Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Επιμελητήριο Πιερίας - Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Πιερίας: Ευέλικτες, Εκσυγχρονισμένες, Εμπλουτισμένες, Δωρεάν στη διάθεση των μελών - επιχειρηματιών

Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010
Προτεραιότητα της διοίκησης του Επιμελητηρίου αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών στα μέλη του. Οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου διαθέτουν ευελιξία και ...αμεσότητα και γι αυτό αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στήριξης των επιχειρηματιών – μελών.
Ώρες λειτουργίας Υπηρεσίας
Σύμφωνα με το ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών, το Επιμελητήριο Πιερίας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30 - 15:00. Η ταμειακή εξυπηρέτηση των μελών είναι εφικτή μέχρι τις 14:30.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας, με στόχο την εξυπηρέτηση των μελών που κωλύονται να προσέλθουν κατά τις πρωινές ώρες, αποφάσισε να λειτουργεί την υπηρεσία και κάθε Τετάρτη απόγευμα. Έτσι, από 1 – 1 – 2007 τα μέλη μπορούν να προσέρχονται στο Επιμελητήριο και κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 6μ.μ έως τις 9μ.μ. και να κάνουν χρήση όλων των υπηρεσιών (Πιστοποιητικά, Βεβαιώσεις, εγγραφές κλπ).

Παράλληλα, κάθε Τετάρτη απόγευμα ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. είναι στη διάθεση των μελών. Όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κάποια συνάντηση, πρέπει πρωτίστως να κλείσουν το σχετικό ραντεβού στη γραμματεία Προέδρου και στο τηλέφωνο begin_of_the_skype_highlighting              2351 0 47274      end_of_the_skype_highlighting (ώρες γραφείου).

Γραφείο Επιχειρηματικής Συμβουλευτικής
Από τις σημαντικότερες παροχές του Επιμελητηρίου Πιερίας στα μέλη ή τα εν δυνάμει μέλη είναι η λειτουργία του γραφείου Επιχειρηματικής Συμβουλευτικής που λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου, κατά τις ώρες που η Υπηρεσία είναι ανοικτή. Το γραφείο στελεχώνεται από οικονομικό σύμβουλο και εξειδικευμένο προσωπικό που ενημερώνει, δωρεάν, για χρηματοδοτικά προγράμματα και παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη σε επιχειρήσεις. Υπεύθυνος του Γραφείου είναι ο οικονομολόγος – ειδικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Νικόλαος Χουσουρίδης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: begin_of_the_skype_highlighting              2351023210      end_of_the_skype_highlighting

Υπηρεσίες Παροχής Φοροτεχνικών & Νομικών Πληροφοριών
Το Επιμελητήριο Πιερίας, με γνώμονα τη στήριξη των μελών του, λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2007  Γραφείο Νομικών Υπηρεσιών. Τα μέλη έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να απευθύνονται στο Νομικό Σύμβουλο του Επιμελητηρίου, Δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγο κ. Στέφανο Βαρδάκα, και να λαμβάνουν νομικές συμβουλές αναφορικά με θέματα που αφορούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Το Γραφείο Νομικών Υπηρεσιών λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του Επιμελητηρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη και ώρες 7:30π.μ. έως  3μ.μ.. Επίσης, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο begin_of_the_skype_highlighting              2351047274      end_of_the_skype_highlighting (καθημερινά ώρες γραφείου).

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Πιερίας προχώρησε στη λειτουργία υπηρεσίας παροχής φοροτεχνικών πληροφοριών. Ο λογιστής – φοροτεχνικός Οδυσσέας Μπακαλούμης βρίσκεται στο χώρο του Επιμελητηρίου (ισόγειο)  κάθε Τετάρτη απόγευμα και παρέχει συμβουλευτική δωρεάν για τα μέλη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: begin_of_the_skype_highlighting              2351047274      end_of_the_skype_highlighting

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι οι Υπηρεσίες αυτές δεν υποκαθιστούν λογιστές ή φοροτέχνες ή δικηγόρους, ούτε διεκπεραιώνουν λογιστικές ή δικηγορικές υποθέσεις, αλλά παρέχουν γενικές πληροφορίες και κατευθύνσεις στα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας για τα ισχύοντα και για τους τρόπους επίλυσης των τυχόν προβλημάτων τους.
Συνεργασία με Τράπεζα Πληροφοριών για δυσμενή στοιχεία

Το Επιμελητήριο Πιερίας συνεργάζεται με Τράπεζα Πληροφοριών για δυσμενή στοιχεία και παρέχει δωρεάν πληροφορίες στα μέλη του για τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία ενός δυνητικού πελάτη, πιθανού συνεργάτη. Επισημαίνεται ότι το Επιμελητήριο Πιερίας παρέχει πληροφορίες μόνον για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός του νομού Πιερίας.

Τα μέλη που επιθυμούν να λαμβάνουν δωρεάν πληροφορίες για δυσμενή στοιχεία μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο στο τηλέφωνο begin_of_the_skype_highlighting              2351047274      end_of_the_skype_highlighting ή να αποστέλλουν τις απαραίτητες πληροφορίες στο φαξ 2351047269. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που χρειάζεται να αποστείλει το μέλος είναι η επωνυμία και το ΑΦΜ της επιχείρησης για την οποία ενδιαφέρεται να λάβει τις πληροφορίες. Οι απαντήσεις δίνονται άμεσα.

Κάρτα μέλους
Το Επιμελητήριο Πιερίας προχώρησε στη δημιουργία της Κάρτας Μέλους για τους επιχειρηματίες μέλη του, η οποία σε πρώτη φάση, παρέχει έκπτωση επί των δαπανών που δεν καλύπτει η ασφάλειά τους στη χρήση ιατρικών υπηρεσιών συγκεκριμένων κλινικών της Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, οι Κλινικές και το ποστοστό τις έκπτωσης που παρέχουν στα μέλη του Επιμελητηρίυ Πιερίας είναι:

1. Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, που εδρεύει στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και προσφέρει έκπτωση 10%, πέραν των δαπανών που καλύπτει ο κύριος ασφαλιστικός φορέας του μέλους.

2. Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη στην οδό Μαρίας Κάλλας 11 και Γραβιάς 2 και προσφέρει έκπτωση 20% στα μέλη του Επιμελητηρίου, πέραν των δαπανών που καλύπτει ο κύριος ασφαλιστικός φορέας του μέλους.

3. Το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που εδρεύει στην Πυλαία Θεσσαλονίκης στην οδό Ασκληπιού 10 και προσφέρει έκπτωση 10-30% κ.ά. στις αναγραφόμενες τιμές επί των τιμολογίων, πέραν των δαπανών που καλύπτει ο κύριος ασφαλιστικός φορέας του μέλους.

4. Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΒΕΛΙΚΗ, που εδρεύει στην Κατερίνη στην οδό Κασσάνδρου 20 και προσφέρει έκπτωση 10% στις αναγραφόμενες τιμές επί των τιμολογίων, πέραν των δαπανών που καλύπτει ο κύριος ασφαλιστικός φορέας του μέλους.

Ο κάθε ασθενής που θα προσέρχεται στις παραπάνω Κλινικές θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά εφοδιασμένος με την κάρτα μέλους του Επιμελητηρίου Πιερίας και να την επιδεικνύει μαζί με το βιβλιάριο ασφάλισής του κατά την εισαγωγή του, όπου και θα ενημερώνεται για την σχετική έκπτωση. Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες αυτές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο στα τηλέφωνα begin_of_the_skype_highlighting              2351023211      end_of_the_skype_highlighting & 24311

Υπηρεσία Στελέχωσης Επιχειρήσεων
Στο Επιμελητήριο Πιερίας λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης ανέργων και επιχειρήσεων, το οποίο διατηρεί αρχείο δεδομένων ατόμων που αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις του νομού καθώς και επιχειρήσεων που προσφέρουν εργασία. Αν ζητάτε εργασία σε επιχειρήσεις του νομού ή ψάχνετε ανθρώπινο δυναμικό μπορείτε να απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Πιερίας για να καταθέσετε τα στοιχεία σας, εντελώς δωρεάν, καθημερινά, ώρες γραφείου. Παράλληλα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες και μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου (www.champier.gr). Τηλέφωνο επικοινωνίας: begin_of_the_skype_highlighting              2351047274      end_of_the_skype_highlighting (ώρες γραφείου)

Επιχειρηματική Βιβλιοθήκη
Στη δημιουργία Επιχειρηματικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης προχώρησε το Επιμελητήριο Πιερίας, στις αρχές του 2008, με στόχο να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους επιχειρηματίες του νομού.

Η βιβλιοθήκη, που εμπλουτίζεται διαρκώς, διαθέτει μία πλούσια γκάμα βιβλίων ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας με θεματολογία που σχετίζεται κυρίως με το επιχειρείν. Συγκεκριμένα, τη  βιβλιοθήκη κοσμούν εγχειρίδια  που αναφέρονται σε σύγχρονα θέματα οικονομίας, επιχειρηματικότητας, διοίκησης και μάρκετινγκ, επικοινωνίας, ανθρωπίνου δυναμικού, πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών και προσωπικής βελτίωσης. Η βιβλιοθήκη, επίσης, διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από τόμους που αναφέρονται σε ξένες χώρες, στην οικονομία τους και τις εκεί επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και  επιστημονικές μελέτες που αφορούν το νομό Πιερίας.

Τα μέλη μπορούν να προσέρχονται στο ισόγειο του κτιρίου του Επιμελητηρίου, όπου λειτουργεί η βιβλιοθήκη, για να διαβάζουν και να συλλέγουν πληροφορίες από τα βιβλία ή ακόμη και να τα δανείζονται χωρίς κόστος. Επίσης, στον ίδιο χώρο τίθεται στη διάθεση των μελών ηλεκτρονικός υπολογιστής με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους.

«Η επιχειρηματική βιβλιοθήκη του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη διάθεση των μελών μας εντελώς δωρεάν. Επενδύουμε στη γνώση και την κατάρτιση του επιχειρηματία γιατί είναι καθοριστικός παράγοντας στην αποτελεσματική λειτουργία των επιχειρήσεων», υπογραμμίζει σχετικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com 2351 0 47274235102321023510472742351047274235104727423510232112351047274

Δεν υπάρχουν σχόλια: