όλων των αθλημάτων για τα παιδιά τους, καλούνται τελικώς να επιλέξουν αν θα παραμείνουν τα παιδιά τους σε ένα «κουτσουρεμένο» αθλητικό σχολείο ή αν θα φοιτήσουν σε άλλο.

Να σημειωθεί, ότι στο Αθλητικό Σχολείο Κατερίνης φοιτούν συνολικά 195 μαθητές και για όλα απαιτείται μεταφορά σε αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός σχολείου, αφού το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης, δεν πληροί τις προδιαγραφές (όπως και το Μουσικό Σχολείο) για Αθλητικό Σχολείο.  Η προπόνηση για μπάσκετ, χαντ-μπολ, σκοποβολή, ποδόσφαιρο, κωπηλασία, κολύμβηση, στίβο και τζούντο, γίνεται σε αθλητικούς χώρους εκτός του σχολείου.
Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται, ότι μπορούν να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς-εάν υπάρχουν-σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, προσπαθώντας εμμέσως πλην σαφώς να ρίξει το μπαλάκι στο Δήμο ή στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, φορτώνοντάς τους επιπλέον έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: